Marinarakastikkeelle löytyy useita reseptejä; yrttien, kuten basilikan ja oreganon lisäksi se saattaa sisältää mm. anjovista, kapriksia ja oliiveja, mutta jaan teille yksinkertaisen perusversion, jota voitte muokata sitten käyttötarkoitusten mukaan. Marinara on oiva pizzakastike, pastakastike, ja toimii myös vaikka kanan kastikkeena.
Marinaraa kannattaa tehdä kerralla enemmän juuri siksi. Arki helpottuu kun jääkaapissa on tätä joka paikan kastiketta!
Alta löytyy myös oma sekoitukseni Italian yrtit, jota teen myös kerralla monesti tuplamäärän maustekaappiin.
Sekoita ainekset ja purkita.
Kaada tölkkitomaatit ja passata paistokasariin. Lisää kaikki loput ainekset kasariin ja keittele hiljakseen kannen alla noin 45 minuuttia. Nosta kasari liedeltä ja sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella hetken ajan. Itse tykkään että kastikkeeseen jää sattumia, mutta voit sekoittaa siitä myös sileän.
Lisäämällä kastikkeeseen yhden anjoviksen, tuot siihen umamia, lupaan ettei se maistu kalalle!
Kastike säilyy jääkaapissa 3-4 vuorokautta. Voit esimerkiksi suunnitella muutaman päivän ruokalistat niin että voit hyödyntää kastiketta useamman kerran.
Kommentit
Lähetä kommentti