Blogissa on taas ollut hiljaista, kun on niin monta rautaa tulessa. Suunnitelmia joka suuntaan, verkkokursseja jajaja... Menemättä sen kummemmin syvemmälle suunnitelmiin, hyppään suoraan itse ruokaan.
Olen alkanut tehdä omia mausteseoksia, ihan sen takia että näin voin itse päättää minkä maun haluan tulevan enemmän esille, ja jättää joitain seoksissa olevia mausteita pois kokonaan.
Jaan siis nyt sinulle myös oman Tandooriseokseni reseptin. Muistelen että Santa Marialta löytyy kyllä myös ihan valmis Tandooriseos jos laiskottaa.
Tandoori mausteseos
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl chilijauhetta
- 2 rkl garam masalaa
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl inkiväärijauhetta
Tästä siis tulee huomattavasti enemmän kuin mitä tarvitset allaolevaan reseptiin. Pistä purkkiin tulevaa käyttöä varten.
Mutta sitten siihen itse ateriaan!
Kanaa ja kasviksia Tandoori rub-mausteseoksessa
- 4 broilerin rintafilettä (tai paistileikettä jos haluat mehevämpää)
- 1 kukkakaali
- 1 kesäkurpitsa
- 2 kevätsipulia varsineen
- pätkä selleriä
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- muutama jumboherkkusieni
- 2 rkl tandoorimausteseosta
- ½ tl savupaprikajauhetta
- neitsytoliiviöljyä (en juuri mittaile tämän käyttöä)
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl valkosipulijauhetta
- suolaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lisää savupaprikajauhe tandooriseokseen. Irroita kukkakaalin kukkaset suupalan kokoiseksi ja lohko kaikki kasvikset. Sekoita niihin puolet tandooriseoksesta ja 2-3 rkl oliiviöljyä kulhossa. Levitä ne sitten uunipellille folion tai leivinpaperin päälle.
Halkaise rintafileet ohuemmaksi jos ne ovat kovin paksuja. Hiero niihin loput tandooriseoksesta ja öljystä, sekä raastettu valkosipuli. Aseta fileet myös pellille. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes broileri saa kullanruskean sävyn pintaansa ja on kypsää.
Sekoita sillä aikaa jogurttiin valkosipulijauhe ja suola. Annostele lautasille. Lusikoi päälle jogurtti ja tarjoile.
Tässä toimii myös esim paahdetut saksanpähkinät pinnalla.
Herkullista viikkoa sinulle!
Kommentit
Lähetä kommentti