¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Kuohkea KETO-pannuleipä

| on
4.11.19

Olen tässä suunnitellut meidän joulu-menua, ja päätin että joku ihana leipä on pöydässä oltava, johon saan lusikoida ihanaa Katkarapu-lohiviettelystä, mikä löytää taatusti tiensä tänäkin vuonna joulupöytäämme. Paahtoleivät ja mantelileivät on testattu ja ne on ihan jees, mutta halusin jotain vielä vähän spessumpaa... jotain suussa sulavaa. 

Tänään on siis testattu tällaista vähän niinkuin Fathead-leipää. 
Kodin hengettären on tosin myönnettävä, ketoleipuria ei minusta taida tulla..., mutta toisella yrittämällä alkoi leipä jo muistuttaa haluamaani, kun lisäsin taikinaan mantelijauhoja vielä vajaan desin. Olisi kannattanut katsoa Cast iron Keton video, niin olisin heti nähnyt että taikinani on liian löysää. Poimin nimittäin reseptin sieltä.  Olikohan vika halvassa mozzarella-raasteessa vai siinä etten sulattanut juustoja tarpeeksi, vaiko siinä että käytin mantelijauHETTA jauHOJEN sijaan... Tätä on vielä harjoiteltava! Jaan nyt kuitenkin tämän reseptin, vaikka en siis visuaalisesti täydellisenä ole tätä vielä toteuttanutkaan, sillä maku oli mitä mainioin! Päivittelen kuvat sitten jouluna kun teen vielä paremmalla ajalla ja kärsivällisyydellä tätä. Nyt on nimittäin mentävä pian töihin, ja tarkoitus oli siivotakkin... Mihin tämä aika aina häviää??? 

Cast iron Ketossa painotetaan käyttämään alumiinitonta leivinjauhetta, tosin näin pikaisella googlauksella ymmärsin ettei sitä olisi meidän leivinjauheissa? Viisaammat korjatkoot jos löydätte enemmän infoa asiasta. Minä laitoin hyvällä omallatunnolla sitä mitä kaapissa oli. (hitsi kujn mihinkään ei voi enää luottaa... pekoniinkin laittavat sokeria! Pyh ja Pah!)

Kuohkea KETO-pannuleipä
  • 225g tuorejuustoa
  • 375g raastettua mozzarellaa (EI tuoremozzarellaa, muuten lässähtää)
  • 4 isoa kananmunaa
  • 4rkl leivinjauhetta
  • 180g mantelijauhoja
  • 1rkl voita
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata tuorejuusto ja mozzarella mikrossa n. 40 sekuntia (mikrosta riippuu). Siitä pitäisi tulla sellaista paksua jankkia. Sekoita voimakkaasti lusikalla ja kaada sitten kulhoon leivinjauhon, mantelijauhon ja munien kanssa. Sekoita tasaiseksi ja anna sitten levätä 10-20 minuuttia (tämän voi laittaa jääkaappiin , jolloin taikina ei ole niin tarttuvaa kun pyörittelet ne)
Pyörittele palloiksi ja laita jääkaappiin vielä noin 10-15 minuutiksi.


⇑⇑⇑
Unohdin tämän vaiheen eka satsissa. BIG mistake. 
Taikina lässähti pannulla, ja leipä ei meinannut kypsyä läpi. 
Lopulta kippasin leivän nurinpäin leivinpaperin päälle 
jotta sain pohjankin kullanruskeaksi. 

Sulata voita valurautapannussa, täytä pannu sämpyläpalleroilla vieri viereen, paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kullan ruskea. Mun valurautapannu on pikkiriikkinen joten tein tästä taikinasta kaksi pienempää leipää.

Suosittelen testaamaan, TOSIN, tää on kuitenkin niin juustoinen ettei tämä EHKÄ ole paras alusta sille katkarapu-lohiviettelykselle... Hmmm...

Etsintä jatkuu...
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*