Romanialainen kanapata - Ostropel de pui

syysk. 15, 2021 0 comments



Meillä syödään paljon kanaa. Aika usein se on siipiä tai nuijia airfryerissä, mutta tää pata on myös yksi ihan lemppareista. Itseasiassa pata on aika perus, ja varmasti moni teistäkin on samaan tapaan tehnyt vastaavaa, mutta romanialaisen tästä ehkä tekee se, että tätä on tarjolla lähes jokaisessa romanialaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa, ja myös monessa kodissa. 

Tää on varsin simppeli versio siitä, sillä moni lisää reseptiin myös porkkanaa, paprikaa ja jauhoja, mut me ei tarvita jauhoja, kasviksia voit lisätä oman maun mukaan. Tähän tulee paaaljon valkosipulia, mutta voit laittaa vähemmän jos et ole yhtä kova valkosipulin ystävä kuin me. Tämä kanapata tarjoillaan polentan kera, kuten niin moni muukin ruoka. Polenta on keltaista maissijauhoa joka keitetään puuron tapaan mutta paksummaksi. Hyvää karkeaa polentaa saa etnisistä kaupoista. Myös Risenta merkillä on hyvä polenta, mutta ainakin meillä päin esimerkiksi Prisma on poistanut sen valikoimistaan. 




Yksi vinkki mulla on, älä osta pikapolentaa, se on hienoa jauhoa ja siitä tulee liisterimäistä moskaa.


Romanialainen kanapata - Ostropel de pui

  • 600 g broilerin koipireisiä (jos löydät pelkkiä reisiä, vielä parempi)
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 8 - 10 kirsikkatomaattia
  • 5 - 6 valkosipulin kynttä
  • 2 -3 timjamin oksaa
  • reilusti persiljaa
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja voita tirisemään. Irroita nuijat reisistä, ripottele pintaan suolaa ja paista broileripalat kypsiksi pannulla välillä käännellen. Voit tehdä niihin pieniä viiltoja niin ne kypsyy vähän nopeammin. Kun ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin kullanruskean pinnan, nosta ne pannusta sivuun odottamaan. 

Lisää pannuun nokare voita. Murskaa sitten puolet valkosipulin kynsistä pannuun ja sekoita nopeasti. Älä anna valkosipulin ruskistua. Kaada pannuun paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja laita timjamin oksat pannuun. Kiehauta kastike nopeasti. 




Laita nyt broilerin palat takaisin pannuun kastikkeen sekaan. Sekoita, laita kansi päälle ja anna muhia hiljalleen matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Murskaa nyt loput valkosipulista pannuun, lisää kirsikkatomaatit pannuun ja laita kansi takaisin päälle. Pata saa vielä kypsyä noin 10 minuuttia, niin että kirsikkatomaatit pehmenee ja ne on helppo litistää lastalla. Nosta pannu liedeltä ja silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoile polentan kanssa. 

Maistuu muuten myös vaikka muusin, riisin tai pastan kanssa.







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca