*Sevan tuotteet saatu kaupallisessa yhteistyössä https://sevan.se/fi/ kanssa.
Sain pr-tuotteina herkullisen paketin Sevanilta, jolta löytyy laadukkaita raaka-aineita monien etnisten ruokien valmistukseen, kuten falafelien, hummuksen... ja sumakkikanan! Lisäksi heillä on tuorevalikoimissaan erimakuisia hummuksia (jonka rakenne on heittämällä paras kaikista maistamistani hummuksista), sekä valmis falafeleja.
Sumakkikana on helppo valmistaa, ja se valmistuu kokonaisuudessaan yhdessä uunivuuassa alusta loppuun saakka.
Lähi-idän sumakkikana riisillä
Laita kypsentämätön riisi uunivuokaan. Lorauta sekaan oliiviöljy, paprikajauhe ja kurkuma ja sekoittele riisiä kunnes se saa kauniin oranssin värin. Ripottele pinnalle rusinat ja kasvikset.
Sekoita sumakkitahna. Hiero sumakkitahna kanapaloihin ja aseta kanapalat riisin päälle. Aseta kanapalojen päälle sitruunaviipaleet ja ripottele pinnalle persiljaa.
Kaada koko komeuden päälle kuuma kasvisliemi ja laita uuniin n. 180 astetta. Kypsennä n. 40 minuuttia, ja nosta lämpö sitten 220 ja kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes kana saa rapeaa pintaa ja riisi on hyvin kypsää. (Tarkistele aina välillä valmistuksen aikana, eri uuneilla kun kypsymisaika voi vaihdella). Tarjoile!
Kommentit
Lähetä kommentti