Viime viikolla kokeilin ensimmäistä kertaa kasviproteiinivalmistetta. Ketoillessani kaikki tällaiset olivat ihan turhakkeita, ja lähes vannoin jättäväni ne kaupan hyllyyn nyt, ja jatkossa.
Mitä tapahtui? No... kävin ravitsemustieteiden kurssin, ja kiinnostuin sen myötä tieteestä, vastuullisuudesta, ja ympäristöstä. Tahto tehdä enemmän, kasvoi.
Aloin katsella myös tapaani syödä hieman kriittisemmin. Nyt olen ottanut seuraavan harppauksen, ja voin luvata, että tulemme jatkossakin korvaamaan lihaa silloin tällöin kasviproteiineilla.
Delikauraan törmäsin ihan vahingossa hengaillessani kaupassa etsien ideaa päivälliseksi. Pussukka on 120g ja maksoi alle kaksi euroa. Se on siis kaura-herne-härkäpapuproteiinilastu, ja tää oli maustettu chilillä ja inkiväärillä. Niitä voi napsia sellaisenaan, lisätä salaattiin, tai, kuten mä tein nyt; lisätä wokkiin. Mainitaan nyt vielä; Tuote on ostettu omalla rahalla. NIH!
Tämä wokki valmistuu alle 10 minuutissa, ja sen osaa tehdä jokainen.
Chili-inkivääri Delikaurawokki
- 1 pss Chili inkivääri Delikauraa
- 2 pss pikanuudeleita (mistä tykkäät)
- 1/2 parsakaali
- 1-2 porkkanaa
- chililastuja
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 3 rkl soijakastiketta
- öljyä paistamiseen
Keitä nuudelit al denteksi, niin että ne on erottuneet toisistaan mutta ei ihan pehmeitä. Ota nestettä talteen1/2 dl ja valuta nuudelit. Kuumenna pannussa öljy. Laita pannuun Delikaura, parsakaalin kukinnot pienen suupalankokoisina sekä suikaloitu porkkana. Paista n. 3 minuuttia. Lisää mausteet ja soijakastike ja sekoita. Lisää pannuun valutetut nuudelit ja säästämäsi neste. Sekoita, ja laita tarjolle!
Heleppua, eikö totta!
Kommentit
Lähetä kommentti