¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Vauhtia painonpudotukseen ja vatsa kuntoon

| on
13.9.17
Kuva:pixabay.com

Terveysasiaa tänään. 
Tuossa viikko sitten aloin noudattaa 'Uuden elämän alku'-nettivalmennusta, sillä tuo keskivartalo on paisunut viime vuoden aikana huomattavasti ja peilikuva ärsyttää. Kesällä vedin 2kk porrastreeniä ja lenkkeilin saadakseni vatsamakkaran katoamaan ennen elokuun lomaamme. No, ei se mihinkään hävinnyt vaikkakin reidet saivat aavistuksen kiinteämmän olomuodon. Loman jälkeen päätin että nyt asetan itselleni realistisemman goalin; ENSI kesänä mulla on timmi kroppa 😁 !

Tykkään tästä valmennuksesta siksi, että minun ei tarvitse lähteä salille, sillä se nyt vaan ei ole minun juttu, tai siis olisi, jos olisin kotirouva jolla olisi aikaa ja energiaa tai jos mulla olisi oma sali... mutta minä en ole, eikä minulla ole saliakaan ja töiden jälkeen salille lähtö ei vaan tulisi onnistumaan. 

-
BTW-tämä ei sitten ole maksettu mainos vaan ihan 
hlökohtainen kokemus jonka haluan jakaa
-

Saan joka aamu uuden sähköpostin, jossa on joko HIIT-harjoitus, tai puhutaan ruokavaliosta, nukkumisesta ym. asioista jotka ovat hyvinvoinnille tärkeitä. 

Harjoitukset ovat nopeita mutta sykettä kohottavia ja yllättävän raskaita. Ensimmäiset harjoitukset menivät jopa vartissa (koska en aina jaksanut täyttä kuutta kiekkaa) mutta hiki virtasi ja lihakset huusivat hoosiannaa useamman päivän, jopa niin että luulin rikkoneeni jotain tuolla reisissä ja pakaroissa. Tällä viikolla jaksoin jo koko sarjan ja aikaa meni puolisen tuntia.
Valmennukseen kuuluu myös ruokavalio-ohjeet ja reseptejä. Itse olen poiminut niistä lähinnä ideoita uusien raaka-aineiden käyttöön mutta ateriat luon itse.

Joka aamu nautin smoothien tai jogurtin tuoreilla hedelmillä sekä marjoilla ja töihin vien esimerkiksi tätä DIY-purkkinuudelikeittoa ja pähkinöitä. 

Pastahan on mun SE pahe. Voisin syödä sitä aamulla, päivällä ja illalla, joka päivä, MUTTA, otin siinäkin itseäni niskasta kiinni ja nyt minulla on nyt pastapäivä kerran viikossa, leivän olen jättänyt kokonaan pois. Tunnen että energiaa on huomattavasti enemmän ja peilikuvakaan ei ärsytä ihan niin paljon vaikka senttiäkään ei ole sulanut vatsamakkarasta viikossa (eikä muuten kuulukkaan sulaa viikossa). On vain hyvä mieli siitä että olen oikeasti innostunut tästä, enkä keksi tekosyitä miksi minulta EI löytyisi puolta tuntia päivässä. Se kyllä löytyy, meiltä kaikilta! 

Leivän poisjäämisestä huolimatta kuidut eivät jää vähiin sillä meillä syödään paljon palko- ja vihreitä kasviksia; parsakaalia, pinaattia, papuja... you name it.
Ukkeli on myös huomannut leivättömyyden tuomat edut. Vaihdettiin hänen leipälounaat esim. munakkaisiin, lihaisiin salaatteihin,risottoon ja kasviksiin ja ukkeli on ollut yhtä hymyä kun vatsassa ei pulputa ja turvotus on poissa.  Eilen mies tosin sortui ostamaan pasteijan työlounaalla ja oireet alkoivat taas samantien. Lesson learned. 
Toissapäivänä ukkeli bongasi jostain Romanialaisesta julkaisusta seuraavan reseptin ja päätti että tähän aletaan pikimmiten. 

Tämän nimittäin luvataan stimuloivan muistia ja parantavan muitakin aisteja (mitä ikinä se tarkoittaakin). 

Tämä ihmeaine nopeuttaa artikkelin mukaan myös ruuansulatusta ja auttaa painonhallinnassa. Se lisää hyvää bakteerikantaa vatsassa ja vähentää väsymystä. 

Skeptikkona siirryin tietenkin kaikkitietävän googlen parin tutkimaan asiaa, ja löysin lopulta saman ohjeen moneltakin eri sivustolta lupaamassa samaa; mm. Best Herbal Healthin sivustolla kyseistä 'herkkua' mainostetaan nopeana vatsarasvan sulattajana, ja selitetään myös yksittäisten ainesten terveysvaikutukset. Itse en oikein usko minkään aineen polttavan rasvaa juuri tietystä kohtaa enemmän kuin jostain toisesta, mutta luin lisää kanelin, inkiväärin ja hunajan yhdistelmästä ruuansulatuksen parantajana, ja jopa vatsahaavan hoitokeinona joten päätin lähteä kipinkapin kauppaan. 
  • 100g piparjuuri-raastettuna
  • 2cm inkiväärin juurta-raastettuna
  • 3rkl hunajaa
  • 2rkl jauhettua kanelia
  • neljän sitruunan mehu
Sekoita ainekset blenderissä. Laita tiiviiseen lasipurkkiin, ota1tl 2krt pv:ssä ennen ruokaa kolmen viikon ajan. Miksi vain kolmen viikon? Siihen artikkeli ei antanut vastausta.Miltä tämä sitten maistuu? No, juuri niin hyvältä kuin miltä se näyttääkin... 😂😂


Sappineste olisi ehkä osuvin ilmaisu. Ne viimeiset oksennuksen tipat jotka jää kurkkuun kipristelemään. 
Ukkelin mielestä tökötti on syötävää. I'm not so sure, mutta 1tl ennen ruokaa menee vaikka päällään seisten... ehkä...

Päivittänen tässä viikon päästä mahdollisista tuloksista kuten kadonneesta vatsamakkarasta ja mensaan pääsystä. (psst. ei kadonnut, en päässyt...)


Watch this space!

Muita vinkkejä suoliston hyvinvointiin:


Luuliemi
Itse hapatetut suolakurkut

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*