3 X Kuukauden kuva - blogihaaste - Lokakuu

marrask. 12, 2023 0 comments



 Hei ystävät, tuttavat, vahingossa paikalle eksyneet ja stalkkerit. 
Mukavaa marraskuuta! 

Mitä tapahtui lokakuussa? No, emminä muista, tarkistan puhelimen kuvien metadatasta 😂

1. Arkikuva


Jahtasin hiirulaisia. Se on tämä aika vuodesta, kun ilmat viilenevät, ja pikkuystävämme pyrkivät lämpimään. Ongelma lienee poistunut, yhden nappasin sisältä, ja koirulit pitävät huolen ulkona häätötoimista. 

Pian pitäisi alkaa eristyshommat seiniin niin samalla päästään noista koloista siellä täällä, mistä ne mokomat välillä löytää sisälle...  Sellaista on elämä keskellä ei mitään. 

2. Kuukauden huippuhetki...



Okei, lokakuussa ei itselleni tapahtunut mitään järisyttävää (niinkuin ei nykyisin muutenkaan). Hei, olen köyhä eukko keskellä ei mitään, what do you expect. 

Mutta tämä on iso juttu, tämä kirja, joka siis ei vielä ole käsissäni. Mutta Briteyn ihmisoikeuksien ja sananvapauden kannattajana on upeaa että hänkin saa vihdoin avata suunsa ja kertoa tarinansa. Kohta kirja on mulla, don't worry...

3. Ei mennyt niinkuin Strömsössä




Muutama viikko sitten päätin kävellä tuonne puolen tunnin matkan päähän joen rantaan. Ottaisin kauniita kuvia ja relaisin välillä neljän seinän ulkopuolella...

Ei mennyt kuin Strömsössä. Olen maininnut tästä ennenkin. Enkä kaunistele asiaa enää ollenkaan, koska jollekin tulee paha mieli... 

Näin käyttäytyvät romanialaiset luonnossa. Olen nähnyt sen omin silmin, meidänkin seurassa olleilta. 
Muistan kun mentiin sienimetsään ja ukkelin kaverit joivat olutta, ja kun poimin heidän jättämänsä tölkit, he hihkaisivat 'oooo, Hanna este ecological' tms. ihan kuin se olisi joku ihmeellinen asia. Ei, en minä ole monessakaan asiassa ekologinen, mutta vtu roskia ei jätetä luontoon. 

Olen istunut autossamme, kun kaverit yhtäkkiä tyhjentää tyhjät vesipullot ja roskat tienlaitaan. 'Mutta kun roskis oli täynnä', he perustelevat. Ne saamarin pullot olisivat mahtuneet autoon siihen saakka että pääsemme roskapöntölle joka ei ole täysi. 

On hallituksen vika, pormestarin, kaupunginjohtajan, romanien, se on AINA jonkun muun vika. Eikä se ole ainoa asia joka on aina jonkun muun vika. Huomaan tätä mentaliteettia aika paljonkin, ja itseasiassa Charlie Ottley mainitsi tästä myös sarjassa Flavours of Romania; UHRIUTUMINEN. 

Politiikka on aihe josta nousee kanssani välittömästi riita, koska Romania ja romanialainen on aina sankari ja parempi kuin naapurinsa, kunnes ei ole, ja silloin hän on valtavan epäoikeudenmukaisuuden ja vääryyden uhri. 

Kun naapurille tarjotaan apua, muistuttaa romanialainen, mitä naapurin iso-iso-isä teki vuonna kypärä. 
Romanialainen on valmis maksamaan 100 leitä siitä, ettei naapuri vaan saa 50 leitä. 

Romanialainen muistuttaa että sotaa saa paeta vain jos omistaa halvan auton, tai ei autoa laisinkaan, Maseratin ajajat ja IPhonen omistajat eivät oikeasti tarvitse apua.

That said, kyllähän myös maailmalla levisi kuva lähi-Idän pakolaisesta jolla oli IPhone ja hänen avuntarve kyseenalaistettiin sen takia. 

Newsflash: War does not discriminate. Pommit tappavat rikkaat ja köyhät. 

Romanialaista pitää muistuttaa siitä mikä EU:n tarkoitus oli jo alkujaan; Se perustettiin jotta Eurooppa yhdistyisi toisen maailmansodan jälkeen, oppisi virheistään, ja liittoutuisi niin ettei Eurooppaan enää tulisi suursotia. Tukien toinen toistaan, niin kaupallisesti, kuin maantieteellisestikin.

 Romania sitoutui siihen.  Katkeruus ja kaunankanto ei kuulu EU-maahan, se kuuluu Venäjän kaltaisiin maihin, ja me kaikki näemme mitä sellainen mentaliteetti aiheuttaa. 

Ei saa yleistää, ja ihan takuuvarmasti on heitä jotka eivät ajattele kuin yllä kirjoitin, mutta ei kovin useata vielä ole minua vastaan tullut. 

Kylläpä tämä roskaamisaihe nyt eskaloitui, mut ei voi mitään... 
Saan tästä tekstistä ihan varmasti kyräilyä heiltä jotka tuntevat piston, mutta...

 ...it had to be said.

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca