Joulu tulee, ja on aika suunnitella tarjottavaa joulupöytään. Kun suunnittelee tarjottavia isommalle joukolle, voi olla turhauttavaa, kun vastaan tulee jos minkälaisia ruokarajoitteita; yksi ei syö lihaa, toinen on keliaakikko, kolmas ketoruokavaliolla jne.
Mulla on vastaus sun ongelmiin:
TA DAAA!
Nämä Skånen "perunat" sopivat ainakin noista kolmesta jokaiselle, ja takuulla myös heille, joilla ei ole mitään rajoitteita. Jos mukana on vegaani, voidaan lihaliemi korvata kasvisliemellä, voi kasvirasvalla ja kerma kasvikermalla. Everyone is happy!
Skånen perunat kypsytetään hiljalleen pannussa jolloin Dijonista (tai vaikka joulusinapista) makua saanut kermainen liemi sukeltaa kyssäkaalikuutioihin ja tulos on suussasulavan pehmeä.
Skånen perunat kinkun (tai Seitanin, tai kalkkunan...) kylkeen on siis nappivalinta! Sitäpaitsi ne on superhelppo valmistaa!
Kuori ja kuutioi kyssäkaali. Sulata voi pannussa. Laita sipuli- ja kyssäkaalikuutiot pannuun ja kuullota matalalla lämmöllä noin 5-8 minuuttia. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita. Anna kypsyä vielä muutama minuutti, ja lisää sitten lihaliemi ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kypsiä.
Tarjoile liha- kala- tai kasvisruokien lisänä.
Kommentit
Lähetä kommentti