Olen tässä suunnitellut meidän joulu-menua, ja päätin että joku ihana leipä on pöydässä oltava, johon saan lusikoida ihanaa Katkarapu-lohiviettelystä, mikä löytää taatusti tiensä tänäkin vuonna joulupöytäämme. Paahtoleivät ja mantelileivät on testattu ja ne on ihan jees, mutta halusin jotain vielä vähän spessumpaa... jotain suussa sulavaa.
Tänään on siis testattu tällaista vähän niinkuin Fathead-leipää.
Kodin hengettären on tosin myönnettävä, ketoleipuria ei minusta taida tulla..., mutta toisella yrittämällä alkoi leipä jo muistuttaa haluamaani, kun lisäsin taikinaan mantelijauhoja vielä vajaan desin. Olisi kannattanut katsoa Cast iron Keton video, niin olisin heti nähnyt että taikinani on liian löysää. Poimin nimittäin reseptin sieltä. Olikohan vika halvassa mozzarella-raasteessa vai siinä etten sulattanut juustoja tarpeeksi, vaiko siinä että käytin mantelijauHETTA jauHOJEN sijaan... Tätä on vielä harjoiteltava!
Jaan nyt kuitenkin tämän reseptin, vaikka en siis visuaalisesti täydellisenä ole tätä vielä toteuttanutkaan, sillä maku oli mitä mainioin! Päivittelen kuvat sitten jouluna kun teen vielä paremmalla ajalla ja kärsivällisyydellä tätä. Nyt on nimittäin mentävä pian töihin, ja tarkoitus oli siivotakkin... Mihin tämä aika aina häviää???
- 225g tuorejuustoa
- 375g raastettua mozzarellaa (EI tuoremozzarellaa, muuten lässähtää)
- 4 isoa kananmunaa
- 4rkl leivinjauhetta
- 180g mantelijauhoja
- 1rkl voita
Suosittelen testaamaan, TOSIN, tää on kuitenkin niin juustoinen ettei tämä EHKÄ ole paras alusta sille katkarapu-lohiviettelykselle... Hmmm...
Etsintä jatkuu...
Kommentit
Lähetä kommentti