Romanialainen papu-savuluukeitto - Ciorbă de fasole cu costiţă afumată

syysk. 4, 2021 0 comments

 


Lisää keittoa! 

Tämä on viikon sisällä jo toinen romanialainen keittoresepti jonka naputtelen tänne blogiin. Minun pitäisi tehdä juuri nyt innokkaasti E-kirjani viimeisiä reseptejä, mutta minkäs teet kun juuri nyt haluan tehdä jotain muuta 😂. 

Tämä papukeitto on ruokaisa, ja savuluut tuovat siihen upean lisän. Savuluita saa kauppahallien lisäksi myös useimmista ruokakaupoista, Korpelan ja Kivikylän valikoimista ainakin. 

Paras keitto tulee jos valmistaa sen ihan alusta asti, papujen liottamisesta saakka itse, mutta keitto onnistuu myös tölkkipavuista. Me tehdään aina kerralla keittoa moneksi päiväksi, sillä se helpottaa elämää suuresti kun työskentelemme ukkelin kanssa eri aikoihin. Kummankaan ei tarvitse odotella että toinen tulee kotiin ennenkuin pääsee syömään.





 Romanialainen papu-savuluukeitto - Ciorbă de fasole cu costiţă afumată


  • 3 litraa vettä
  • n. 500 g savuluita
  • n. 400 g valkoisia papuja (tölkkipapuja)
  • n. 400 g kidneypapuja (tölkkipapuja)
  • 1 punainen paprika, 1 - 2 palsternakkaa
  • ½ juuriselleri
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl vegetaa tai aromisuolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl paseerattua tomaattia
  • n. 20g voita ja loraus öljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl kuivattua lipstikkaa
  • 5 vartta tuoretta timjamia
  • persiljaa keiton pinnalle

Laita savuluut kiehumaan isoon kattilaan vettä. Ne saa kypsyä vähintään 1,5 tuntia jotta liha irtoaa luista. Huuhtele pavut kylmässä vedessä. 

Kuutioi kaikki kasvikset. Kuullota kasvikset voi-öljyseoksessa ja lisää pannuun tomaattipyree sekä paseerattu tomaatti. Kun liha irtoaa luista, kaada kasvikset keittoon ja anna kypsyä matalahkolla lämmöllä vielä n. 30 minuuttia. Lisää liemeen vegeta ja sekoita. Lisää sitten huuhdellut pavut sekä lipstikka ja sekoita.  

Anna keiton muhia matalalla lämmöllä vielä noin vartti ja purista sitten keittoon sitruuna ja nosta kattila liedeltä. Vatkaa muna sekaisin ja kaada se keittoon samalla haarukalla sekoittaen niin että munasta tulee pintaan repaleinen kuvio. 




Lisää nyt kattilaan timjamin varret ja laita kansi päälle ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Poista timjamin varret ja tarjoile!




Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Itse lisäsin omalle lautaselleni vielä lusikallisen smetanaa, vaikkei se tähän keittoon kuulukkaan... 

Tämän keiton kaveriksi teemme simppelin "salaatin" purjosta; eli yksinkertaisesti viipaloitua purjoa, suolaa, oliiviöljyä ja viinietikkaa. 




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca