Heipat sinulle pitkästä aikaa!
Mun on pitänyt jakaa tämä resepti jo kuukauden ajan, mutta on taas ollut kaikkea hommaa. Eilen ukkeli teki taas tätä, ja on se vaan niin hyvää, että pakkohan tää on saada eetteriin.
Mulla ei sitten ketoaikojen ole tullut käytettyä kyssäkaalia, ja olin jo ehtinyt unohtaa miten hyvää se on. Tässä salsassa sillä on nimenomaan tärkeä tehtävä. Ja tää on muuten totally keto-friendly!
Olemme tehneet tämän myös kerran ilman munakoisoa,ja se jäi mielestäni vähän vaisuksi ilman sitä.
Tämä kasvissalsa kannattaa valmistaa reilusti ennen kuin alat grillailemaan mitään muuta, sillä:
- kasvisten tulee saada jäähtyä rauhassa
- pilkkomiseen ja kuorimiseen menee tovi, ja se tärkein:
- Sen pitää saada maustua rauhassa
Seuraavasta määrästä tulee sopivasti 4-5 hengelle. Varoituksen sana: Tähän jää koukkuun. Meillä oli raavaat lihansyöjä raksamiehet pöydässä ja heillä meinasi tulla riita siitä kuka saa viimeisen lusikallisen kulhosta. Panin riidan poikki viemällä kulhon pöydästä ja tein ystävän vaimolle lautasen kotiin vietäväksi. Kuka tietää, päätyikö salsa oikealle omistajalle asti, vai söikö kaveri autossa salsat 😂
Huomioitava asia myöskin on se, että ME olemme chilin ja valkosipulin suurkuluttajia, ja itse laitoimme tähän molempia runsaasti. Suosittelen ensin vähemmällä ja maistelemaan.
Voit lisätä valkosipulin tuoreena murskana TAI grillata kokonaisen valkosipulin ja puristaa kypsä valkosipuli salsaan. Mausta tulee paahteisempi, eikä niin voimakas.
P.S. Osta myös ranskankermaa.
Ukkelin mielestä se on must salsan pinnalla, mulle maistuu ilmankin, mutta testaa, hei!
Valmistus
Valmistus on varsin yksinkertaista, joskin grillaamiseen menee aikaa.
Kuumenna grilli (hiiligrillistä tulee parasta)
Aseta kasvikset grilliin ja kypsennä välillä käännellen kunnes kypsiä. Huomaat esim munakoisosta että kuori hieman "kuplii" kun se irtoaa kasvilihasta. Tomaatit todennäköisesti valmistuvat ensimmäisenä.
Aseta kasvikset grilliin ja kypsennä välillä käännellen kunnes kypsiä. Huomaat esim munakoisosta että kuori hieman "kuplii" kun se irtoaa kasvilihasta. Tomaatit todennäköisesti valmistuvat ensimmäisenä.
Kuori ja pilko jäähtyneet kasvikset pieniksi kuutioiksi ja valuta ne lävikössä. Irrota chileistä 'liha' ohuella veitsellä. Voit lisätä pilkottujen kasvisten sekaan jo tässä vaiheessa vähän suolaa niin ne itkee nesteet nopeammin. Voit avittaa valutusta painamalla kasviksia lävikköä vasten kämmenellä.
Kaada valutettu 'mössö' kulhoon, ja raasta sekaan valkosipuli, jos et käyttänyt grillattua valkosipulia.
Lorauta sekaan n. 3 ruokalusikallista oliiviöljyä, mustapippuria maun mukaan, ja hieman lisää suolaa.
Sekoita käsin; puristele kasvikset nyrkissä mössöksi.
Painele salsa tasaiseksi, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.
Mun vinkki, mitä ukkeli ei ehkä allekirjoittaisi, olisi lisätä silputtua korianteria aavistus. Tällöin menisi muuten tacojenkin tai muun meksikolaisteemaisen kanssa.
Tarjoile grillattu kasvissalsa lihan tai kalan kanssa, burritojen, tacojen lisukkeena, miksei burgeriinkin.
Voisiko tää grillattu kasvissalsa löytyä teidän juhannuspöydästä?
Kyllä, ollaan jo siinä vaiheessa vuotta että vappu on juhlittu ja on aika taas odottaa seuraavaa juhlaa. Elämä on yhtä odottamista 😂
Kommentit
Lähetä kommentti