Mitäs mun keholle kuuluu? kehonkoostumusmittaus-tulokset ja aivopesua verkostomarkkinointifirmassa

| on
6.2.20
Mun kehon tilanne on mietityttänyt jo pitkään, ja tällä viikolla pääsin viimein vähän katsomaan niitä tärkeitä numeroita; Kävin nimittäin kehonkoostumusmittauksessa. Kävin myös lääkärissä, mutta siitä kohta enemmän. 

PSST. Lisätty verikoetulokset ja pohdintaa korjausliikkeistä tekstin loppuun 12.2.


Kehonkoostumusmittaus suoritettiin ilmeisesti Omron BF511-laitteella (en huomannut katsoa, mutta google-kuvien perusteella näyttää siltä). Tarkkuudesta luin kahta sorttia kyseisestä laitteesta, hyvää ja huonoa, joten se, kertooko tää analyysi mun oikeasta kehon tilasta, jää arvoitukseksi. 


Olin todella innoissani päästessäni mittaukseen, ja vieläpä ilmaiseksi, mutta olin aika pettynyt lopputulokseen. En toki omiin tuloksiin, vaan koko kokemukseen. 

Tää tyyppi marssi viime viikolla myymäläämme ja kertoi tarjoavansa ilmaisia kehonkoostumusmittauksia hyvinvointikeskuksen markkinointitarkoituksessa. Heidän tilat kun sijaitsevat Kampissa kerrostalon seitsemännessä kerroksessa, ja 'ihmisten on heidät vaikea löytää'. Innostuin heti ja mainitsin jopa bloggaavani, jos keksitään jotain mistä voisin kirjoittaa, ja varattiin aika mittaukseen. Hänen lähdettyään käänsin käyntikortin ympäri, ja ymmärsin miksi heitä ei löydetä. 

Herbalife 😖. Verkostomarkkinointifirma josta mm. sijoitusguru Bill Ackman sanoi muutama vuosi sitten näin:


'maailman parhaiten johdettu pyramidihuijaus'


No, päätin että kestän aivopesun, ja uskoin että se katkeaa aikalailla siihen kun kerron noudattavani ketogeenista ruokavaliota, mutta ehei. 

Minulle mm. kerrottiin että jos syön päivän proteiinit kahdella aterialla viiden sijaan, muuttuu proteiini rasvaksi. 

On totta, että jos syöt yli tarpeen proteiinia, muuttuu se glukoosiksi ja lopulta  varastoituu rasvaksi, se nostaa sokeriarvoja, ja katkaisee myös näin ketoosin. Mutta hän väitti että proteiinien päiväannoksen pysyessä samana, jos syön ne kahdella aterialla, muuttuvat ne rasvaksi. Sen sijaan minun on syötävä 5 kertaa päivässä, ja näistä aterioista kaksi tulla purkista jonka ravintosisältö näyttää tältä:On karrageenia, rapsiöljyä, soijaöljyä, selluloosaa ja lukemattomia emulgointi- ja sakeuttamisaineita... NOT healthy.

Tämän lisäksi minun tulee käyttää kaurakuituvalmistetta jonka sisältö näyttää tältä:
Siis tää ei sisällä MITÄÄN mitä ihminen tarvitsee optimaaliseen terveyteen, mutta lista terveyttä haittaavia aineksia on pitkä kuin nälkävuosi. Tämä kuituvalmiste maksaa yli 30€. 


1 juoma-annos tätä sisältää 5g kuituja. Saan 8 grammaa kuituja syömällä  keskikokoisen avokadon, tai 4g kuituja desilitran annoksesta vaikkapa saksanpähkinöitä. Mutta ehei. Terveellisempää on juoda " luonnollista kuidunlähdettä joka sisältää omenaa, kauraa, maissia, sitrusta, sikuria ja soijaa". Paitsi että ne eivät ole minkään mittapuun mukaan luonnollisessa muodossaan.

Maissi mm. on muodossa MAISSIDEKSTRIINI. Maissidekstriinistä en löydä googlaamallakaan muuta tietoa kuin sen että sitä on lähes kaikissa sokerimuroissa, kekseissä  ym. 

Sekä tämän tekstin: Dekstriini, tärkkelyskumi, (C6H10O5)n, tärkkelyksen pilkkoutumistuote, jota syntyy kuumennettaessa tärkkelystä tai käsiteltäessä sitä hapoilla tai amylaasientsyymillä; dekstriiniä on mm. leivän kuoressa. Dekstriini on valkoista ainetta, joka ei sanottavasti liukene alkoholiin, mutta muodostaa pienen vesimäärän kanssa liimamaisen seoksen, jota käytetään mm. liimaseoksiin.

Ei houkuta tämä liimaseos, thank you very much. 

Väitän että saan kuidut huomattavasti terveellisemmässä muodossa vaikkapa niistä pähkinöistä. 

Photo by Mike at Canva.com

Lisäksi tarvitsen urheilijan proteiinijauheet ja palautusjuomat, vaikken harrasta edes urheilua 😂. 

'Rakas ystävä...' hän huokaili tämän tästä kun selitin hänelle miksi nämä tuotteet eivät sovi ketogeeniseen ruokavalioon. 'Kun keho tarvitsee hiilihydraatteja'. Liikunnan jälkeen, puolen tunnin sisällä on nautittava urheilujuoma, kun muuten ei tule tuloksia. 

'Rakas ystävä, kun ne Netflix-dokkarit on rahoitettu niiden yhtiöiden rahoilla, joille siitä on hyötyä...' 

Mutta kun ketogeenisella ruokavaliolla suositaan sitä puhdasta ruokaa, ei jättiyritysten prosessoitua sontaa, ei ole mitään FIRMAA joka siitä dokkarista hyötyy. Vain luonto ja ihminen itse. Mutta voimme toki kääntää katseen siihen Herbalife-dokkariin ja keskustella vaikkapa sen rahoituksesta 😉

But enough of that. Älä mene halpaan, sen vain sanon... 

Nyt itse aiheeseen, eli kehonkoostumukseen siisEli, ikäni siis laitettiin aavistuksen yläkanttiin 42-vuotiaaksi, vaikka synttäreihin on pieni ikuisuus (3,5kk) 😁.

  • PAINO: 62,2kg -   SHOKKI, mun vaaka sanoo kilon vähemmän 😭
  • RASVAPROSENTTI: 31% - 40-59-vuotiaan normaali viitearvo on 23-33,9, ja kun olen ikähaarukan alapäässä, olettaisin että haluttaisiin olla lähempänä tuota 23:a kuin jälkimmäistä...
  • NESTEPROSENTTI: 50,5% - Odotin jopa alhaisempaa, juon ihan järjettömän vähän vettä, ja kuutisen kuppia kahvia päivässä. Saatan siis mennä päivän yhdellä-kahdella lasillisella vettä, juon siis just sen verran että saan vitamiinit kurkusta alas. Tää on huono juttu, tosi huono, tiedän. Mutta kun ei muista, eikä ole jano... TästäKIN on pakko napata kiinni!
  • LIHASMASSA: 40,7: Tää kyllä täytyy olla virhe. Minulla ei ole lihaksia nimeksikään, en harrasta MITÄÄN liikuntaa koiran kanssa jolkottelun lisäksi. Minulla ei ole mitään lihaksia; ei hauiksia, peppua, ei niin mitään. Eihän tämä VOI olla oikein?! 
Voisiko tämä olla RASVATON MASSA? Jos se tonttu katsoi väärää numeroa?

  • AINEENVAIHDUNTA JA AINEENVAIHDUNNALLINEN IKÄ: 1293kcal ja 37-vuotta - Tämä siis kertoo paljonkon kehoni käyttää vuorokaudessa vaikka makaisin paikallani tekemättä yhtään mitään. Olin myös aika pettynyt tuohon ikään. Kasvoni nääs ovat AINAKIN kymmenen vuotta nuoremmat kuin todellinen ikäni, tosin sanoihan tohtori Kalu lapsettomuushoitojen yhteydessä minulle jo vuonna 2010 että hormonitoimintani on kuin vaihdevuosia lähentelevällä, joten ei tässä nyt mitään teinin kroppaa odoteltukaan... Goal on silti venyttää tuota väliä lähemmäksi kymmenen vuoden eroa...
  • LUUSTO: 2,2kg - Olin niin yllättynyt että luut muka painaa näin vähän. Olin satavarma että pelkkä ranneluu on varmaan sen puoli kiloa 😂 Tämä siis hyvä tulos, naisilla yleensä 2-3kg
  • VISKERAALINEN RASVA: 4 Eli tämäkin ilmeisesti aika ok (luin että alle 12 on hyvä)

Hei, jos viisaammilla on korjattavaa tai kommentoitavaa, niin neuvokaa ihmeessä, mulla kun ei ole sitä analyysi-charttia kun sain vain ottaa kuvan siitä kallisarvoisesta A4-paperista...

Suosittelenko Fredan hyvinvointikeskusta? 
No arvatkaa? Jos kärsitte matalasta verenpaineesta niin siellä sen saa kuulkaas tappiin minuuteissa. 

Sitten lääkäriin: 


Kävin siis lääkärissä etupäässä löytämäni kyhmyn takia. Löysin sen siis vatsastani (kyljestäni) painellessani sitä testatakseni joko uskallan taas laittaa hulavanteen pyörimään. Sain siitä vanteesta nimittäin ihan järkyt mustelmat kylkeen, just siihen paikkaan mistä se kyhmy sitten löytyi, tai oli niitä kaksikin, ja lääkäri sanoi että sitäkin enemmän. 

MUTTA, niinkuin työtoverinikin minulle sanoi, oli syypäänä kyhmyihin se hulavanne. Ne olivat rasvakudosta, suoraan ihon alla, ja lääkäri sanoi ettei hänellä herää tästä minkäänlaista huolta. Hulavanne on vaan saanut sen kudoksen liikkeelle ja se on mennyt kyhmyille. 
Eli jos vanteilen hullun lailla nyt joka päivä, niin lähteekö ne ihan kunnolla pilkkoontumaan ja katoaa taivaan tuuliin? 😁

Mainitsin samalla väsymyksestä (hieman liioiteltuna, ei minua enää väsytä...) ja 1½v vanhoista verikoetuloksista joissa minulla havaittiin puutoksia, mutta koska ne todettiin ulkomailla, ei hän näe syytä testata olenko saanut ravintolisillä avun. 
Jopa sanoi, että koska ne on hoidettavissa käsikauppatavaroilla niin eivät testaa... WTF? Mistä pirusta mä maksan veroja?

Lopulta laittoi kuitenkin ne kolesterolimittaukset, D-vitamiinin ja hemoglobiinin lähetteelle. Kilppariarvoihin minulla jo on lähete vuosittain, eli otan nekin samalla... 

Eli paskareissu sekin, mutta tulipahan tehtyä 😁

Päivittelen ne tulokset tähän kun saan ne...

Mutta joo, tällainen "vähän" negatiivissävytteinen kirjoitus tällä kertaa 😁
Mä en vain kestä huonoa palvelua. Maksoin mä siitä tai en. 

Hyvinvointivalmentajakin kun on asiakaspalvelija, ja aina ei saa jokaista asiakasta ostamaan. En voisi kuvitellakaan käyttäytyväni vaikkapa myymälässä asiakastani kohtaan niin vähättelevästi, jos olisin vaikkapa eri mieltä siitä mikä väri hälle sopisi, tyyliin "rakas ystävä, nää värianalyysit on tehnyt joku minuakin viisaampi, niin kyllä ne nyt pitää paikkansa ja jos sä et nyt tee tätä valintaa niin mikään ei muutu". 

Ihanaa kevättalvea sinulle, lukijani! 💓💓💓


12.2.2020 päivitysJa tänään tuli sitten ne veritulokset, ja ne saivat minut epätoivon partaalle...

Lähdetään siis liikkeelle kolesterolista... 😨

Mä en tiedä mitä sanoa. Vaikka mä katsoisin näitä numeroita mitenkä päin, kyllä ne kertoo melko karua tarinaa... 

Kun mä aloitin ketogeenisen ruokavalion, lautaseni olivat raikkaita, vihreitä, ja pääosin puhtailla raaka-aineilla täytetty. Sitten jotain tapahtui... 

Kananmunien käyttö lähti lapasesta, laskin tuossa, että niitä menee nelisentoista viikossa. 

That said, perusterve ihminen voi niitä syödäkin niin paljon, mutta kun minä en ole perusterve. Minulla on autoimmuunitausta; psoriasis, hashimoton tyreodiitti, endometrioosi... Unohtuikohan jotain? 

Hashimotosta kärsiville mm. kananmunia ei suositella isoissa määrissä, jos ollenkaan. 

Ruuista alkoi tulla kermaisempia, juustoa meni reilusti yli kilo viikossa...  Tässä tulos. 

Sitten kilpirauhasarvoihin; Saatuani arvot kuntoon 2012, ne ovat pysyneet suht' kuosissa. Korkeimmillaan tsh on ollut 3,6, viime vuosina 1,69-2,22, nyt yli 5... 
T4v noussut viidestätoista kuuteentoista. 

Luulin liioittelevani väsymystäni lääkärille, mutta ehken minä sittenkään liioitellut. Ehkä se mun energia tulee niistä SEITSEMÄSTÄ kahvikupista mitä juon päivässä... 

Tarttis tehdä jotain...
Ja se D-vitamiini... Joo, se on kutakuinkin viitearvoissa, mutta se saisi olla vähintään 90, etenkin autoimmuunipotilaalla. Syön päivittäin 100ug D3-vitamiinia, joten imeytymishäiriö on selvä. Alan siis popsia niitä 200ug joka toinen päivä... 

Lopputulema: 

Jossain on menty pieleen.  

Vika ei ole ketogeenisessa ruokavaliossa, vaan siinä, miten olen sitä toteuttanut. Ehkä mun makrot on täysin pielessä, sillä en ole kokenut tarpeelliseksi niitä laskea, koska painoni on nyt hyvä. Tosin viime kuukausina se on hilannut reilun kilon takaisin päin. 


Ratkaisu:

Nyt vähennän kananmunat kolmeen viikossa, kermat ja prosessoidut juustot jätän pois, majoneesi minimiin, ja keskityn saamaan rasvat hyvälaatuisesta oliiviöljystä sekä rasvaisista kaloista. Vihreät kasvikset ja salaatit palaavat ruokavalioon. En muista milloin viimeksi söin salaatin ateriaksi. 

Jopa ukkeli sanoi että kaipaa salaatteja. 

Otin myös itseäni niskasta liikkumisen suhteen ja aloitin kotijumpat uudelleen. Nyt ei auta skipata treenejä, joten alan postaamaan niitä myös instagramiin. 

Instagramissa postailen myös päivän aterioita, eli sinne vain seuraamaan matkaani terveyteen! 


2 kommenttia on "Mitäs mun keholle kuuluu? kehonkoostumusmittaus-tulokset ja aivopesua verkostomarkkinointifirmassa"
  1. Tuosta hulavanteilusta, niin sen on todettu sulattavaan nimenomaan viskeraalista rasvaa ihan huomattavan tehokkaasti joten ei sun oma analyysi "kyhmyistä" välttis ihan hatusta temmattu oo:)

    VastaaPoista

*