Sushia vähähiilihydraattisesti - Makirullat - KETO

tammik. 4, 2020 0 comments

Sushi on pastan lisäksi suuri rakkauteni, ja aikana ennen ketoruokavaliota meillä meni kuukaudessa varmasti 70€ sushilounaisiin. 

En silti ole jostain syystä alkanut testailla ketosusheja vaikka olen tovin jo aikonut. Tänään oli se päivä. 

Lohi näyttää vähän murjotulta, löysin pari annospakattua fileetä pakastimesta :D

Nämä ON Oikeasti ihan yhtä hyviä, ellei parempia kuin riisiversiot. Ja täynnä kaikkea terveellistä! 
Ja ei. Kukkakaali ei maistu näissä tunkkaiselta.

Munakas näissä ei ole pakollinen, mutta tuo lisää täyttävyyttä. Voit jättää sen myös pois. Voit myös korvata lohen tonnikala-majoneesilla, ravuilla jne. Väliin voi myös laittaa porkkanasuikaleita, paprikaa, ituja jne... 



Tästä tulee todella iso annos makeja, sanoisin että neljän hengen lounas, tai oiva tarjotin illanistujaisiin. As per usual; en laske makroja. 

Sushia vähähiilihydraattisesti 

-maki-rullat-


  • 300g tuoretta lohta
  • 3-5 rkl kanalientä (tavallisen kokoisissa munissa ratio on 1rkl/muna)
  • 3 kananmunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • nori-merilevää (1pkt/5 levyä)
  • kurkkua
  • avokadoa
  • soijakastiketta
  • wasabia
  • (loraus sitruunamehua)
  • jauhettua inkivääriä

Riisi

  • 450g kukkakaalta
  • 130g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2rkl riisiviinietikkaa

Siivuta lohi ohuiksi viipaleiksi. Jotkut graavaavat lohen, mutta suolamäärä kauhistutti, tuleehan sitä myös soijasta, joten laitoin lohen ihan maustamattomana näihin. 

Pese ja kuori puolikas kurkku ronskisti, siihen saa jäädä myös kuorta. Leikkaa se pitkittäin kahtia ja poista keskiosa. Leikkaa siitä ohuita suikaleita. 

Halkaise ja siivuta myös avokado pitkittäin. Lorauta hieman sitruunamehua ettei viipaleet tummu.

Munakkaan valmistus:


Mietitkö mitä kanaliemi tässä tekee? 
Munakkaasta tulee näin pehmeämpi ja ohuempi 
jolloin se taipuu notkeammin rulliin.

Tee kanaliemi. Anna liemen jäähtyä, ja vatkaa sillä aikaa munien rakenne rikki. Yhdistä vatkatut munat jäähtyneen liemen kanssa. Voit makeuttaa parilla steviatipalla, minulla ei ollut taloudessa mitään makeutusaineita, hyvin maistui ilmankin. Kaada puolet taikinasta pinnoitettuun pannuun ja paista keskilämmöllä ohuen ohueksi munakkaaksi. 


Tämä munakas tarvii paiston vain toiselta puolelta. Paista sitten toinen munakas. 

Riisin valmistus:

Raasta tai hienonna koneella kukkakaali. Älä tee liian hienoa, muuten se menee muusiksi. 


Paista kuumassa pannussa tilkassa öljyä pari minuuttia. Sen ei tarvitse kypsyä kunnolla, saa jäädä myös purutuntumaa. Jäähdytä kukkakaaliriisi kulhossa ja lisää siihen tuorejuusto ja riisiviinietikka. Sekoita tasaiseksi. 

Aseta norilevy bambumatolle (tai kelmun päälle... suosittelen satsaamaan sen nelisen euroa bambumattoon tosin). Aseta munakas päälle niin että norin yläosaan jää pari senttiä "liimapintaa". Levitä munakkaan päälle riisi-juustosekoitusta tasaisesti ohut kerros. Ripottele päälle inkivääriä. Laita sitten levyn alareunaan lohisuikaleita sekä kurkkusuikaleita. Muutamaan laitoin myös tuorejuustoa, ja yhden tein ilman riisiä, pari ilman munakasta. 

P.S. Testasin myös toisin päin jonkun ohjeen mukaan; eli munakas alla. Siitä ei tullut kyllä mitään, toimiihan tuo nori-levy tiiviimpänä "kuorena" ja liimaantuu kiinni, mitä munakas ei tehnyt (tietenkään). Ei auttanut kuin avata rulla ja repiä munakas alta pois. Näitä juttuja nyt vaan pitää oppia kantapään kautta... 😁


Jossain ohjeessa neuvottiin käyttämään SEKÄ bambumattoa että kelmua... Jälleen kantapääkokemus... 

 Ota kiinni bambumaton alareunasta ja ala rullaamaan. Ensimmäisen "kierroksen" jälkeen varmista että täytteet jäivät rullan sisään ettet pukkaa niitä vain eteenpäin. Käytä bambumattoa apuna ja painele napakaksi. Pyörittele loppuun rullaksi. Toista kunnes kaikki viisi rullaa on valmiita. 

Laita rullat jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Käyttäen terävää veistä leikkaa niistä sitten n. 1½cm siivuja. Aloita leikkaaminen keskeltä, näin täytteet eivät ala tursuilemaan reunoista. 


Tarjoile jokaiselle oma soijakastikekulho ja wasabia lautasen reunaan. Wasabin voi liottaa soijakastikkeeseen jolloin ei tarvitse erikseen sipaista sitä jokaiseen rullaan. 


Sushit SAA syödä käsin. Se ei ole moukkamaista, ja Japanissa jopa ihan normaalia. Meillä ukkeli syö nää haarukalla, itse tykkään syödä puikoilla. 

Oli kyllä niin herkullista, eikä juuri eroa huomannut riisiversioihin. Miksi mä olenkaan odottanut NÄIN kauan testatakseni näitä. 
Näitä tulee näkymään tämän muorin instakuvissa kyllä tasaisin väliajoin... Nam nam nam nam!!!


Tsekkaa myös aiempi sushireseptini  TÄÄLTÄ


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca