Autoimmuunisairastajan ruokavalio ja ravintolisät

tammik. 18, 2019 2 comments
Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joista kirjoittaja saa prosentuaalisen komission vain jos sinä, lukijani, päädyt tilaamaan niiden kautta. Pelkkä klikkaus ei tuo kirjoittajalle tuloja. 
Linkit merkitty *-merkillä. 

Tänään kirjoittelen lisää ruokavaliostani, sekä vitamiineista ja lisistä joita nykyisin nautin päivittäin pitääkseni autoimmuunisairauksieni aiheuttaman tulehdustilan kurissa. Taustaa sairauksistani ja puutoksistani löytyy TÄÄLTÄ .

Saatuani diagnoosit Romaniassa, tilasin aluksi reseptilääkkeet ja vitamiinit sieltä tuttavamme kautta, mutta se oli vaikeaa, ja lopulta kalliimpaa rahalähetyksineen. Olen myös tilannut vitamiineja aiemmin IHerbistä, koska hinnat ovat todella edullisia, mutta viimeaikoina olen luottanut *Hyvinvoinnin tavarataloon, vaikka hinnat vähän kalliimpia ovatkin. 


Miksi?


No, ensinnäkin voin luottaa tuotteisiin, kuten vaikkapa reishiin, josta löytyy humpuukiversioita tusinoittain eri verkkokaupoissa. Itse neuvoisin välttämään Kiinalaisia tuotteita. Toki Iherbissäkin ON luotettavia tuotteita, mutta jokaisen merkin ja tuotteen tutkiminen vie aikaa, jota minulla ei ainakaan tunnu olevan liiaksi asti. 


Toiseksi hiilijalanjälki. Olen valmis maksamaan vähän enemmän siitä, että tuotteet tulevat vähän lähempää kuin Kiinasta tai Ameriikasta. 


---

Saatuani hälyttävät verikoetulokseni elokuussa, päätin alkaa toimiin heti. Olen elokuusta saakka siis syönyt * D3-vitamiinia 50ug päivässä, ja aion jatkaa sen syöntiä myös kesällä. Näyttäisipä muuten olevan 53%:n alennuksessa tällä hetkellä Hyvinvoinnin tavaratalossa. Klikkaamalla linkkiä pääset suoraan tuotteeseen. 

Minua raivostuttaa kun THL:n "tietäjät" suorastaan kehottavat ihmisiä jättämään D-vitamiinit kauppaan ja väittävät että me Suomalaiset saamme sitä tarpeeksi ruuasta. Täyttä potaskaa. 

Toki autoimmuunisairauksieni takia minulla on  ravintoaineiden imeytymisongelmia, mutta syön kalaa 3 kertaa viikossa, ja kananmunia 4-5 viikossa, ja silti D-vitamiinitasoni oli huolestuttavan alhaalla JOPA superaurinkoisen viime kesän jälkeen. Mitähän ne arvot olivat saman vuoden pimeimpään aikaan, vaikkapa helmikuussa? 

Suosittelen tarkistuttamaan D-vitamiiniarvot, vaikka yksityisellä, jos julkinen terveydenhuolto ei siihen suostu. 


Itse olen todennut että verorahani ei ainakaan terveydenhuoltoon mene, 
itseasiassa sitä pitäisi kutsua sairaanhoidoksi eikä terveydenhoidoksi, 
sillä Suomessa ei julkisella puolella saa apua 
ennen kuin pää on jo kainalossa, jos sittenkään. 


Myös folaattiarvoni olivat viitearvojen alapuolella, mikä on mm. sikiölle todella vaarallista jos jonkun ihmeen kaupalla yhtäkkiä tällainen mullistus tulisi eteen että olisin up the duff. 

Yleensä foolihappoa kehotetaan syömään raskauden aikana, mutta kannattaa tarkistuttaa arvot vaikkei suunnitelmissa sitä olisikaan, koska aina raskaus ei ole suunniteltu, ja kun tällainen yllätys tulee ajankohtaiseksi, voi olla myöhäistä alkaa pillereillä kohottelemaan arvoja... 


Foolihappovalmisteeksi valitsin Pharmanordin * BIO-FOLIN-tabletit koska hinta-laatusuhde oli loistava. Paketissa on 180 tablettia, joten niitä ei tarvitse olla heti tilaamassa lisää. Bio-folin on kirjoitushetkellä alle 12€ Hyvinvoinnin tavaratalossa. Tämä tuote tulee Tanskasta ja on tämänhetkisistä ravintolisistäni ainoa jota ei ole valmistettu Suomessa. 

Sinkillä on suoliston parantumisessa tärkeä rooli. Autoimmuunisairauksista kärsivillä koko luonnonmukainen parannusprosessi lähtee suolistosta, koska siellä on se syy imeytymisongelmiin. Sinkin puutoksella on myös tutkittu olevan yhteys kilpirauhassairauksien syntyyn. Päädyin *PUHDISTAMON TRIPLASINKKIIN koska se sisältää kolmen eri sinkin muodon lisäksi myös c-vitamiinia joka edesauttaa sinkin imeytymistä. 

B12-vitamiiniksi valitsin * VITATABSIN ja valintaan vaikutti kotimaisuus ja hinta sekä myöskin se että pakkauksessa on 150 tablettia, eli sitäkään ei tarvitse tilata kuin kerran viidessä kuukaudessa. 7,50€ sadastaviidestäkymmenestä tabletista on superhalpaa!

B-vitamiinitasoni oli Romaniassa otetussa täydellisessä verenkuvassa reilusti alle viitearvojen. Muistutan jälleen että syön terveellisesti, lihaa, kananmunia, kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, kalaa...


Olin vihainen. 

Olen vuosia kärsinyt muistiongelmista, keskittymisongelmista ja hajamielisyydestä, ja käynyt jopa terveyskeskuksessa asian tiimoilta, mutta ikinä asiaa ei lähdetty tutkimaan, vaikka ehdotin b-vitamiinivajetta. Kysyttiin syönkö lihaa, ja vastattuani myöntävästi 'saan silloin tarpeeksi b-vitamiinia' ruuasta', syytettiin stressiä ja käskettiin lepäillä enemmän. Jouduin tilaamaan hälyttävän dosetin, mitä myös myydään nimellä dementikon dosetti, koska en muistanut enää syödä kilpirauhaslääkkeitäkään. Yksi verikoe, sen se olisi vaatinut, mutta Suomen niin kehuttu terveydenhuolto ei sitä veronmaksajalle sallinut. 


Toinen asia mikä saa minut vihaiseksi on se ettei edes Englannissa otettu täydellistä verenkuvaa, ei edes ennen lapsettomuushoitoja. Kaikilla näillä puutoksilla on yksi yhteinen mahdollinen seuraus, lapsettomuus. Miksi lapsettomuuden tutkintaa ei voida aloittaa täydellisellä verenkuvalla? 

Vastaan tähän itse. Koska potilaalta halutaan mahdollisimman paljon rahaa ja mahdollisimman nopeasti. 
Murrr!

---

Nykyisin päiväni alkaa smoothiella, joka päivä (tosin joulun aikaan oli tauko). 
Hedelmien ja kasvisten, kuten vaikkapa pinaatin ja lehtikaalin lisäksi smoothieen lisään viherjauhetta, jonka myös tilasin Hyvinvoinnin tavaratalosta. 
Kirjoitin viherjauheesta jo aiemmin TÄÄLLÄ. Sen lisäksi sekaan lorahtaa kotimaisista lakkakäävistä uutettua * REISHIUUTETTA josta on runsaasti tutkittua tietoa immuunipuolustuksen tukena ja kolesteroliarvojenkin tasapainottajana. 
Tämä on lisistäni kallein, mutta myös hyvin tärkeä. 
Kookosöljy on minulla jokapaikan tuote. Käytän sitä ruuanlaitossa, mutta myös kokovartalovoiteena, hierontaöljynä ja kasvonaamiona. Muutama päivä sitten kuulin myös että kookosöljyssä on spf 4-10, joten se toimii myös aurinkosuojana, joskin suojakerroin on varsin matala. 

Kookosöljystä on liikkeellä paljon virheellistä tietoa; tärkeää on että valitsemasi kookosöljy on luomua ja nimenomaan neitsytkookosöljyä, saadaksesi siitä irti kaiken hyödyn. Puhdistamon kookosöljy on juuri sitä. 

Itse ostin tämän Life-myymälästä koska siitä oli hyvä alennus, mutta sitä on myös Hyvinvoinnin tavaratalossa. 

---

Entäs sitten se ruokavalio? (PÄIVITETTY 2/3/19)


Aloitin tiukan AIP-ruokavalion elokuussa, mutta koin sen haastavaksi, ja siksi myös mm. psoriasis sahasi edestakaisin, välillä parempana, ja sitten tuli viini ja kaikki meni pieruksi

Ukkeli aloitti ketoruokavalion tammikuun alusta, ja samaan kelkkaan hyppäsin muutamaa viikkoa myöhemmin. Ollaan oltu liekeissä siitä lähtien, ja mun psori on melkein poissa (2.3.19)

Tarkoitus olisi tilata Hannamari Rahkosen KETOOSISSA e-kirja. Hannamari on saanut ketoruokavaliosta avun useisiin terveysongelmiin, mm. kilpirauhasen vajaatoimintaan, mistä siis itsekin kärsin.


Eli odotettavissa KETO-reseptejä siis... 

Kiinnostaako reseptit ja ruokavaliopostaukseni? Klikkaa ihmeessä lukijaksi ja seuraamaan myös fb- ja instagramsivujani niin pääset seuraamaan mitä keittiössä ja kotonani tapahtuu myös blogipostausten välillä! KLIK KLIK!!!


Kommentit

  1. Itse olen miettinyt samantapaisten lääkkeiden hankkimista! Reissaan paljon ja jotkut valmisteet vaativat viileässä pitoa eikä joka paikassa ole jääkaappia lääkkeitä varten. Tarvitseeko näitä säilyttää viileässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mainitsemani vitamiinit säilyvät huoneenlämmössä. Myös viherjauhe ja reishiuute. Kookosöljy saattaa kovassa lämmössä nesteytyä joten pakkaa tiiviisti. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca