Hunaja-inkiväärikana

marrask. 19, 2020 2 comments


Siirryttyäni ketoruokavaliosta ns. psoriasisruokavalioon, olen ilolla ottanut vastaan hunajan ja juurekset takaisin elämääni. Kun ensi kerran tein tätä hunaja-inkiväärikanaa, syntyi se täysin vahingossa. Ukkeli halusi syödä jotain muuta, joten tei kanaa aika vähän. Olin lähdössä töihin, söin pienen annoksen ennen lähtöäni ja suunnitelmissa oli syödä loput palattuani...


Toisin kävi. 

Sain töihin seuraavan whatsapp viestin: 'I ate all ur food, It was 😋😋😋'

Kaupan kautta kotiin siis ja uuden satsin tekoon. 


Tänään tein tätä jo kolmatta kertaa, ja - tein samalla marinadilla myös lohta ja tiikerirapuja kerran. Olen, ja OLEMME ihan hulluna tähän. 



Nyt haluan jakaa sen myös sinulle. Tämä hunaja-inkiväärikana valmistuu jopa vartissa, mutta parhaiten saat maut esiin jos annat kanasuikaleiden maustua jääkaapissa muutaman tunnin. Kun puhun suikaleista, en puhu niistä valmiiksi suikaloiduista hötöistä, ne ovat enemmän murua. Paras osa broilerista on paistileike, mutta myös muut fileet käy. Itse tykkään rasvaisemmista osista enemmän. 


Syön hunaja-inkiväärikanaa kvinoan, riisin, tai vaikkapa myskikurpitsamuusin kanssa, kuten tänään. Autoimmuunisairastajana en nauti riisiä runsaasti, mutta kvinoan terveysvaikutukset kumoavat ne ns. haitat joiden takia mm. autoimmuunipaleossa kvinoaa ei suositella. Mutta en nyt perehdy tähän aiheeseen sen syvemmin, sillä teen pian erikseen kirjoituksen noudattamastani ruokavaliosta ja sen vaikutuksesta psoriasikseeni...

Nyt kokkailemaan!

Hunaja-inkiväärikana


  • 600g broilerin paistileikettä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl hunajaa 
  • 3 rkl soijakastiketta, tamaria tai kookosaminoja
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl rosmariinia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
Suikaloi broileri noin 1 x 3cm suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa (ei sipulia eikä sitruunaa vielä) ja sekoita broilerisuikaleet marinadiin hyvin. Peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutista muutamaan tuntiin. 

Ota broilerisuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kuin alat valmistaa hunaja-inkiväärikanaa. 
Kuumenna sitten pannu ja kaada broilerisuikaleet marinadeineen pannuun. Anna paistua sekoittamatta kolmisen minuuttia, niin että broilerisuikaleet saavat ruskean pinnan ja marinadi alkaa karamellisoitua pannussa. Suikaloi nyt sekaan sipuli, purista mukaan sitruunan mehu, ja sekoita. Anna taas paistua koskematta muutaman minuutin ennen kuin taas sekoittelet vähän. 




Laita kypsynyt hunaja-inkiväärikana tarjolle riisin, kvinoan tai vaikkapa muusin kanssa. 



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Tää on niiin hyvää! IG:n puolella tätä oli jo testailtu, ja oli niin hyvää että ei kuvaa ehtinyt ottaa kuin tyhjästä lautasesta :D. Mä oon ihan addiktoitunut tähän.

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca