Unelmia todeksi...

elok. 9, 2022 2 comments



Niin on tullut aika, että se ainainen unelmointi Romaniaan lähtemisestä; 'sitten kun meillä on enemmän rahaa, sitten kun talo on valmis...' ja niin edelleen... Se pannaan käytäntöön, vaikka talo ei ole valmis ja VAIKKA meillä ei ole enemmän rahaa. 

Me pakkaamme kimpsut ja kampsut, ja lähdetään. Nyt aluksi 4-5kk:n ajan laitetaan taloa kuntoon, ja todennäköisesti palataan Suomeen toviksi hommiin jne. 

Tietenkin ideaali tilanne olisi että saisin Suomesta käsin tehtyä jotain etähommaa, yhteistyökampanjoita, vieraskirjoituksia, tms. 

Otan hei mielelläni vinkkejä vastaan erilaisista etähommista.

Instagramissa https://www.instagram.com/rakkaudestaromaniaan/ tilillä päivittelen uutta arkeamme ja rakkauttani Romaniaan. Mutta ällös peljätkö, ruokarakkauteni ei ole mihinkään kadonnut, tässä on vain niin paljon kaikkea uutta edessä, että inspiraatio on vähän muualla. 

Päätilini https://www.instagram.com/kotigourmeeta/ Instagramissa jatkaa myös elämäänsä, ainakin toistaiseksi.

Entäs Seppo?

Tätä on moni kysynyt. Kyllä Seppo tulee meidän mukaan. Lennämme Sepon kanssa 26.8. ja ostin hänelle uuden hienon lentohäkinkin ja harjoittelemme ahkerasti häkissä oloa. Kyllähän se pelottaa ja ahdistaa se ajatus, että Seppo joutuu ruumaan, mutta tulimme siihen tulokseen että lento on paras ratkaisu kuitenkin, se kun on vain 2,5h. Autolla matkustaminen olisi kestänyt kaksi vuorokautta, ja enemmänkin koska koiran takia olisimme joutuneet pysähtymään pidemmiksi aikaa. 

Mitäs kodille kuuluu?

Ukkeli ja pojat huhkivat nyt hiki hatussa siellä Hanna-rouvalle kylppäriä kuntoon, ja odotamme makuuhuoneen ja kylppärin ovia mittatilauksesta. Parketti valitaan loppujen lopuksi nyt yhdessä, ja  makuuhuoneen ja olohuoneen seinät maalataan. 



Romaniassa on monia kalustekauppoja jossa voi ostaa ns. makuuhuonesetin. Siinä on kaikki; vaatekaapit, sänky, lipastot ja meikkipöydät ja edullisimmillaan ne on siinä 400-500€:n luokkaa. Meillä tulee vähän kalliimmaksi koska makuuhuone on valtava ja haluan sinne runsaasti kaappitilaa. 

Myös pihanraivaus on käynnissä; meillähän on siellä aika paljon sitä lääniä, jota ei ole vuosiin hoidettu. Nyt on Sepolla tilaa missä juosta vapaana. 



Olen unelmoinut siitä hetkestä niin kauan, kun herään aamulla ja keitän kahvit, avaan meidän oven takapihalle, ja Seppo kirmaa ulos. Astun ulos paljain jaloin ja hengitän sisään lämmintä, lempeää loppukesän ilmaa. Siemaisen kahvia punaisesta muumimukista ja iloitsen siitä, ettei mulla ole kiire minnekään. Nappaan korin ja kävelen pihan perälle, ja poimin saksanpähkinäpuustamme korin täyteen pähkinöitä... 

Ehkä näette tämän käsikirjoituksen vielä Instagram-stooreissani pian livenä, toki voi olla että joudun laittamaan varvastossut jalkaani, jos piha ei ole paremmassa kunnossa...😂

Eihän tuota tälle kesälle taideta saada kauniin vihreäksi ruohomereksi, mutta ainakaan se ei ole kaksimetrinen viidakko kuivunutta kasvillisuutta. Saksanpähkinä- omena- ja päärynäpuut (olikohan meillä myös luumupuu) ovat säilyneet tuottavina kaikki nämä vuodet, ja olemmekin usein saaneet naapureilta viestiä, että saako käydä hakemassa. Aina on lupa annettu :). 


Nyt vielä viimeinen puristus siivota asunto ja myydä kaikki tavarat mitkä eivät mahtuneet muuttokuormaan, ja sitten se alkaa... Uusi, hyvin erilainen arki.

Wish me luck!

Hanna 






Kommentit

  1. Hetkinen, pysyvästi Romaniaan? Olen sen verran huono muistamaan toisten asioita (niin omiakin), että nyt vasta mulla alkoi raksuttaa, että olet unelmoimassa ulkosuomalaisuudesta :)
    Good luck ja tervetuloa joukkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Olin unohtanut että olin laittanut kommentit tarkistettavaksi, ja loysin just kasan kommentteja jotka on kuukausia vanhoja. Pahoittelut siis että tää on jäänyt huomaamatta. En tiedä pysyvästä mutta jos saataisiin ainakin osa vuotta aina oltua täällä. Toitä pitäisi kehitellä ja nyt näyttäisikin siltä että saatan saada hommia. Ukkelilla on vaikeampi koska ei voi enää tehdä hommia mitä on koko aikuisikänsä tehnyt... Ainakaan kokoaikaisesti, terveysongelmien takia. Katsotaan miten tässä käy.. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca