Romaniaa kierrellen - Bukarest - OSA I - Ruokaa ja juomaa

elok. 15, 2018 0 comments

Victoria Palace, Bucharest

Romaniasta olen kirjoittanut aiemminkin, mutta tällä reissulla saimme Bukarestista irti vieläkin enemmän ja pääsin viimein vierailemaan myös Transylvaniassa, mikä on ollut toiveenani jo pitkään sekä kauniissa Slanic Moldovassa, mikä siis on kaupunki Bacaun maakunnassa, ei se maa... 

(arvatkaa monesti ukkeli joutui tämän minulle kertomaan matkalla sinne...? 😁)

Pääsin myös vierailemaan museoissa, mihin ukkelia ei yleensä saa kirveelläkään. Muutama museo jätettiin kuitenkin seuraavaan kertaan... Museoista tulkoon oma postauksensa. 


-------------------------------------------------------------------------------
EDIT: Blueair on lakannut olemasta... waaaaa!

LENTOYHTIÖSTÄ...

Kun Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air aloitti 2017 suorat lennot Helsingistä Bukarestiin, meillä hihkaistiin riemusta. Hyvästi 7-12 tuntia kestävät monen pysäkin lennot! Perillä alle kolmessa tunnissa.  

Verrattuna moniin muihin halpalentofirmojen koneisiin, on Blueairin koneissa huomattavasti enemmän jalkatilaa, mistä 192cm pitkä ukkeli oli riemuissaan. Miinuspuolena on se että Blueairin portti on kentän perimmäiseessä nurkassa, ja koneeseen pitää matkustaa 'vanhanaikaisesti' bussilla. Paluu on samaan peränurkkaan ja kävely sieltä ulos tuntui kestävän ikuisuuden.

Me matkustettiin pelkillä käsimatkatavaroilla, matkalaukut olisivat maksaneet 35€ per laukku PER SUUNTA. Käsimatkatavaroita saa olla 10kg mutta ei meidän laukkuja ainakaan kukaan tarkistanut, ja huomasin monilla isoja rinkkoja jotka takuulla ylitti sen 10kg. 

Lennolle lähdettiin, kuten aina; nälkäisinä, joten tilattiin sitten koneen menusta syötävää ja juotavaa. Koneessa pystyi muuten maksamaan vain käteisellä.
Menu on visuaalisesti varsin herkullisen näköinen, on erilaisia herkullisen näköisiä salaattibokseja kuudella eurolla sekä veden kielelle saavia leipiä. 


Älä anna kuvien hämätä...

mm. tämä valtava boksi sisälsi hieman vihreää salaattia, kaksi halkaistua kirsikkatomaattia sekä maailman pienimpiä kumisia mozzarellapalloja. Kansikuvat niin salaatteihin kuin leipiinkin on joko kuvattu suurennuslasin kanssa tai zoomattu 100%. Suosittelen siis ottamaan omat eväät mukaan...

------------------------------------------------------------------------------------
Koska kerrottavaa on paljon, olkoon tämä ensimmäinen teksti omistettu ruualle ja juomalle Bukarestissa.

Yövyimme Bukarestin kaakkoisosassa sijaitsevassa Pantelimonin kaupunginosassa ystävien luona, kuten viime kerrallakin, mutta suosittelen yöymään Bukarestin vanhassa kaupungissa missä on upeita ja superedullisia hotelleja tai jopa asuntoja ja välimatkat tärkeimpiin paikkoihin ovat sieltä lyhyet. 

Vaikka olen hotelliaamiaisten ystävä, en Bukarestissa välttämättä ottaisi aamiaista sillä Bukarest on TÄYNNÄ mitä ihanimpia kahviloita, kuten esimerkiksi Benedict Bistro Cafe Victorian aukion kupeessa.


Aamiaisella Benedict Bistro & Cafe'ssa

Me hengailtiin Bukarestin keskustassa lähes päivittäin, sillä lomaamme kuului myös useita visiittejä eri yksityisklinikoille, missä kävin useissa verikokeissa ja konsultaatioissa liittyen autoimmuunisairauksiini ja mahdollisiin ivf-hoitoihin Romaniassa. Lääkäriajat olivat useinmiten aikaisin aamulla joten tapaamisten jälkeen istahdettiin aamiaiselle tai aikaiselle lounaalle milloin mihinkin. 

Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5
Romaniassa saa muuten maailman parasta kahvia!

Erikoisimman kahvin sain Manufaktura by Doncafessa. Tilasin Mochan ja odotin sen olevan kuten esim. Starbucksissa, kahvia johon on lisätty loraus suklaasiirappia tai tummaa kaakaota... 
Kun ylläoleva kahvi saapui pöytään, se oli rakenteeltaan kuin suklaamousse 😁, niin paksua että 'söin' sen lusikalla. Siis superherkullinen oli kyllä, mutta kaveriksi ei todellakaan tarvinnut kakkua. Mies joi kuulemma tähän astisen elämänsä parhaan Espresso Lungin. Tämä kahvila sijaitsee MegaMallin kauppakeskuksessa 


CARU CU BERE
Strada Stavropoleos 5, București

Vanhassa kaupungissa suosittelen vierailemaan historiallisessa Caru Cu Bere ravintolassa. 

Caru cu Bere - Suomeksi: kaljavaunu - sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassa kaupungissa rakennuksessa joka on virallisesti sertifioitu historialliseksi monumentiksi ja on täten kaikkea muuta kuin kaljavaunu.


Sisustus saa haukkomaan henkeä Jugend tyylillään, kattomaalauksillaan ja kierreportaillaan. 

Menu on runsas ja tarjolla on traditionaalisia Romanialaisia ruokia. 

Ruoka on hyvin perinteistä, ei mitään wau wau, mutta suosittelen silti. Tilaa esim Miciä ja jälkkäriksi Papanasi, niin ei voi mennä pieleen. Jokaisen turistin pitää maistaa ainakin kerran Ciorba de burtaa, eli naudanmahasoppaa.  


Ukkeli testasi Caru cu Beren pötsikeiton (yksi Romanian traditionaalisimmista keitoista). 



Tilasin grillattua lammasta polentan kera - 
Pastramă fragedă de berbecuţ cu mămăliguță - mikä oli ok muttei mitenkään hehkutettavan arvoinen. 

Ravintola on kuitenkin niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa eikä hinnalla pilattu joten testaa ihmessä. Vika voi olla meidän makunystyröissä...
--------------------------------------------------------------------------------

Il Peccato
Franceza 30 Street, Bucharest 



Tämä ihana Italialaisravintola sijaitsee Bukarestin keskustassa kaiken keskellä, ja Butiikkihotelli Mansionin yhteydessä. Pasta valmistetaan ravintolan keittiössä ja siellä ahkeroi ihan oikeat Italialaiskokit. 

Täällä söin ehkäpä reissun parhaan pasta-annoksen, hintaa tällä seafood-spaghettiannoksella oli 6,80€



Mies söi annoksen friteerattuja kasviksia, rapuja ja mustekalaa itsetehdyllä tartar-kastikkeella 9,25€...




Romaniassa PITÄÄ syödä oliiveja. Nää ei ole mitään tölkkikamaa, vaan ihania, tuoreita ja maukkaita. Todellista lähiruokaa.



 Rapu-tagliatelle 8,60€.....



Ja Romanian parhaimmiksikin kehutut pizzat Napolilaisilla pohjilla... n. 5,50€



Terassilla on mukava nautiskella lämpimästä kesäillasta. Ruokatilauksia otetaan vastaan klo 23.30 saakka...Kuvat on otettu hieman ennen sulkemista, sen takia pöydissä on tyhjän oloista.




---------------------------------------------------------------------------------

Les Bourgeois
 Smardan Nr. 20, Bucharest, Old Center.

Les Bourgeois on keskellä vanhaa kaupunkia, ja kävimme paikassa kahdesti. Täällä oli reissun toiseksi parhaat Espresso Lungit ja... itseasiassa olen kahden vaiheilla oliko täällä syömäni pasta jopa parempi kuin Il Peccaton seafood pasta... Hinta? 7,70€.

 ------------------------------------------------------------------------------

Sitten shoppailuun ruuan ja juoman lomassa...

Shoppailijan paratiisi on Baneasan kaupunginosassa sijaitseva

Baneasa Shopping City

Tästä paikasta vaahtosin aiemmassakin kirjoituksessa, mutta vaahtoanpas uudelleen. 


Tästä valtavasta ostoskeskuksesta löytyy kaikki, IHAN kaikki.
Perus Zarat, H&M't, Superdryt, useita kosmetiikkaliikkeitä, higher end muotimerkkeihin saakka, kuten Michael Kors, Armani ja Marina Rinaldi. Pohjakerroksessa on  kampaamoja ja salonkeja  missä saa laitettua geeli- tai akryylikynnet alle parilla kympillä. 

Lisää tietoa liikkeistä TÄÄLLÄ.


Shopping citystä löytyy myös valtava food court josta löytyy ihan jokaiselle jotakin; on Sushia ja Ramenia, Kiinalaista, keittotiski 'Soup Up', salaattibaari 'Salad Box' Libanonilaista, Turkkilaista, Kreikkalaista, Amerikkalaista, Italialaista, ja Romanialaista. Me syötiin mm Libanonilaiselta 'La Safi' tiskiltä sekä Nuudelibaari 'ChopStix'in tiskiltä. 

Jos taas haluat ravintolaruokaa, löytyy yläkerroksista ns. oikeita ravintoloita. Ulkona on ihania kahviloita jos haluaa pienen lepotauon...


--------------------------------------------------------------------------------


All in all. Romaniassa saa laadukasta ruokaa melkein mistä vain. Jos haet Romanialaista ruokaa, vältä silti liian fancyjä paikkoja, koska Romanialainen ruoka on yksinkertaista ja kikkailematonta. Jos sillä lähtään kikkailemaan, mennään metsään. 

Romanialaisia ruokia joita suosittelen?
  • keitot - out of this world - niin maukkaita. Kokeile pötsikeittoa, niin pahalta kuin se kuullostaakin, liemi on taivaallista. Itse jätän ne 'lihat syömättä' mistä ukkeli paapattaa jatkuvasti. Myös naudanlihakeitto 'Ciorba de vacuta' on lähes kaikissa ravintoloissa tarjolla, ja on niin maukasta, niiiin maukasta!
  • Tochitura - lihapata kera polentan, ota lisukesalaatiksi suolakurkkuja ja kaalisalaattia, sekä Romanialaista juustoa
  • alkupaloiksi suosittelen kylmälautasia, jolloin pääset maistamaan supermaukkaita Romanian salameita ja pastrameja, oliiveja ja juustoja, sekä tomaatit... maailman punaisimmat ja makeimmat tomaatit. Lähiruoka.
  • Mici tai Mititei- Romanialaiset raakamakkarat. nam nam nam!
Seuraavassa postauksessa perehdytään Bukarestin nähtävyyksiin 

 Stay Tuned!

Klikkaa yläpalkista 'Visit Romania' niin saat kaikki linkit Romanian matkapostauksiini.

Voit myös tilata julkaisuni suoraan sähköpostiisi. Jätä siis sähköpostiosoitteesi oikeassa laidassa olevaan tilauspalkkiin. 






Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca