Ihana Italianpata - Rakkaudesta retroruokaan!

huhtik. 4, 2022 0 comments

 


Kukapa minun ikäluokastani ei muistaisi ysäriajan herkullista arkiruokaa; Italianpataa. Puhun siitä valmispussista, johon lisättiin vain vesi ja jauheliha.

Meinasin ostaa eilen sellaisen pussin, mutta sitten päätinkin tehdä itse. Tässä retroruuassa ei kuulu kikkailla. Eli nyt seuraa hyvin yksinkertainen resepti. Ainoa kikkailu minulla on oikeastaan oranssi linssispagetti. MEINASIN ostaa myös ihan sitä aitoa oikeaa rakettispagettia, gluteenista, mutta lopulta päätin olla kiltisti. Iho näyttää nimittäin taas paljon paremmalta kun olen ollut gluteenitta. Koko ateria valmistuu yhdessä isossa pannussa tai kasarissa. Paitsi mun oli siirrettävä kattilaan kun pannu oli liian pieni. 

Tästä tulee reilusti, koska me syödään tätä pari päivää, voit esim puolittaa lihan, pastan ja veden määrän jos haluat tehdä vähemmän.

Mutta sitten reseptiin...

Ihana Italianpata
Kuumenna pannu ja ala ruskistaa jauhelihaa. Voit laittaa hieman öljyä pannuun mutta rasvaisessa jauhelihassa se ei ole tarpeellista. Kuutioi sipuli ja raasta valkosipuli, ja lisää ne pannuun. Kypsennä kunnes ne pehmentyy. Lisää sitten paprikajauhe, tomaattimurska, ketsuppi ja tomaattimurska ja sekoita hyvin. Lisää vesi käyttäen apuna tyhjää murskatölkkiä niin saat murskasta jokaisen pisaran käyttöön. 
Paloittele sekaan liemikuutio, ja kiehauta. Pätki spaghetti muutaman sentin mittaiseksi ja lisää pannuun he-ma-pa:n kera. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpöä keskivaiheille. Laita kansi päälle ja kypsennä välillä sekoitellen, kunnes pasta on kypsää, n. 10 minuuttia. Lisää yrtit lopuksi ja sekoita. Voit lisätä tarvittaessa suolaa ja pippuria, sekä pinnalle juustoraastetta. 

Helppoa, eikö totta? 

Ihanaa viikkoa sinulle!


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Tilaa tästä VHH-reseptit e-kirjani!

Käytä myös alekoodi VHH2022

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca