Kanaa tuoretomaattikastikkeessa Romanialaiseen tapaan - Mancare de Rosii cu pui

kesäk. 11, 2018 0 comments

Tänään halusin testata jotain minulle uutta reseptiä; opetella jonkun Romanialaisen reseptin millä voin yllättää ukkelinkin joskus. Hän on nyt työreissussa joten ei päässyt maistelemaan ensimmäistä versiotani.


Olemme tätä syöneet kyllä aiemminkin, mutta aina jonkun muun valmistamana, ja muistelen että valkosipulia aiemmin syömissäni versioissa oli huomattavasti enemmän. Tämän reseptin poimin seuraamastani blogista http://homecookinginmontana.blogspot.com . 


Romanialaisissa ruuissa parasta on yksinkertaiset raaka-aineet ja mikä parasta, Romaniassa saa likimain kaikki kasvikset varmasti luomuna. Välillä tuntuu ettei täällä saa ruuasta ikinä niin hyvää kuin miltä se maistuu Romaniassa.



Muistan kun vierailimme anoppini miesystävän kotona Romaniassa, missä hänellä oli valtava viljelyspalsta talon takana, jossa kasvoi kaikkea munakoisoista vesimeloneihin ja maisseihin. Olin siellä kuin Liisa Ihmemaassa 😂





Pihalla juoksenteli kanoja ja kalkkunoita, ja korissa oli tuoreita munia aamiaiselle. 


Tästä tuli pienen pieni unelmani; omistaa joskus Romaniassa pieni viljelyspalsta ja pieni koti, jossa saisin kokkailla sydämeni kyllyydestä, ja ainoa ongelmani olisi valinnan vaikeus siitä, mitä vihanneksia tänään poimisin syötäväksi 😂. Eihän sitä tiedä... jospa vielä joskus bloggailen sieltä käsin...



Tänään jouduin poimimaan tomaatit kaupan hyllystä, eikä kanaakaan tarvinut jahdata, sekin odotteli minua kaupan hyllyllä. Kesäruuaksi tämä on raikas ja kevyt kastike. Tuoreet tomaatit tekevät tästä tomaattikastikkeesta astetta maukkaamman. 






MANCARE DE ROSII CU PUI
  • 3 broilerinkoipea 
  • n. 1kg tomaatteja-mahdollisimman punaisia
  • 1/2 paprika pieneksi kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 2-3 kevätsipulia pieneksi kuutioituna
  • 4rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • nokare voita
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa revittynä
OMA LISÄYS: Prismassa oli poistuvien tuotteiden hyllyssä metsäsienikuutiopurkki todella halpaan hintaan, lisäsin lopulta sitten kolmisen ruokalusikallista niitä sieniä kastikkeeseen...


Lisäksi: Parmesaanipolentaa (tein tällä kertaa kokonaan veteen)

Irroita lihat luista ja kuutioi broileri. Mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla.


Kuori tomaatit. Saat kuoret helposti irti jos teet kuoriin viillot ja upotat tomaatit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Kuutioi kuoritut tomaatit pieneksi.
Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lorauta siihen öljyä. Kun pannu on kuuma, paistele broilerikuutioita siinä kunnes lähes kypsiä ja pannun pinnalle on kehittynyt ihanaa kanalientä. Poista kanapalat pannusta mutta jätä liemi pannuun. 


Lisää pannuun kuutioitu sipuli, paprika ja murskattu valkosipuli. Paistele keskilämmöllä tai hieman alhaisemmalla noin 20 minuuttia. Sipulit saavat hieman karamellisoitua. Lisää sitten pannuun kanat takaisin sekä tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi ja paistele noin minuutti-kaksi. Lisää pannuun sitten tomaattikuutiot ja anna hautua n. 15 minuuttia tai kunnes kastike hieman paksuuntuu ja tomaatit pehmenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Revi valmiin kastikkeen pintaan persiljaa ja tarjoile Polentan kera.




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca