American burger jauhelihakääretorttu
Valmistus
Mausta jauheliha yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla ja vaivaa sekaisin munien kanssa. Anna taikinan maustua jääkaapissa puolisen tuntia ja ota se huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja poista sitten päällimmäinen paperi.
Sekoita ketsuppi ja chilikastike ja levitä puolet siitä sudilla jauhelihalevyn päälle. Aseta pekonisiivut limittäin levyn päälle niin että jokaiseen reunaan jää n. 2 cm ilman täytettä.
Sudi loput kastikkeesta pekonien päälle. Ripottele cheddar-raaste pintaan. Rullaa alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen tiukaksi rullaksi ja sulje taikinan päädyt tiiviisti jottei sulava juusto karkaa päädyistä.
Paista kääretorttua n. 50 minuuttia folioon käärittynä. Avaa folio pinnasta, aseta tomaattisiivut kääretortun pinnalle sekä ripottele vielä cheddaria ja paista vielä 10 minuuttia. Anna kääretortun levätä noin 15 minuuttia ennen siivutusta. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti