Ananas-Teriyakilohi

huhtik. 21, 2024 0 comments

 


Viime viikolla mies osti lohta, halusi että tekisin graaviohta, mutta minulla oli muuta mielessä...
Saimme nimittäin Englannista taas paketin, jossa oli kaikkia ihania aasialaisia mausteita ja kastikkeita, ja halusin tehdä Teriyakilohta. 

Teriyakikastikkeen voi tehdä itsekin, mutta valmiskastike on aina helpompi. 
En käytä sitä kuitenkaan sellaisenaan vaan käytän sitä osana kastiketta jonka luon eri mausteista. 

Teriyakilohen voi tarjoilla riisin kanssa, tai salaatin, tai nuudeleitten, you name it. 

Mä tein poke bowlit johon keitin pohjalle sushiriisiä, pinnalle salaattia ja nää herkulliset lohifileet. 

Olin myös ostanut ananastölkin, en tiedä mitä varten, ja se huuteli tuolta hyllystä, niin halusin tuoda ananaksen tähän herkkuun kompensoimaan kastikkeen suolaisuutta. 

Varaa valmistukseen aikaa marinoinnille. Annoin lohen marinoitua koko päivän, mutta muutama tuntikin riittää hyvin. 



Aloita kastikkeen ainesten yhdistämisellä, eli sekoita yhteen ylläolevasta listasta kaikki ainekset paitsi maissitärkkelys, vesi, lohi ja ananasrenkaat. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. 

Leikkaa lohifileestä 4 kpl parin sentin fileetä. 

Laita lohifileet kulhoon ja pyörittele hyvin kastikkeeseen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. 

Ota kulho sitten jääkaapista ja laita lohifileet öljyttyyn uunivuokaan. 




Laita lohifileet uuniin 180 asteeseen 15 minuutiksi. Marinadista keitellään vielä kastike eli älä kaada sitä uunivuokaan. 

Lohen ollessa uunissa, pyörittele ananasrenkaat marinadissa ja jätä ne hetkeksi maustumaan. 


Ota lohi sitten uunista ja aseta lohirenkaat fileiden päälle, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja laita vuoka takaisin uuniin vielä n 15-20 minuutiksi. 

Silläaikaa, kaada marinadi pannuun tai kattilaan ja keittele sitä muutama minuutti niin että kastike paksuuntuu. Jos tuntuu ettei sitä ole tarpeeksi, voit lisätä vähän vettä. Jos haluat tahmeampaa paksumpaa kastiketta, voit paksuntaa sitä maissitärkkeltyksellä. Sekoita tällöin maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada sekoitus pannuun koko ajan sekoittaen. 

That's it, folks. Ota kala uunista, tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Vinkiksi alla bowlit.



Jos testailet reseptejäni ja jaat someen, tägää meitsi että voin jakaa teidän kuvia stooreihin!!




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca