No niin, luulin keksineeni taas vahingossa uuden reseptin jota kukaan muu ei koskaan ole edes ajatellut.
Aina ennen kuin alan naputtelemaan reseptiä tänne, teen kuitenkin googlehakuja nimellä jolla olen aikonut kutsua reseptiä... ja kappas, keksin pyörän uudelleen. En silti lähde tutkimaan tarkemmin, miten muut ovat kastikkeen tehneet, etten pahoita mieltäni vielä enemmän.
Itselleni tämä oli ihan silkka vahinkotapaus. Inspiraationi ja luovuuteni keittiössä on ollut vähän hukkateillä, joten otin lauantai-aamuna keittokirjan luettavaksi aamukahvin kanssa keksiäkseni mitä tehdä lounaaksi.
Kirjassa oli mielenkiintoinen kanaresepti, ja sen kanssa mustaherukkahillosta tehty kastike. Minulla ei kuitenkaan hilloa ollut, mutta marjainen kastike kuitenkin hiveli jo ajatuksena makunystyröitäni.
Niinpä kaivoin pakkasta, ja aivan oikein muistin, minullahan oli rasiallinen ystävältä saatuja karhunvatukoita.
Tekisin siis kastikkeen karhunvatukoista. Vaikka olen otsikoinut kastikkeen riistalle tai ankalle, käy kastike ihan minkä proteiinin kanssa vain.
Syödessäni sitä kanan kanssa, mun ensimmäinen ajatus kuitenkin oli 'tää ois varmaan ihan sikahyvää ankan kanssa. Ja niin olikin, sillä olet tehnyt kastiketta nyt jo kahdesti viikon aikana, toisella kertaa ankan rinnan kanssa.
Excuse the bad pics, naureskelin että näyttää kuin muusin päälle ois murhattu joku, mut aina ei onnistu hifistely. Maku on silti ihan ihan ihan saiiiiraaan hyvä, tiedätkö sellainen kuin ihan älyhyvä marjaisen punaviinikastike mutta ilman pisaraakaan punaviiniä
Karhunvatukkakastike riistalle tai ankalle
Valmistus:
Sulata 3 rkl voita matalalla lämmöllä kattilassa.
Silppua tai kuutioi sipuli silläaikaa ja murskaa valkosipuli.
Kuullota sipuleita kattilassa n 10-15 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää sitten marjat kattilaan. Laitoin itse marjat jäisinä. Sulavat hyvin nopeasti. Sekoittele ja murskaa marjat lastalla. Lisää kanaliemi ja nosta lämpö kuumimmalle.
Hienonna yrtit morttelissa jauhomaiseksi, mikään ei oo ikävämpää kuin rosmariinin siemen juuttuneena hampaiden väliin. Lisää ne kattilaan suolan ja pippurin kanssa.
Kiehauta kastike kunnolla ja anna sitten hiljaa keittyä kokoon n 20 minuuttia.
Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi ja laita takaisin kattilaan. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Jos kastike ei ole mielestäsi tarpeeksi paksua, voit tehdä maissitärkkelyksestä slurrya, eli laita maissitärkkelys kuppiin ja lisää ihan vain loraus vettä ja sekoita. Lisää nauhana kastikkeeseen samaan aikaan sekoittaen.
Sekoita valmiiseen kastikkeeseen viimeinen 1 rkl voita niin se saa ihanan kiillon.
Tarjoile.
Minusta tätä tuli ihan törkeen hyvää. Nuolin lautasen ja olisin nuollut kattilankin muttei mahtunut pää kattilaan.
Testaa ja kerro kommenteissa maistuiko.
P.S Jos jollakin on ohjeet miten bloggeriin saa jump to recipe-nappulan, niin saa neuvoa. Mutta ethän lähetä mitään youtube-ohjevideoita, en katso niitä, en jaksa sitä jaarittelua, ihan niinkuin säkään et ois ehkä jaksanut mun jaarittelua tuolla alkupäässä 😁.
Simppeli step by step kirjoitettu ohje olis kiva.
Bye.
Kommentit
Lähetä kommentti