Onko kukaan koskaan Välimeren maissa syönyt tällaista paistosta?
Ei aavistustakaan, mutta kuten tänään totesin, perusruoankin saa kuulostamaan eksoottiselta noudattamalla seuraavaa kaavaa:
Ei aavistustakaan, mutta kuten tänään totesin, perusruoankin saa kuulostamaan eksoottiselta noudattamalla seuraavaa kaavaa:
Lisää mihin tahansa ruokaan vähintään yksi oliivi (ei väliä tykkäätkö niistä, jätä syömättä), ripaus oreganoa ja/tai muita yrttejä kuten rosmariinia tai timjamia, sekä loraus oliiviöljyä. Nyt voit lisätä valmistamasi ruoan nimen eteen sanan 'Välimeren' ja se onkin yhtäkkiä mielenkiintoinen ja tekee sinusta superkokin.
Noudatin kaavaa myös tänään.
Mausteiden ja yrttien kanssa menen aina mutulla, mutta koetin arvata mahdollisimman lähelle sitä mitä käytin.
Viipaloi valkosipulinkynnet.
Yhdistä mausteet ja yrtit.
Viillä kanan rintaleikkeisiin tai koipiin muutamia viiltoja. Laita kasvikset kulhoon ja puolet mausteseoksesta sekaan sekä loraus oliiviöljyä. Hiero loput mausteista kanaleikkeisiin. Viimeistele kanatkin oliiviöljyhieronnalla.
Kaada kasvikset uunivuokaan ja kanaleikkeet niiden päälle. Paista ensin puoli tuntia 175 asteessa, ja vielä n 20 min 200 asteessa.
Nauti.
Easy peasy.
Kommentit
Lähetä kommentti