¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Mehukas Keto Moussaka

| on
23.11.19

Keto Moussaka vie herkullisuudellaan kielen mennessään, ja on minusta jopa parempaa kuin se alkuperäinen. Niin paljon kun mä aina rakastin paksua täyteläistä Bechamel-kastiketta, aterian jälkeen olo oli tukala ja turvonnut. En tiedä onko suuri rikos kutsua tän version kastiketta Bechameliksi, mutta uhmaan siitä huolimatta. 
Tää oli ihan oikeasti niin hyvää, että itsekuri oli todellisella koetuksella etten täyttänyt lautastani uudelleen. 
Siis voi että minä hihkun onnesta, että olen VIHDOIN oppinut rakastamaan munakoisoa, jota vihasin sellaiset 37 vuotta elämästäni. 

Moussaka on oikeastaan vähän kuin Lasagne, kuuluuhan siihen olennaisena osana tomaattinen jauhelihakastike sekä Bechamel-kastike. Koska pastan korvaa munakoiso, on tämä ihan täydellinen vaihtoehto meille ketogeenista ruokavaliota noudattaville. Itseasiassa valmistin jauhelihakastikkeenkin kuten perinteisen Ragun, tosin ilman viiniä (koska sitä ei ollut) ja keittelin sitä vähemmän aikaa. 


Tämän reseptin Bechamel on myös täysin keto-ystävällinen, eikä vehnäjauhoja korvata MILLÄÄN jauhoilla, ei edes juustolla. Ja silti se on täyteläisen paksua. 


MEHUKAS KETO MOUSSAKA
  • 2 munakoisoa
  • 2 isoa herkkusientä viipaloituna (tää oli extempore-lisä, ei ole pakko laittaa)
  • reilusti juustoraastetta (käytin sekaisin kermajuustoa ja Gran Castellia)

Jauhelihakastike:

  • 700g naudan tai karitsan jauhelihaa (tai molempia)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 porkkana raastettuna
  • pieni pala juuriselleriä raastettuna
  • oliiviöljyä
  • nokare voita
  • valkosipulin kynsi raastettuna 
  • 1tlk Mutti murskaa
  • ½tl juustokuminaa
  • ripaus timjamia
  • ripaus muskottipähkinää
  • kuivattua persiljaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Keto Bechamel kastike:

  • ½ kukkakaali
  • 1dl ranskankermaa
  • 25g voita
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot noin 1-1½cm viipaleiksi. Ripottele niiden molemmille puolille suolaa ja anna hikoilla sillä aikaa kun alat valmistaa kastikkeita. 

Aloitellaan jauhelihakastikkeella;

Kuumenna oliiviöljyä ja nokare voita pannussa keskilämmöllä. Lisää pannuun selleri, porkkana ja sipuli ja kuullottele kunnes sipuli on läpikuultavaa. 
Lisää sitten jauheliha pannuun ja nosta lämpöä. Mausta jauheliha ja paista kunnes kypsää. Lisää tomaattimurska ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna muhia sillä aikaa kun valmistat Keto Bechamel-kastikkeen.

Keto Bechamel-kastike

Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi ja höyrytä kunnes pehmeitä. 
Sekoita kaikki ainekset blenderissä kunnes kastike on kuohkeaa ja tasaista.

Sitten:

Taputtele talouspaperilla munakoisoviipaleista noussut neste niiden pinnasta. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 5-6 minuuttia.
Voitele sillä aikaa laakea uunivuoka. 
Laita vuuan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle munakoisoviipaleita. 


Lisää sitten toinen kerros jauhelihakastiketta, seuraavaksi tuoreet herkkusieniviipaleet ja kerros Keto Bechamel-kastiketta. Lisää toinen kerros munakoisoja, taas jauhelihakastiketta, paksu kerros Keto Bechamel-kastiketta ja lopuksi pinnalle reilusti juustoraastetta. Ripottelin pintaan vielä kuivattua persiljaa. 


Paista uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna Keto Moussakan jäähtyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua. 


Nauti, ja huokaile syvään.
3 kommenttia on "Mehukas Keto Moussaka "
  1. Täytyykin joku kerta kokeilla tällä ohjeella, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin hyvää! Meinasin tirauttaa itkut kun tulin töistä ja ukkeli oli syönyt kaikki loput :(

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

*