¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Jauheliha-tomaattipaistos -

| on
24.1.19
Follow my blog with Bloglovin

Kaivellessani taannoin ukkelin löytämiä vanhoja lehtiä, tallensin kuvagalleriaan muutamia mielenkiintoisia reseptejä. 


Tämä talousopettaja Hilja Huttusen resepti piti laittaa heti testiin, koska se sopii myös keto-ruokavalioon, ja on mukava päästä monipuolistamaan ukkelin aterioita. Tämä on myös edullinen arkiruoka, ja maistuu varmasti myös lapsille. Päädyin ensimmäiseen valmistustapaan, koska se on helpompi pakata myös lounaaksi. Voit käyttää haluamaasi jauhelihaa, meillä tämä valmistettiin kananpojan jauhelihaan. Tein reseptiin myös muita tuunailuja; jätin jauhot pois (koska keto/aip-ruokavalio), ja korvasin osan tomaattisiivuista kesäkurpitsasiivuilla. Sekoitin myös jauhelihaan eilen tekemääni Keto-BBQ-kastiketta, joka on niiiin hyvää että olen tehnyt sitä viikon sisällä jo kahdesti. JAUHELIHATOMAATTIPAISTOS
  • 800g kananpojan jauhelihaa
  • 2 sipulia kuutioituna
  • 2dl kermaa (tai 1dl kermaa & 1dl keto BBQ-kastiketta)
  • suolaa (ja pippuria)
  • 1/2 kesäkurpitsa siivutettuna
  • 3 tomaattia siivutettuna
Voit myös halutessasi lisätä muitakin mausteita. 

Jos et seuraa viljatonta ruokavaliota, tee kuten alkuperäisessä, lisää jauhoja jauhelihaan ennenkuin lisäät vettä/kermaa, saat näin kastikkeesta paksumman. Gluteenittoman paksun kastikkeen voit tehdä lisäämällä 1,5tl maissitärkkelystä tilkkaseen vettä. Kaada kastikkeeseen ja sekoita kunnes se sakenee. Itse en laittanut lainkaan vettä, mutta pari ruokalusikallista luulientä


Aloitin laittamalla vuokaan yhden kerroksen kesäkurpitsaviipaleita, , sitten jauhelihaa, seuraavat kerrokset tein tomaatti-kesäkurpitsayhdistelmällä. 

Tällaiseen pyrex-vuokaan sain 2 jauhelihakerrosta ja kolme tomaatti/kesäkurpitsakerrosta. Voit halutessasi raastaa pintaan juustoa. 


Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.

Tämä paistos oli superherkullista, ja lämmitti kivasti metsälenkin jälkeen. Seppo olisi mielellään antanut myös arvionsa, muttei saanut maistiaisia vaikka kovasti yritti tunteisiin vedota... Sepolla on lääkitys korvatulehdukseen ja mahdollisesti muitakin oireita jotka saattavat johtua jostain yliherkkyydestä, joten kaikki ylimääräiset makupalat ovat nyt pannassa until further notice.


Herkullista viikon jatkoa sinulle, lukijani!
P.S. Olisi ihan älyttömän ihanaa jos klikkaisit itsesi lukijaksi.
Saa myös seurata Facebookissa ja Instagramissa!
Tuolta oikealta palkista löytyy linkit. →→→→⇨⇨⇨⇨➔➔➔
Mobiiliversiossa scrollaa alas :)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*