¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Satay kanavartaat maapähkinäkastikkeella

| on
21.6.20


Nyt on kuulkaas luvassa herkkua! Näiden herkullisuuden salaisuus ei ole pelkästään jumalaisessa marinadissa, vaan paistileikkeessä. On sääli, miten monissa grilliresepteissä suositaan broilerin ehkäpä huonointa, mutta kalleinta osaa. Marketin hyllyt notkuvat fileeleikkeitä ja -suikaleita, kun taas paistileikkeitä on saatavilla vain parilta eri firmalta. 

Paistileikehän siis on luutonta broilerin koipilihaa, ja täten supermaukasta rasvaisuutensa vuoksi (ja rasvahan on terveellistä, kunhan syöt oikein sen ympärillä...) Jaksava voisi tietenkin ostaa luullisia koipia ja kiskoa niistä lihat irti, ja monesti niin teenkin ja keitän tällöin luista luuliemen, mutta tällä kertaa mentiin Atrian paistileikkeellä.  Toinen, mitä kaipailisin kaupan hyllyille olisi broilerin luullisia reisiä, ILMAN koipi-osaa. Tein niistä Englannissa usein ihanaa broileripataa. Koipiosahan on pääasiassa varsin vähälihaista luuta ja rustoa. 

Mutta tämä riittäköön analyysiksi broilerin eri osista. Siirrymme tähän herkulliseen reseptiin. Mainittakoon, että tästä saa myös ihan uunivuuassa upean herkun, jonka voi esim tarjoilla kukkakaaliriisin kera. Reseptin pohjana minulla oli DAMN DELICIOUS-blogin samaa nimeä kantava resepti, mutta muokkasin sitä omien aineksien mukaan jonkin verran. 

Marinoin paistileikkeitä 2 vrk, mutta vähempikin riittää, muutamasta tunnista vuorokauteen on oikein hyvä! Alla olevasta määrästä tuli 7 varrasta.


Satay kanavartaat maapähkinäkastikkeella

  • n. 1,2 kg broilerin paistileikettä 
  • ½ tölkki kookosmaitoa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1½ tl kurkumaa
  • 3 valkosipulinkynttä, raastettuna
  • 1 rkl inkivääriä, raastettuna
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • ½ tl birds eye chililastuja
  • 2 rkl extraneitsyt oliiviöljyä 
  • korianterin lehtiä koristeluun
  • varrastikkuja

Maapähkinäkastike

  • 4 rkl maapähkinävoita (sokeritonta. Käytin Urtekramin smoothia)
  • 1½ rkl soijakastiketta
  • 2 rkl puristettua limen mehua
  • ½ tl birds eye chililastuja
  • vettä

Valmistus:

Jos käytät puisia tikkuja, muista laittaa ne ajoissa likoamaan.
Halkaise paistileikkeet ohuemmiksi, ja lohko niistä sitten n. 2 x 4 cm paloja. 

Sekoita kulhossa marinadin ainekset ja laita paistileikkeet kulhoon. Sekoita hyvin ja peitä kelmulla tai silikonikannella. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. 

Valmista sillä aikaa maapähkinäkastike, laittamalla kaikki kastikkeen ainekset paitsi vesi kannelliseen astiaan ja ravistamalla tasaiseksi. Tämän jälkeen lisää 1 rkl vettä kerrallaan kastikkeeseen ja sekoita, kunnes kastike on sinulle sopiva. Itse laitoin 3 rkl jolloin kastike oli helppo kaataa valmiiden vartaiden päälle. 


Kun paistileike on marinoitunut ja olet valmis grillauspuuhiin, ota tikut esille ja laita broileripalat tikkuihin niin että 1 pala menee kahdesta kohtaa tikun läpi, eli sen 4cm alku ja loppupää. Laitoin n. 5 kanapalaa per varras. 


Grillaa kunnes kypsiä, meillä meni n. 10 minuuttia, ehkä viisitoista. 
Laita vartaat tarjoiluvadille, kaada niiden päälle maapähkinäkastiketta ja koristele korianterin lehdillä. 
Tarjoile rapean salaatin kera. 






Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*