Vähähiilihydraattinen vuohenjuusto-Chorizo-pasta Saksanpähkinöillä

tammik. 29, 2020 2 comments

Kun siirryin ketogeeniselle ruokavaliolle, suurin pelkoni oli etten voisi luopua pastasta. Pasta on aina ollut suuri rakkauteni, ja tästäkin blogista löytyy kymmeniä pastareseptejä ihan sillä oikealla pastalla. 

Ensikertaa kesäkurpitsapastaa tehdessäni eivät odotukseni olleet suuret. Odotin löllöä sotkua, koska kesäkurpitsahan kypsyessään pehmenee usein sellaiseksi. 
Opin kuitenkin, ettei sitä tulekaan kypsytellä pitkää aikaa, ja viime vuoden aikana yksi lempiruuistamme onkin ollut klassinen kesäkurpitsa-bolognese.



Sittemmin olen alkanut testailla kesäkurpitsapastaa muillakin lisukkeilla... Tämä chorizo-pasta on niin hykerryttävän herkullista, ja täynnä kaikkea hyvää sinun vatsallesi. Eikä tämän annoksen jälkeen tarvi kellahtaa turvonneen masun viereen köllöttelemään! Päin vastoin, tämä on oikeaa aivoruokaa jonka jälkeen jaksaa paneutua vaikka ydinfysiikkaan!

Vuohenjuusto-Chorizo-pasta saksanpähkinöillä

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • 125g vuohenjuustoa 
  • 170-200g chorizo makkaraa kuutioituna
  • 13 kirsikkatomaattia
  • parsakaalin kukintoja maun mukaan
  • ½ vihreä paprika, kuutioituna
  • vajaa desi saksanpähkinöitä
  • 1 sipuli viipaloituna
  • 3 valkosipulin kynttä
  • loraus laadukasta neitsytoliiviöljyä
  • 3 rkl kanalientä (luulientä jos löytyy)
  • voita
  • mausteita maun mukaan (esim. suola, pippuri, chili, paprika...)
  • basilikaa (kuivattua)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota uunipelti ja peitä se leivinpaperilla. Levitä tomaatit kokonaisina leivinpaperille. Ripottele pintaan suolaa ja basilikaa.  Paahda tomaatit uunissa kunnes ne on kypsiä ja ryppyisiä. 


Pese kesäkurpitsat ja katkaise pääty pois. Käyttäen spiraalileikkuria, tee kesäkurpitsasta pitkää spaghettia ja levitä ne esimerkiksi puiselle leikkuulaudalle itkemään. Voit ripotella hieman suolaa päälle että saat ne kunnolla märisemään (märistä=itkeä Ouluksi). 

Murskaa saksanpähkinät ronskisti ja paahda ne nopeasti kuivassa pannussa kunnes ne saavat väriä. Sekoittele koko ajan sillä ne palaa helposti. Nosta sivuun.

Raasta valkosipulin kynnet. Viipaloi sipuli.



Kuullota valkosipulia ja sipulia hetki voissa ja oliiviöljyssä, varo polttamasta. Lisää pannuun kuutioitu chorizo ja paista n. 4 minuuttia. Lisää sitten parsakaali ja paprika ja jatka kypsennystä toiset 4 minuuttia. Mausta. Älä laita liikaa suolaa sillä vuohenjuusto sekä chorizo ovat molemmat melko suolaisia. 

Lisää vuohenjuusto pieninä nokareina pannuun tomaattien kera. Kun juusto alkaa sulaa, lisää vielä kanaliemi (luuliemi). Voit halutessasi laittaa kermaa mutta meillä ukkeli ei tykkää kermaisista kastikkeista, joten vaihdoin kerman tällä kertaa kanaliemeen...


Kuumenna toisessa pannussa oliiviöljyä sekä noin 20g voita ja laita kesäkurpitsaspaghetti pannuun. 
Kypsennä spaghettia keskilämmöllä sekoitellen niin että ihana voi-oliiviöljy tarttuu joka puolelle, noin parin minuutin ajan. Ihan vaan sen verran että ne notkistuu muttei kypsy. Valuta noin 5-10 minuuttia. 

Kaada spaghetti kastikkeeseen ja sekoita. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle paahdetut saksanpähkinämurut. Koristele vaikkapa Rucolalla ja TA-DAAA!

Tarjoile!



Kommentit

  1. Arvaapas mitä mä teen, kun kesäkurpisalasange on syöty ;) Ihana ohje, kiitos ♥

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! oli kyllä niin hyvää että katselin kuin koiranpentu kyn ukkeli alkoi lämmittää omaa osuuttaan, kun olin omani jo syönyt :D Olin salaa toivonut että se olisi "liian kermainen/juustoinen" hänelle :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca