Täytettyjä kananmunia juhlapöytään - täytteet jokaiseen makuun

marras 29, 2024 2 comments



Heräsin tänä aamuna viideltä, tuosta vaan, ilman syytä, ja mielessäni oli vain paholaisen munat. Aamukahvia hörppiessä idea eskaloitui, ja lopulta hääräsin keittiössä seitsemältä aamulla ja tein jopa 3 erilaista täytettä. 

Olkoon tämä päivittyvä munaketju, johon lisäilen täyteohjeita sitä mukaa kun niitä teen ja keksin. 

Täytetyt kananmunat sopivat loistavasti erilaisten juhlien alkupala- tai buffetpöytään. Ne ovat edullisia tehdä ja koristelulla saat näyyttävästi ne myös esille. 

Let's go...

Ensimmäiseksi, keitä haluamasi määrä kananmunia koviksi, keitin 11 minuuttia kylmään veteen munat laittaen. 

Kaada vesi pois ja laita kananmunat jääkylmään veteen uimaan.


Kuori kananmunat ja halkaise ne pitkittäin. 

PAITSI!!! paitsi jos teet Aasialaisen version, marinointi ennen halkaisua, katso ohje alempaa marinointiin ja palaa sitten tähän takaisin.

Poista keltuaiset ja tilsi ne ihan pieneksi muruksi. Halutessasi voit lisätä keltuaismuruun tilkan öljyä ja etikkaa, näin on helpompi saada tasainen tahna siitä.

En lähtenyt kuitenkaan siihen hommaan näin arkiaamuna. Sattumat ei minua haittaa.

Kun olet päässyt tähän asti, voit tehdä täytteet

Täytetyt kananmunat aasialaisittain

Kaada soijakastiketta kulhoon, riippuen munien määrästä1-3 rkl. Jotkut upottaa munat soijaan, mutta minusta se on soijakastikkeen tuhlausta, niitä voi ihan sormella pyöritellä vähässä soijakastikkeessa. 


P.S. kuvassa ihan sairaan hyvä soijakastike! Jos löydät Aasiakaupastasi, suosittelen ostamaan.

Tee täyte.

Sekoita tilsittyyn keltuaiseen majoneesi, wasabi ja chilikastike. Voit käyttää sauvasekoitinta, mutta mä sotkin ihan vain haarukalla. 

Voit lusikoida täytteet munanpuolikkaisiin, tai tehdä pursottimella vielä hienommat. Koristele persiljalla, korianterilla, tai kevätsipulilla. Ripottele pinnalle esimerkiksi granaattiomenan siemeniä tuomaan väriä ja pirskahtelevaa makeutta.

Soijassa marinointi saa muniin kivan värin. Tuli mieleen että marinoinninhan voisi tehdä myös jo halkaistuihin muniin niin tuon värin saisi muniin kauttaaltaan. 

Perinteiset paholaisen munat


Seuraavaksi Romaniassa yleinen maksapateetäyte. 
Käytän itse kananmaksapateeta koska se on hieman miedompaa kuin possun. 

Maksapateetäytteiset kananmunat


Nämä koristelen usein mustilla oliiveilla ja persiljalla. Tällä kertaa kaikki saivat kuitenkin kevätsipuli- ja granaattiomenakoristeet.


Teetkö sinä jotain muuta kivaa täytettä? Vinkkaa kommenttiin! 


Kommentit

  1. Itse teen täytettyjä munia aina jouluksi minun ex-amerikkalaisen poikakaverin inspiroimalla ohjeella. Eli keltuaisiin sekoitetaan majoneesia, sinappia, kurkkusalaattia, pippuria ja suolaa/yrttisuolaa. Tahnan pitää olla aika kiinteää. Nämä menee kuin kuumille kiville. Määrät aineksia täytyy vain pistää makutuntumalla, silloin hyvä määrä, kun maistuu just oikealta. Kokkaan yleensä muutenkin aina maun mukaan enkä oikein pysty neuvomaan tarkkaa ohjetta esim.johonkin kastikkeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa hyvältä. Sama mulla, mututuntumalla menee ja sit yritän muistella paljonko laitoin ja mitä 😁 Kokeilen kyllä tätä seuraavaksi. Kiitos!

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…