Maajustiinana maailmalla

kesäk. 27, 2023 0 comments

 


Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja irtiotto oravanpyörästä on opettanut mitä onni on. 

Onnea on mutaiset varpaat ja rakot sormissa rikkaruohojen kitkemisestä. Onnea on nähdä se pikkuruinen golfpallon kokoinen vesimelonin alku, kun olet viettänyt tunteja ja tunteja, jokaisena päivänä huoltamassa kasvimaata. 




Onnea on epätietoisuus tulevasta, millä seuraava kuukausi eletään? Saanko ikinä haluamaani työpaikkaa? Paleleeko ensitalvenakin? 

Onnea on katsoa nyt kolmen koiran poppootamme, jotka kirmailevat pihalla onnessaan. Onnea on aurinko, viimeinkin aika hyvin toimiva keittiö ja rakkaus. 

En kaipaa elämääni materiaa, enkä välillä muista edes missä meikkipussini sijaitsee. Välillä taskussa on viisi euroa, jolla pitäisi elää useampi päivä. Aina on keinot keksitty. 

Ei tietenkään kaikki todellakaan mene niinkuin Strömsössä, mutta jos voisin viettää loppuelämäni tässä pikkuruisessa kylässä, se olisi onnen täyttymys. 



Pihallamme komeilee valtava vanha lehmus. Se on nyt täydessä kukassaan, ja täynnä kimalaisia ja muita pörriäisiä. Tänään laitettiin teelehdet ja kukat kuivumaan. Täällä ei muilla ole lähistöllä lehmusta, niin karsittiin oksia reilusti ja jaettiin naapureiden kesken. 



Lehmuksenkukkatee on Romaniassa hyvin suosittua, ja sen sanotaan auttavan moneen vaivaan, niin hengitystientulehduksiin, verenpaineeseen, reumaan kuin kuumeeseenkin. 

Nyt talossa on huumaava tuoksu, sellainen kuin vanhan mummelin parfyymi. Se on todella voimakas ja pelkäänkin että meitä pian vaivaa päänsärky 😂

Kasvimaakin kukoistaa, paitsi tomaatteja vaivaa joku tauti, ja useampi pensas on kuolemaisillaan. 
Ei se haittaa. Tämä on ensimmäinen  kesä kun kasvatamme, ja muut kasvit voivat hyvin.

Purjot ovat lähes valmiita, ja äsken kun kävin pyörittelemässä pavunvarsia keppeihin, oli sielläkin jo monta pavun alkua. Sipulia on mielinmäärin, ja olen alkanut kuivata ja pakastaa varsia talvea varten. 



Paprikat ja chilitkin alkavat pukata kasveja. Perunoita, porkkanoita ja palsternakkaa saamme vielä odotella. 

Työnhaku ei ole tuottanut haluamaani tulosta. Olisi niin mahtavaa saada työ, jota voisi tehdä mistä vain. Mietin monia vaihtoehtoja, ja käyn paljon kursseja, jos joku freelancer-homma tulisi mieleen...

Taloremppa sujuu hitaasti koska budjetti on minimaalinen, mutta joka viikko edistyy hieman. Ei tässä kiire ole mihinkään, paitsi talveksi olisi saatava ulkoseinät kuosiin. 

Minusta on mahtavaa kun ukkelilla on mielikuvitusta ja saamme pienellä rahalla aikaan ratkaisuja, joita ei monella tulisi mieleen. Saimme mm ystävältä vanhan massiivipuisen kaatekaapin. Raahattuamme sen kotiin, ei se mahtunutkaan sisälle. Ei mistään luukusta, ja se oli parikymmentä senttiä liian korkea. 

Pistimme kaapin palasiksi, ja siitä tehtiin keittiöön hyllyt, ja eteiseen taso. Vieläkin on muutamia osia joille mietimme käyttöä.


Ystävämme tuli lomalle Romaniaan ja kutsui minut kylään. Opin juomaan Gin&Tonicia, ja olen siitä saakka unelmoinut tästä hetkestä, kun saan valmistaa raikkaan kesäisen cocktailin hapankirsikoista, sitruunasta ja Gin&Tonicista. Tänään viimeinkin sain senkin pienen unelman täytettyä.

Elämä kantaa. 

Ihanaa viikkoa sinulle 💓


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca