¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Keto Blinit - Herkkua juhlapöytään

| on
12.12.19

Nämä herkut sopivat niin alkupaloiksi kuin illan istujaisiin, ja on super-helppo tehdä, eikä muuten kalpene perus-blineille!

Reseptin nappasin yhdeltä ihan lempparisivustoistani KETODIETAPP.COM -sivustolta. 

Pinnalle laitoin tuorejuustoa, graavilohta sekä mäti-sipuli-smetanasekoitusta. Kaprikset jäi kauppaan.


Kirjolohenmäti on ihan lemppariani, se on isompirakenteista (ja huomattavasti edullisempaakin) kuin vaikkapa muikunmäti ja poksuu kivasti suussa 😀 .

KETO BLINIT
  • 60g mantelijauhoja
  • ½tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
  • ripaus suolaa
  • 3rkl mantelimaitoa
  • 20g voita
  • 1rkl neitsytoliiviöljyä
Pinnalle:

Graavi- tai kylmäsavulohta, smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia (kapriksia) ja tuoretta tilliä. 

Laita keltuaiset kulhoon voin ja mantelimaidon kanssa. Sekoita. 
Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. 
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan ja sekoita hellästi. Älä vatkaa liian voimakkaasti, muuten blineistä tulee lättänöitä. 

Kuumenna öljy keskilämmöllä pannussa. 
Laita kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa per blini pannulle ja anna kypsyä noin minuutti per puoli ja nosta sivuun. Done. 


Päällystin blinit näin: levitä hieman tuorejuustoa blinin päälle. Pari ohutta siivua lohta. Sekoita smetana, sipuli ja mäti. Lusikoi pinnalle ja koristele tillillä. 

Tarjoile! 


2 kommenttia on " Keto Blinit - Herkkua juhlapöytään"
  1. Jee kiitos taas ihan huikeasta reseptistä. En nyt ns. ketoile, mutta pakko taas jättää tuota vehnää vähemmälle, maha voi niin huonosti, kipuilee ja turpoaa. Toki pieni tai oikeasti iso painonpudotuskin olisi paikallaan, mutta eniten kaipaan päästä pois tästä vatsan kipuilusta.

    Ihanaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ♥️. Nää oli kyllä hyviä ja nopeita tehdä myös.
    Mulla tekee kaikki viljat olon tukalaksi vaikka keliakiaa ei testien mukaan ole, Romaniassa tosin diagnosoitiin intoleranssi gluteeniin, joten oli mikä oli, elämäni on niin paljon helpompaa ilman 😊. Yllättävän helppoa se lopulta oli, ja nyt lautasella on paljon enemmän oileasti MAISTUVAA ruokaa. Esim leipä ja pastahan itsessään ei oikeastaan maistu miltään. Ihan turha köntti siinä lautasella 😂.

    VastaaPoista

*