Marraskuu tuo alati viilenevät illat, ja tekee mieli kääriytyä filttiin ja syödä höyryäviä patoja ja keittoja tuoreen pehmeän leivän kanssa.
Tällä viikolla ostimme kaksi säkillistä kaalinpäitä, joista laitoimme tulemaan hapankaalia. Kaikki eivät kuitenkaan tynnyriin mahtuneet, ja nyt meillä olisi vielä 3 valtavan isoa kaalia syötäväksi.
Herättyäni päiväunilta tänään, aloin tuumailla mitä kaikkea meiltä tuolta kaapeista ja ruokavarastosta löytyy, ja meiltähän löytyy vaikka ja mitä! Päätin pistää padan porisemaan, ja tehdä ihan rehellisen lihapadan Kasslerista, juureksista ja kaalista. Ja voi itku että siitä tulikin hyvää!!!
Pataruokia kannattaa aina tehdä isompi satsi sillä maku vain syvenee kun raaka-aineet saavat halailla toisiaan seuraavaan päivään. Siksi minullakin on tässä reilusti kaikkea.
Mittaa kulhoon vehnäjauho, paprikajauhe, suola ja pippuri. Pyörittele lihapalat jauho-mausteseoksessa.
Laita pannuun puolet voista ja loraus öljyä. Ruskista lihapalat pannulla ja nosta sivuun.
Lisää pannuun loput voista ja kuullota sipuli sekä valkosipuli kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Kaada juurekset sipuleiden sekaan, sekoita ja anna kypsyä n 5-10 minuuttia kannen alla.
Laita kannelliseen korkeareunaiseen pataan loraus öljyä ja kaada lihapalat pataan. Kun ne alkavat tiristä, kaada olut/siideri sekaan ja lisää tomaattipyree. Sekoita. Kaada pataan juurekset pannusta, sekä lihaliemi ja laakerinlehdet, ja anna kypsyä kannen alla puolisen tuntia. Lisää kaalisuikaleet ja kypsennä vielä toiset puoli tuntia. Poista laakerin lehdet ja lisää halutessasi persiljaa.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti