Keitot on parhaita eväitä töihin syksyllä ja talvella, ja tämä helppo tomaattikeitto on myös ruokaisa. Riisi tuo siihen rakennetta ja saa pysymään kylläisenä pidempään. Tämäkin resepti tulee Romaniasta, yllätys yllätys. Olen vain niin tykästynyt romanialaiseen ruokaan ja siihen, miten he saavat simppeleimmistäkin raaka-aineista aikaan aina ihan supermaukasta ruokaa. Tämä on yksi niistä. Tässäkin reseptissä valkosipuli näyttelee aika isoa osaa, mutta sen voi halutessaan jättää pois tai ainakin vähentää.
Helppo tomaattikeitto
- 2 tölkkiä laadukkaita kokonaisia tomaatteja (esim Mutti)
- 4 valkosipulin kynttä
- 4 rkl pitkäjyväistä riisiä
- 2 sipulia
- 800 ml kanalientä
- loraus oliiviöljyä
- haluamiasi yrttejä: esim rosmariinia, timjamia tai basilikaa
- pinnalle persiljaa
- suolaa ja pippuria
- pieni nokare voita
Kommentit
Lähetä kommentti