Mehukas Keto Moussaka

marras 23, 2019 3 comments


Keto Moussaka vie herkullisuudellaan kielen mennessään, ja on minusta jopa parempaa kuin se alkuperäinen. Niin paljon kun mä aina rakastin paksua täyteläistä Bechamel-kastiketta, aterian jälkeen olo oli tukala ja turvonnut. En tiedä onko suuri rikos kutsua tän version kastiketta Bechameliksi, mutta uhmaan siitä huolimatta. 

Siis voi että minä hihkun onnesta, että olen VIHDOIN oppinut rakastamaan munakoisoa, jota vihasin sellaiset 37 vuotta elämästäni. 

Moussaka on oikeastaan vähän kuin Lasagne, kuuluuhan siihen olennaisena osana tomaattinen jauhelihakastike sekä Bechamel-kastike. Koska pastan korvaa munakoiso, on tämä ihan täydellinen vaihtoehto meille ketogeenista ruokavaliota noudattaville. Itseasiassa valmistin jauhelihakastikkeenkin kuten perinteisen Ragun, tosin ilman viiniä (koska sitä ei ollut) ja keittelin sitä vähemmän aikaa. 


Tämän reseptin Bechamel on myös täysin keto-ystävällinen, eikä vehnäjauhoja korvata MILLÄÄN jauhoilla, ei edes juustolla. Ja silti se on täyteläisen paksua. 


MEHUKAS KETO MOUSSAKA

  • 3 munakoisoa
  • 3 isoa herkkusientä viipaloituna (jos haluaa, ei kuulu oikeasti moussakaan)
  • reilusti juustoraastetta käytän milloin mitäkin, yleensä kermajuustoa

Jauhelihakastike:

  • 700g naudan tai karitsan jauhelihaa (tai molempia)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • loraus punaviiniä
  • 1½ tlk Mutti murskaa
  • ½tl juustokuminaa
  • 1tl sipulijauhetta
  • ½tl valkosipulijauhetta
  • ripaus muskottipähkinää
  • kuivattua persiljaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Keto Bechamel kastike:

  • ½  isosta kukkakaalista
  • 1prk ranskankermaa
  • 25g voita
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot noin 1-1½cm viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna hikoilla 30 minuuttia. Käännä ympäri, suolaa, ja jälleen 30 minuuttia.

Aloitellaan jauhelihakastikkeella;

Kuumenna pannu ja lisää jauheliha kuumaan pannuun. Anna kypsyä hetki ja lisää sipuli ja mausteet. Paista kypsäksi, ja kaada sitten pannuun punaviini. Anna hetken kiehahtaa ja lisää tomaattimurska
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna muhia matalalla lämmöllä vähintään tunti.  

Keto Bechamel-kastike

Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi ja höyrytä kunnes pehmeitä. Sekoita kaikki ainekset blenderissä kunnes kastike on kuohkeaa ja tasaista.

Sitten:

Taputtele talouspaperilla munakoisoviipaleista noussut neste niiden pinnasta. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 5-6 minuuttia.

Laita vuuan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle munakoisoviipaleita. 


Lisää sitten toinen kerros jauhelihakastiketta, seuraavaksi tuoreet herkkusieniviipaleet ja kerros Keto Bechamel-kastiketta. Lisää toinen kerros munakoisoja, taas jauhelihakastiketta, paksu kerros Keto Bechamel-kastiketta, ja taas kerros munakoisoviipaleita. Painele käsin tiiviiksi, ja kaada vielä paksu kerros Bechamelia ja lopuksi pinnalle reilusti juustoraastetta. Voit ripotella pintaan persiljaa tai muita yrttejä. 



Paista uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. 
Anna Keto Moussakan jäähtyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua. 



Nauti, ja huokaile syvään.

Kommentit

  1. Täytyykin joku kerta kokeilla tällä ohjeella, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin hyvää! Meinasin tirauttaa itkut kun tulin töistä ja ukkeli oli syönyt kaikki loput :(

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…