> Tandoori-maustetut karitsan kareet | KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA

*

Tandoori-maustetut karitsan kareet

| on
20.6.21


Ostettuani vasta heräteostoksena Sellon Normal-kaupasta ison pussin Tandoorimausteseosta, halusin päästä tekemään jotain herkkua jossa se on pääosassa. Intialaiset lammasruuat ovat ainakin ravintolassa poikkeuksetta priimaa joten hain paikallisesta Halal-kaupasta kotimaista karitsan karetta ja ryhdyin hommiin. Jos kotoa ei löydy Tandoorimaustetta, sen voi tehdä myös itse. Alta löytyy ohje siihenkin. 

Näillä keleillä pitäisi tietenkin laittaa grilli kuumaksi, mutta valitettavasti me emme saa parvekkeella grillata 😕. Tehdään siis uunissa. 

Nämä kareet voi tarjoilla intialaiseen tapaan basmatiriisin kanssa, mutta meillä mentiin nyt raikkaalla salaatilla johon pilkoin mukaan tuoretta ananasta. 

Tandoorimaustetut karitsan kareet


P.s. minulla oli myös pieni pala sisäfileetä lautasella... 


Kuten sanoin, Tandoorimausteseoksen voi myös tekaista itse, ja tässä siihen ohje. Voit myös tehdä kerralla enemmän niin seuraavaa intialaista ruokaa varten on mausteseos valmiina. 

Nämä määrät ovat kahta pientä tai yhtä suurta karetta varten. Eli allaolevien ainesten lisäksi, muista ostaa kare myös. Samaa marinadia voi käyttää toki mihin tahansa lihaan. 

Tandoorimausteseos marinadia varten

  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl neilikkaa
  • ripaus kardemummaa
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • ½ tl kanelia
  • ripaus cayennepippuria
Sekoita mausteet keskenään.

TAI, osta valmis tandoorimausteseos jos haluat säästää aikaa. Sen tein tällä kertaa. 

Tandoorimarinadi 

  • 2 rkl tandoorimausteseosta (ylläoleva määrä on ruokalusikallisissa n. 2)
  • kourallinen (tai maun mukaan) korianterin lehtiä silputtuna. Jätä muutama lehti koristeluuun. 
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 3 kukkurallista ruokalusikallista kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1 sitruunan mehu (lime myös ok)
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria maun mukaan
  • 1 rkl oliiviöljyä
Sekoita ensin tandoorimausteseos, savupaprika, suola ja pippuri oliiviöljyn ja silputun korianterin kanssa tasaiseksi tahnaksi. 



Sekoita tahna sitten muiden marinadin ainesten kanssa ja laita seos pakastepussiin (tarpeeksi suuri jotta kare mahtuu sinne myös). 

Poista kareesta kalvot ja lisää ne pakastepussiin. Sulje pussi, varmista ettei siellä ole ilmaa. Hiero marinadi kareen joka kolkkaan ja laita pussi jääkaappiin maustumaan niin että kareen lihaisa puoli on alaspäin. Anna marinoitua vähintään tunti, hieroen marinadia uudelleen puolessa välissä. Kareen voi antaa marinoitua myös seuraavaan päivään saakka. Annoin marinoitua itse nelisen tuntia. 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota joko uunin kestävä pannu tai uunivuoka ja lorauta siihen hieman oliiviöljyä. En käyttäisi lasista vuokaa, koska koen että metallisessa tai pannussa saa enemmän rapeutta pintaan. 

Paista kareesta pinnat kiinni öljytyssä pannussa ja siirrä sitten uunivuokaan. 


Peitä vuoka foliolla tai kannella. Paista 15-20 minuuttia jos haluat mediumina, 25-30 minuuttia jos tykkäät kypsemmästä. Poista kansi/folio puolessa välissä valmistusta. 

Mun kareet oli uunissa 25 minuuttia, ja niistä tuli täydellisen mehukkaita. Henkilökohtaisesti minulle olisi riittänyt 20 minuuttiakin mutta ukkeli vähän karsastaa punaiseksi jäänytttä lihaa. 25 minuutissa lihassa oli hennon hento vaalean punaisuus, mikä meni ukkelillekin läpi. 

Poista kare sitten uunista ja kääri folioon. Anna levätä vartti.




Laita tarjolle ja koristele korianterin lehdillä ja sitruunan siivuilla. 









Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*