Hei, mulla on sulle uutisia! Kaikkea ei pidä tehdä alusta saakka itse!
Tämän herkkulounaan suunnittelin jo viime viikolla. Halusin jotain järjettömän herkullista palkitsemaan itseäni maanantaina ottamastani kolmannesta piikistä. Ok, vitsailin myös, että jos joudunkin pelottavan piikin kuolonuhriksi, haluan viimeisellä ateriallani syödä raviolia 😂
Piikistä ei kuitenkaan tullut mitään oireita, ja sitäpaitsi päätimme tehdä, kuten ykkös- ja kakkospiikinkin jälkeen, hakea take away eväät joten raviolit syötiin seuraavana päivänä.
Itseasiassa suunnittelin ensin tekeväni raviolit itse, sillä lemppari reseptikirjassani Michela Chiappa opettaa raviolien valmistuksen niin että pölijempikin osaa, mutta kun mä en vaan tykkää jauhojen kanssa tolskaamisesta, suuntasin City Markettiin, missä on yllättävän laaja valikoima erilaisia raviolivaihtoehtoja.
Valitsin italialaisia Happy Luca herkkutatti-ravioleja, mutta Pirkka parhaita on myös kehuttu paljon. Ravioleja saa lukuisilla eri täytteillä, ja suunnitelmissa on myös toinen resepti pinaatti-ricotta ravioleilla...
Mutta palataan nyt Toscanaan. E-kirjassani oleva Toscanan kana inspiroi kastikkeen myös tähän reseptiin, mutta pienin muutoksin.
- Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan ja nosta sivuun. Ota talteen 1 dl hyvin suolattua keitinvettä.
- Sulata pannussa keskilämmöllä voi ja raasta pannuun valkosipuli. Kuullota hetki, ja älä anna ruskistua!
- Kaada pannuun ruokakerma ja sekoittele vähän.
- Lisää Italian yrtit, ripaus suolaa ja rouhaise mukaan myös pippuria.
- Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pannuun raastetun parmesaanin kera. Sekoita hetki ja lisää pastan keitinvesi osissa, niin voit itse päättää kuinka paksua siitä haluat.
- Anna hiljalleen kuplia matalalla lämmöllä muutama minuutti. Silppua sitten pinaatti pannuun ja sekoita.
- Lisää raviolit ja kääntele niitä pannussa hetki että ne saavat kastiketta joka puolelle.
- Tarjoile!
Miten sä tarjoilisit raviolit? Kerro kommenteissa parhaat vinkkisi!
Kommentit
Lähetä kommentti