Hurmaavan helppo Thai red Curry tiikeriravuista

syysk. 22, 2020 1 comments



Pitkästä aikaa reseptiä pukkaa blogiin.  Tänään teen yhtä ihan lemppariruuistani; rapu-currya Thaimaalaisittain. Kauppojen valikoimissa on ihan loistavia Currytahnoja, joten pieni oikopolku ei ruokaa pahenna, vaikkei currytahnan itsetekeminenkään rakettitiedettä ole. 


Vaikka tuntuisi että tiikeriravut eivät olisi edullisimmasta päästä, Etnisissä kaupoissa niitä myydään pakastealtaassa isoissa pusseissa noin parin kympin hintaan. Meidän kahden hengen talous syö siitä säkistä vähintään neljä illallista. Eli annokselle tulee hintaa 2,5€ + tietenkin muut ruoka-ainekset. Halvempiakin eväitä toki on, mutta minusta tää on silti aika edullinen hinta herkuttelupäiviin. Thairavintolassa rapu-currysta saisi kuitenkin maksaa pari kymppiä per annos. 



Tällä samalla ohjeella voit myös korvata ravut vaikkapa kanalla, tai millä vaan lihalla. Thai curreissa minun mielestäni on parasta chilin ja kookosmaidon toisiaan balansoiva säntillinen yhteistyö. En itseasiassa ole Suomessa syönyt kovin hyvää Thairuokaa, mutta muistan ikuisesti visiittimme Lontoon Sohon Patara Thai ravintolaan vuosia vuosia sitten Englannissa asuessani. Juhlimme hääpäiväämme, ja tilasimme menusta useita annoksia. Oikeasti, se ruoka sai melkein kyyneleet valumaan. Parempaa kuin seksi. On vain kaksi asiaa mitä voin kuvata seksiä paremmaksi; toinen on tämä Pataran ruoka, toinen on Lindtin Lindor punaiset suklaapallerot, joihin aikoinaan sain sellaisen addiktion että söin paikallisen Caffe Neron suklaavarastot tyhjäksi. En kieltäytyisi moisesta vieläkään, mutta uskon että saisin pidettyä itseni kuitenkin aisoissa ja söisin vain yh...tä vaille koko paketin kerralla. Ei vaisinkaan. Olen kasvattanut itsekuriani viimevuodet, ottaisin vain yh...DEN!! 😂


Mutta palataanpa Curryyn! 

Reseptiin voit valita eri kasviksia makusi mukaan, tämä on muunneltavissa just sun mieltymyksien mukaan. Meillä curry tarjoiltiin tänään kukkakaaliriisin JA shirataki-nuudeleiden kera, sillä ukkeli on nuudeleihin ihastunut. 

Alla oleva resepti on 2 hengelle.





Thai Red Curry 

tiikeriravuista


  • 12 jäistä tiikerirapua
  • 2 jumboherkkusientä paloiteltuna
  • 6-7 kirsikkatomaattia
  • 1 vihreä paprika paloiteltuna (n.1 x 2 cm)
  • 1 punasipuli, suikaloituna
  • tuoretta chiliä kuutioituna (maun mukaan)
  • 1 valkosipulinkynsi, raastettuna
  • 1 tl inkivääriä, raastettuna
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • ½ limen mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 20 g voita
Ota ravut sulamaan vähintään tuntia ennen kun alat valmistamaan ruokaa. Sulata ne kulhossa jääkaapissa, älä vedessä, muuten huuhdot hukkaat maut. 

Pilko kasvikset valmiiksi ja purista limen mehu. Ota sitten ravut jääkaapista. Jos niissä on vielä jäätä, se lohkeaa irti helposti kun puristat hieman rapua. 

Kuori ravut MUTTA ÄLÄ HEITÄ KUORIA POIS!! Otamme niistäkin maut talteen. Laita kuoret kattilaan, lisää kattilaan 1 dl vettä, loraus limen mehua ja ripaus suolaa ja kiehauta. Nosta kattila sivuun. 

Kuumenna pannu oliiviöljyn kanssa lähes kuumimmalle (mulla oli seiskalla). Lisää pannuun 1 rkl currytahnaa ja sekoittele kunnes tahna notkistuu. Lisää pannuun sitten sipulisuikaleet ja paistele koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää pannuun sitten paprika, chili ja tomaatit kokonaisena ja paista vielä pari minuuttia. 

Lisää sitten ravut ja anna paistua pari minuuttia per puoli. Painele kirsikkatomaatit rikki ja ongi kuoret pois. Lisää valkosipuliraaste sekä inkivääriraaste, voi ja toinen ruokalusikallinen currytahnaa ja sekoita hyvin. Kaada nyt pannuun liemi jonka teit ravun kuorista, nyt kuoret saavat mennä biojätteeseen. 

Kiehauta, ja lisää sitten kookosmaito ja loput limen mehusta. Sekoita hyvin.




Tarjoile esimerkiksi kukkakaaliriisin kera. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca