Pinaatti-Ricotta-broileria koipireisistä

marrask. 18, 2023 0 comments

 


Ihanan täyteläinen pinaatti-ricotta-broileri on pimeän ja kylmän talvikauden lohturuoka. Tarjoile sunnuntairuokana koko perheelle, taikka ystäville viinilasin kera.

Kirjoitin reseptin VHH-reseptit e-kirjaani, mutta koska en sitä enää kauppaa, niin olisi sääli jättää resepti pölyttymään koneen arkistoihin.

Minkäs KANSSA tätä syödään?

Noh, ketoilija voi syödä pinaatti-ricotta-broilerin sellaisenaan. Me muut... meille taivas on rajana;

-riisin
-pastan
-tuoreen leivän
-polentan
-miksei perunan... 

Voit tehdä tämän myös esimerkiksi rintafileistä, tai vaikka kalkkunasta. Tykkään itse tehdä reisistä tai koipireisistä, koska reisiliha on kaikista maukkainta ja sisältää enemmän rasvaa.

Ompas tässä rasvaa!!!

Ketoilijat tykkäävät rasvasta. Voit tehdä tästä kevyemmän version jättämällä voin pois, tarvitset tällöin enemmän öljyä. Voit valita kevyemmän kerman myös halutessasi. Voit myös poistaa broilerin nahan, mutta se on parasta, enkä itse tee sitä mistään hinnasta.

Pinaatti-ricotta Broileri


Valmistus

Kuumenna tarttumattomassa pannussa n 2 rkl öljyä ja voi. Leikkaa koipipalat reisistä irti. Viillä koipien alapuolelle pienet viillot. Ne kypsyvät näin nopeammin.

Hiero koipiin ja reisiin suolaa.  Paista koivet ja reidet pannussa kunnes ne saavat ruskean rapean pinnan. Laske lämpöä ja peitä kannella niin broilerit saavat kypsyä rauhassa sillä aikaa kun teet kastikkeen. 

Kuullota toisessa pannussa tai kasarissa sipulit ja valkosipuli. Ne eivät saa käristyä.
Kaada sekaan kanaliemi ja nosta lämpöä. Anna hiljalleen kiehua kunnes neste on tiivistynyt noin puoleen. 

Kun kastike on tiivistynyt, lisää koko ajan sekoittaen ricotta ja kerma, ja anna sen hiljalleen kuplia muutama minuutti.

Lisää kastikkeeseen maun mukaan suolaa ja pippuria. Suurusta kastike täyteläiseksi sekoittamalla tilkkaan kylmää vettä 1tl maissitärkkelystä, ja kaatamalla seos kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. 

On aika lisätä pinaatti. Revi se sekaan ronskisti ja sekoita kastiketta hetki. 

Laita broileri tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle, vuole pinnalle parmesaanijuustoa ja koristele tuoreella persiljalla. 



Nauti!


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca