Pinaattinen kana-pekonipasta - KETO

tammik. 10, 2020 4 comments

Innostuin tekemään tämän "energiatiheän", "lihottavan" pastakastikkeen  Iltalehden artikkelin luettuani. 

Näin tammikuussa lehdet pullistelevat erilaisia dieettejä ja laihdutusohjeita, ja tämä artikkeli oli jälleen sellaista diipadaapaa ettei mitään järkeä; eri ruoka-aineet oli asetettu niinsanotusti liikennevaloiksi, joista rasvaiset ruoka-aineet ovat tietenkin kirkuvan punaisia. 

Artikkeli eritoten mainitsi kuinka pasta-annoksista tekee lihottavan rasvaiset energiatiheät kastikkeet... Wrooooong!!!

Voit kantaa eteeni ihan minkä tahansa perinteisen pasta-annoksen  ja voin taata että epäterveellisintä sillä lautasella on itse pasta. 


Tämä kastike on paitsi helppo tehdä, myös supermaukas, ja sisältää siis runsaasti energiatiheää rasvaa, ja näin pitää sinut kylläisenä pitkään, sen sijaan että täyttäisit lautasesi durum-pastalla joka saa aikaan insuliinipiikin, vilunväristykset syönnin jälkeen, ruokakooman, ja, lopulta, jo muutaman tunnin päästä, nälän tunteen. Ei, ei, ei!

Pasta, niin perinteinen durum- kuin täysjyväkin kannattaa korvata viljattomalla versiolla, kuten vaikkapa kesäkurpitsapastalla, kuten teimme tänään.  Kesäkurpitsasta voi vuolla tagliatellea vaikka juustohöylällä, mutta spiraali- tai julienneleikkuri on hyvä hankinta vhh-talouteen, saahan niillä muistakin kasviksista kauniita asetelmia aikaan.


Pinaattinen kanapekonipasta
kesäkurpitsaspaghetista
kahdelle
  • 2-3 broilerin rintafileetä
  • 1pkt pekonia
  • 1 sipuli viipaloituna
  • kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuina
  • 1pkt (200g) aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa
  • 40g juustoraastetta
  • 2 isoa herkkusientä viipaloituna
  • iso kourallinen babypinaattia silputtuna
  • mausteita kuten paprikajauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, suola, chili
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
Pasta:
  • 3 kesäkurpitsaa spiraloituna
Kuutioi pekoni ja suikaloi broileri. Lisää mausteet ja pyörittele niin että saavat mausteita joka puolelle.  Paista niitä oliiviöljy-voissa kunnes lähes kypsiä. Lisää sitten sipuli ja paistele vielä minuutti. 


Lisää sienet ja hetken päästä tuorejuusto ja laske sitten lämpöä keskitasolle ja laita kansi päälle. Anna hautua vajaat kymmenen minuuttia ja lisää sitten tomaatin puolikkaat. Laske nyt lämpö matalaksi ja valmista spaghetti. 

Leikkaa kesäkurpitsat leikkurilla spaghetiksi. 


Kuumenna toisessa pannussa oliiviöljyä ja voita keskilämmöllä. Laita puolet spaghetista pannulle ja anna kypsyä noin 3-4 minuuttia, pyöräyttele sekaisin ja anna vielä kypsyä nelisen minuuttia. Spaghetti saa pehmetä hiukan mutta älä ylikypsytä mössöksi. 

Voit valuttaa spaghettia hetken, se kun kerää itseensä nestettä. Laita sitten pasta lautaselle.


Lisää nyt pinaatti kastikkeeseen, pyörittele minuutin verran ja tarjoile kastike kesäkurpitsaspaghetin päällä. Nauti hyvällä omallatunnolla ja energisoidu!





Kommentit

  1. Näyttää aivan järisyttävän hyvältä ja lähtee kokeiluun. Ei nyt ketodieettiä täällä, mutta tärkkelyksetöntä ja etenkin vehnä poissa, kun massu ei tykkää.

    Ihanaa uutta viikkoa Hanna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Tule sitten kertomaan maistuiko 😊. Mukavaa viikkoa sinullekin! 😘

      Poista
  2. Todella hyvää👍🏻👍🏻👍🏻

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca