Aasialainen lohitartar

marrask. 19, 2022 0 comments

Lohitartar on helppo ja näyttävä alkuruoka juhlapöytään, ja mikä parasta, voit tehdä sen valmiiksi jääkaappiin annoksiksi ja näin voit keskittyä seurustelemaan vieraiden kanssa. Olen lisännyt reseptin ketoruokiin, vaikka mango ei olekaan "keto". Jätä pois, jos ei mahdu makroihin. Toimii ilmankin mutta ei ole läheskään yhtä hyvä 😂

Toin tähän lohitartariin aasialaista vivahdetta wasabitahnalla ja kalakastikkeella. Tähän voi myös puristaa tai raastaa hieman inkivääriä tuomaan potkua. 

Kuvissa näytän kaksi tapaa koota annokset; muotilla lautaselle aseteltuna, sekä viinilaseissa. Konjakki- tai viskilasikin toimii muuten. 

Alla olevasta reseptistä tulee n. 3 annosta. 

Kuutioi kala, avokado ja mango ja laita kaikki kuutiot omiin kulhoihinsa. Tee kalalle marinadi:
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kaada kulhoon öljy, sitruunan mehu, raastettu kuori, wasabitahna, kalakastike, suola ja pippuri. Kaada marinadista puolet kalakuutioiden päälle, lisää sinne seesaminsiemenet ja sekoita hyvin. 

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi. Jaa loput marinadista tasaisesti mango- ja avokadokulhojen kesken, sekoita nekin ja laita jääkaappiin maustumaan. 

Kun ainekset ovat maustuneet, valuta ylimääräinen marinadi kalasta, avokadosta ja mangokuutioista pois. On aika koota tartar. 
Käytä apuna muottirengasta jos et tee tartaria lasiin/kulhoon. Aseta mangokuutiot pohjimmaiseksi, sitten avokadokuutiot ja päällimmäiseksi lohikuutiot ja paina kevyesti tiiviiksi. Jos teet tartarin lasiin, voi lohi jäädä pinnalle vähän rosoisemmin. Koristele pinta vasta juuri ennen tarjoilua. Jos et tarjoile tartareita heti, laita valmiit annokset takaisin jääkaappiin. 

Tarjoile hyvän valkoviinin kanssa (esim Sauvignon Blanc tai Chardonnay).Nauti!! 

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca