Helppo tomaattikeitto - Supa de rosii cu orez

syys 12, 2021 0 comments


Keitot on parhaita eväitä töihin syksyllä ja talvella, ja tämä helppo tomaattikeitto on myös ruokaisa. Riisi tuo siihen rakennetta ja saa pysymään kylläisenä pidempään. Tämäkin resepti tulee Romaniasta, yllätys yllätys. Olen vain niin tykästynyt romanialaiseen ruokaan ja siihen, miten he saavat simppeleimmistäkin raaka-aineista aikaan aina ihan supermaukasta ruokaa. Tämä on yksi niistä. Tässäkin reseptissä valkosipuli näyttelee aika isoa osaa, mutta sen voi halutessaan jättää pois tai ainakin vähentää. 


Helppo tomaattikeitto

  • 2 tölkkiä laadukkaita kokonaisia tomaatteja (esim Mutti)
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 sipulia
  • 800 ml kanalientä
  • loraus oliiviöljyä
  • haluamiasi yrttejä: esim rosmariinia, timjamia tai basilikaa
  • pinnalle persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • pieni nokare voita
Kuutioi sipulit ja laita ne kuullottumaan kattilaan oliiviöljyn ja suolan kanssa. Älä ruskista. Kun sipulikuutiot ovat läpikuultavia, lisää puristettu valkosipuli ja yrtit (paitsi persilja) ja sekoittele vielä hetki kattilassa. Lisää tölkkitomaatit ja riko tomaatit nesteeseen. Lisää kanaliemi ja riisi ja anna keittyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää yrtit ja hurauta blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Riisi saa keiton paksuuntumaan ilman jauhoja. 



Jos keitto on liian paksua makuusi, lisää hieman kanalientä ohentamaan keittoa. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.

Nauti tuoreen leivän kanssa.



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…