Seppo seikkailee ja kerää katseita Romaniassa

lokak. 2, 2022 0 comments

 


Onko se Husky? 
Onko se Malamuutti? 
Mikä se on? 
Pureeko se?

Kun seikkailemme Romaniassa, Seppo saa poikkeuksetta aikaan jonkun reaktion; Joko siihen rakastutaan ensisilmäyksellä, tai kierretään kaukaa. Ensimmäiset pysähtyvät taivastelemaan miten kaunis koira se on, ja useimmat tosiaan kysyvät onko se Husky, vaikka minusta Sepossa ei viittaa huskyyn muutakuin ehkä valesilmät 😁. Lähikaupungissa eräs mies pysähtyi ja totesi tietäväisenä: 'tämähän on Malamuutti, eikö niin?' WROOONG, again!  


Sepon koon vuoksi sitä toisinaan myös pelätään, ja sairastuttuaan täällä Romaniassa, eläinlääkärikin antoi heti koiran nähdessään kuonopannan laitettavaksi Seppoparalle. Kun hän huomasi miten rauhallinen Seppo on, ei hän jatkokäynneillä enää tarjonnut sitä, ja sai märän pusun palkaksi. Sepolta, ei minulta 😂. 

Meillä käyneet vieraatkin ovat yhtä lukuunottamatta rakastuneet Seppoon. Yhdellä ystävällämme on fobia kaikkia koiria kohtaan jouduttuaan usean koiran hyökkäyksen kohteeksi, joten hänen tullessa meille kylään, Seppo suljetaan makuuhuoneeseen. 

Lapinkoira on täällä tosiaan ollut kaikille täysin tuntematon koira, enkä löytänyt googlaamalla yhtään kasvattajaa täällä. Löysin yhden vanhentuneen myynti-ilmoituksen, mutta siinä ei ollut kuvia eikä muitakaan tietoja. 

Huomasin muuten, että ukkeli on näemmä keksinyt Sepolle ihan oman rotunimen romaniaksi, sillä hän kertoo kaikille että Seppo on Ciobanesc Finlandez, mikä on ennemminkin Suomenpaimenkoira. Oikea käännös lienee kuitenkin Lapphund Finlandez. 

Eräs meillä käynyt tuttava innostui kovasti Seposta ja sanoi että tuo meille jonkun nartun että voimme teettää pentuja. Sanoin etten halua teettää pentuja, johon hän että, 'mutta kun Seppo on niin upea. Tienaisitte sillä hirveästi rahaa.'

'Teidän kadut on täynnä upeita koiria' vastasin. 


Mun iso unelma on saada täällä kylässä ihmiset steriloimaan omia koiriaan. He usein ottavat katukoiria hoiviinsa, mutta se on lähinnä bed&breakfast-meiningillä, ei niihin aina olla valmiita käyttämään rahaa sterilointien ja rokotusten muodossa. Eräskin naureskeli kun ehdotimme viemään kadulta adoptoidun koiransa eläinlääkäriin.

Toki on poikkeuksia. Ukkelin serkun kissat ja koirat on hyvinhoidettuja ja steriloituja, ja kaupungeissa näkee hyvinhoidettuja koiria.

Monille täällä kylässä se, että Seppo on yöt sisällä makuuhuoneessamme, on käsittämätöntä 😂.

Jatkamme kuitenkin omalla tyylillään. Seppo on perheemme jäsen ja on nytkin matkalla kanssamme Bukarestiin ♥️


Instagramissa pääset seuraamaan meidän ja Sepon seikkailuja lisää. Tervetuloa!
Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca