Tulinen Texmex nyhtökanavuoka

heinäk. 6, 2020 0 comments
*Kaupallinen yhteistyö: Tiablochili.fi kanssa*


Meillä pyyhitään edelleen hikikarpaloita otsalta. Ukkelikin on hullaantunut Tiablon chilikastikkeista ja lorauttelee niitä aika lailla kaikkeen. En kohauttaisi kulmakarvoja vaikka löytäisin hänet pesemässä purukalustoaan Tiablo chilillä. 

Helteiden aikana tuhdit kermaiset ruuat eivät ole maistuneet, mutta nyt kun ilma on viileämpi ja sateet ovat piiskanneet maata, maistuu taas tuhdimpi ruoka. 

Meillä rakastetaan meksikolaisia makuja, ja tällä kertaa halusin tuoda niitä tähän nyhtökanavuokaan. Tiablo chilijauhe tuo tähän mehevään lohturuokaan sen tarvitseman potkun, jota täyteläinen Tiablo chilikastikkeella terästetty juustokastike tasapainottaa. 


Tämä vuoka menee sellaisenaan loistavasti, mutta voisin kuvitella rinnalle myös riisiä, ken sitä syö...
Nyhtökanan voit valmistaa monella tavalla; voit keittää sen, tai paistaa uunissa tai airfryerissä. Valitsin uunin. Haikailen edelleen airfryerin perään mutta kitsaana en raaski sitä ostaa. 

Nyhtökanaa voi valmistaa melkeinpä mistä osasta kanaa tahansa, mä päädyin koipiin tällä kertaa. 



Tulinen Texmex nyhtökanavuoka

  • 3 maustamatonta broilerin koipea
  • 5 siivua pekonia, paistettuna ja sitten murustettuna
  • 1 punainen paprika, kuutioituna
  • ½ kevätsipuli, viipaloituna
  • ½ vihreä paprika kuutioituna
  • 150 g tuorejuustoa
  • 60 g paprika Koskenlaskijaa
  • 2 dl Cheddar juustoa, raastettuna
  • 1½ dl kanalientä
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1 jalapeno, viipaloituna
  • 3 rkl TIABLO Chilikastiketta
  • 1½ rkl taco-mausteseosta (olen tehnyt oman mutta valmiskin käy)
  • 1 tl Tiablo chilijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl korianterijauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • tuoretta persiljaa tai korianteria silputtuna pinnalle
  • voita uunivuoan voiteluun
Kypsennä broileri valitsemallasi tavalla. Uunissa tai airfryerissä kypsennettäessä kanaan saa enemmän makua koska voit pintamaustaa sen. Maustoin koivet itsetehdyllä tacomausteseoksella.  Teen suurimman osan mausteseoksista itse koska lähes kaikissa valmiissa on pippuria, mitä ukkeli ei voi syödä.

Kypsennä uunissa 170 asteessa noin tunti, että broileri kypsyy kunnolla ja irtoaa luista helposti. 

Revi liha luista irti ja aseta voideltuun uunivuokaan. Revi ohuiksi suikaleiksi käyttäen apuna kahta haarukkaa. Kuutioi myös kanan nahka ja heitä vuokaan.


Lisää vuokaan paprikasuikaleet ja viipaloitu kevätsipuli ja sekoita hyvin. Ripottele pinnalle Tiablo chilijauhetta.

Älä heitä luita pois, voit keitellä niistä maittavan liemen vaikka seuraavalle päivälle keittopohjaksi. 

Paista nyt uunissa leivinpaperin päällä pekonisiivut rapeiksi. Anna jäähtyä ja murenna ne. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita kattilassa kerma ja kanaliemi keskilämmöllä. Lisää mausteet, juustot ja Tiablo chilikastike. 

Keitä kunnes juustot ovat sulaneet ja kastike on tasaista. 

Kaada kastike uunivuokaan nyhtökanan päälle niin että kana peittyy kokonaan. 
Laita pinnalle viipaloitu jalapeno. 

Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia. Ripottele sitten pinnalle murennettu pekoni ja paista vielä 10 minuuttia. 


Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Ripottele pinnalle revittyä persiljaa ja tarjoile!

Kiinnostuitko Tiablochili.fi tuotteista?

Nyt saat 10% koko tilauksestasi koodilla KG10 heinäkuun loppuun saakka! 

Tarjous päättynyt!









Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca