Lämmin Keto couscous-salaatti

huhtik. 2, 2021 2 comments

 


Hei hei, pitkästä aikaa!!!

Blogi on elänyt hiljaiseloa, sillä kodin hengetär valmistelee E-kirjaa. Kyllä, kirja täynnä vähähiilihydraattisia reseptejä, jotka kuitenkin sopivat koko perheelle. Oma kirja on ollut pitkäaikainen haaveeni, ja olen sitä kirjoittanut jo toista vuotta, mutta aina se on kuitenkin jäänyt makaamaan pöytälaatikkoon. Nyt, kiitos muuten niin pirullisen korona-ajan, käsissäni on ylimääräistä aikaa, ja kaivoin suunnitelmat taas esiin ja pistin ranttaliksi. Alkukevät on siis mennyt kokatessa ja kuvatessa jo kertaalleen kokkaamiani reseptejä. 

Tämänkin reseptin piti itseasiassa tulla kirjaan, mutta jouduin taipumaan, harmaa sateinen sää, ja keskinkertaiset kuvankäsittelytaidot saiavat kuvat heittämään aavistuksen liian siniseen... eivätkä siis laadullisesti yllä kirjatasoon. Blogissa ne menee juuri ja juuri :D

Vaatimukset itseä kohtaan ovat kasvaneet vuosien saatossa, sillä joskus kun palaan resepteihin alkuajoilta, ne kamalat kuvat saamat minut voimaan hiukan pahoin... Toisaalta näkee myös oman kehityksen. Muutaman vanhan reseptin tosin poistin kokonaan, en vain kestänyt sitä itsehäpeää, että olen oikeasti joskus julkaissut sen pikselimössön ja vieläpä jakanut useampiin ruokayhteisöihin :D 

Mutta siirrytäänpäs itse aiheeseen... en halua syyllistyä amerikkalaiseen "selaa viikko, ennenkuin pääset reseptiin" kikkaa. Tiedättekö muuten miksi he niin tekevät? Se vaikuttaa postausten näkyvyyteen googlessa, miten kauan ihmiset sivulla viettävät. Siksi he keksivät tikusta asiaa. 

Mutta siis, couscous, suuri rakkauteni, jota en sen alkuperäisessä muodossa enää voi syödä, syntyi viime vuonna uudelleen kukkakaalin muodossa, kun tein rapsakan kylmän couscous-salaatin. Itseasiassa ihmettelen miksi en kirjoittanut siitä blogiin sillä se oli super-herkullista! 

Tällä kertaa salaatti on lämmin ja siihen tuo Lähi-Idän vivahdetta harissa. 




Lämmin Keto couscous-salaatti


Ainekset




  • kokonainen pieni kukkakaali
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoreherkkusientä  
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl harissatahnaa



Valmistus


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuutioi munakoiso, sipuli ja kesäkurpitsa ronskisti, raasta valkosipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi muut kasvikset kukkakaalia lukuunottamatta. Kaada kasvikset uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasvikset kypsiksi, noin 30-40 minuuttia.

Sillä aikaa raasta kukkakaali. Kun kasvikset on valmiita, kaada ne paistokasariin. Lisää kasvisliemi, harissatahna ja juustokumina. Sekoita ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä noin. 5 minuuttia. Lisää sekaan kukkakaaliraaste ja anna vielä hautua toiset viisi minuuttia.

Tarjoile!



Kommentit

  1. Loistavaa, tuollaiselle kirjalle on aina tilausta ja tuntuu että ketoreseptejä haetaan valtavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että kiinnostaa. Pitää todellakin laittaa töpinäksi sen kanssa. Tää itsekritiikki on niin valtava aina, että vaikka tarkoitus olisi tehdä vain pieni korjaus, huomaan pian laittavani kirjaa sivu sivulta uusiksi. Saankohan sitä koskaan valmiiksi :D :D

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca