Romanialainen perunamuhennos - Tocănița de cartofi

tammi 16, 2023 3 comments





Romanialaiset kotiruoat ovat täyttäviä lohturuokia, ja tämä helppo perunamuhennos on tullut yhdeksi lempiruuistani. Perunamuhennos on edullinen ja helppo valmistaa, eikä sinun tarvitse vahtia kattilaa, vaan voit jättää sen rauhassa kypsymään. 

Meillä on huomenna raksatalkoot ja muutama kaveri tulee tekemään yläkertaan hommia. Mietittiin mitä tarjota evääksi, ja tämä ihana talviruoka voitti.



Proteiinina suosittelen lihaisaa makkaraa. Ei mitään jauhomakkaraa. Ollaan tehty tätä raakamakkarasta ja Wurstityylisestä lihaisasta kapeasta makkarasta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Missä liha näyttää oikeasti lihalta. 



Valmistus:

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkana suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi sipuli pieneksi ja paprika n, 2x2 cm kuutioiksi. Viipaloi makkara. 

Kuumenna rasva kattilassa. Me käytetään ihan laardia, mutta öljy tai voikin käy. Lisää kattilan pohjalle sipuli, paprika ja makkarat ja kuullottele keskilämmöllä viitisen minuuttia. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää kuutioidut perunat ja porkkana. Sekoita. Lisää kylmää vettä niin että perunat juuri peittyvät. Tällä kertaa lisäsin hieman mehua tomaattitölkistä nesteeseen, mutta se ei ole pakollinen.  Laita kansi päälle ja anna hiljalleen kuplia kypsäksi, noin puolisen tuntia. 

Maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Perunat saavat aavistuksen murentuakin, ja perunan tärkkelys paksuntaa nesteen kermaisen pehmeäksi. 

Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja hymise hiljaa. 



Yksinkertaista, eikö totta! Ihan täydellinen arkiruoka kylmiin talvipäiviin!

Kommentit

  1. Äsken päätettiin pojan kanssa kokeilla tätä kotona. Hän on aina innoissaan tehdä uusia ruokia itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tää on helppo valmistaakin nuoremmallekin kokille :)

      Poista
    2. Meidän Tocanita de Cartofista ei varmaan tullut sinnepäinkään, mutta yritettiin kovasti (https://viaperasperaadastra.com/2023/01/29/viikko-4-ekologisuus-ja-tocanita-de-cartof/). Mutta pari kerta kun vielä tekee, niin uskon, että myös esteettisesti lähestytään alkuperäistä.

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…