Sunnuntaina oli herkuttelupäivä. Minulla oli muhkeita kananrintafileitä, joista oli aluksi tarkoitus tehdä lemppariamme; Rapsakkaa Southern fried kanaa, mutta tällä kertaa fileet olivat just täydellisiä Kievin kanaan, joten muutin mieltäni.
Miten Ketoilijan Kievin kana sitten eroaa tavallisesta?
Noh, esimerkiksi sillä että rapsakka kuorrutus tehdään mantelijauhoista, ja ehkä silläkin että sekoitin täytteeksi tulevaan voihin hieman kookosöljyä tuomaan vielä lisää terveyttä pataan. Mulla ei ollut persiljaa, joten tein pinaattivoita. Mitä se haittaa? Täynnä hyvää joka tapauksessa, eikö?
Itselle paistelin vielä pannussa ylijääneessä maustevoissa ruusukaaleja, ukkeli rouskutti ranskalaisiaan... Minkäs teet.
KETOILIJAN KIEVIN KANA
(kahdelle)
(kahdelle)
- 2 muhkeaa kanan rintafilettä
Maustevoi
- 3rkl luomuvoita
- 1tl kookosöljyä
- kourallinen babypinaattia, silputtuna (persilja myös hyvä)
- 3 valkosipulinkynttä, raastettuna
Voit myös lisätä pippuria, tai ihan mitä tahansa mieleisiäsi mausteita.
Kuorrutus
- 90g mantelijauhoja
- 1tl kuivattua rosmariinia (tai haluamaasi yrttiä; timjamia/basilikaa...)
- 1/4 tl suolaa (käytin kuusenkerkällä maustettua merisuolaa)
- ripaus chiliä halutessasi
- 1 kananmuna
Ketoilijan Kievin kana: maustevoi |
Aloita tekemällä maustevoi. Paloittele voi kulhoon, lisää pinaatti ja raastettu valkosipuli sekä kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Laita takaisin jääkaappiin noin viideksi minuutiksi. Kohmettunut voi on nimittäin helpompi tunkea "taskuun" (eikä nyt puhuta siitä farkun taskusta, koska se nyt vaan olisi vähän outoa...).
Nyt uuni päälle 200 asteeseen. Ota sitten terävä veitsi ja leikkaa molempiin kanan rintafileisiin syvät viillot. Varovasti, et nimittäin halua viiltää toisesta päästä läpi, muuten kaikki voi valuu uunissa pois.
Ota voi jääkaapista ja laita noin kukkurallinen ruokalusikallinen kumpaankin "taskuun", kas näin.
Ketoilijan Kievin kana: maustevoi taskuun |
Voita ei kannata laittaa liikaa, haluat saada suljettua taskun mahdollisimman tiiviisti.
Yhdistä sitten mantelijauhot ja mausteet. Paina rintafileen tasku tiukasti sormilla kiinni ja pyörittele fileet 1/4 osassa mantelijauhoja. Vatkaa muna.
Dippaa rintafileet sitten munassa ja pyöräytä uudelleen lopuissa jauhoissa. Näin saat superpaksun rapean kuorrutuksen.
Paista sitten fileisiin kuumassa pannussa ruskea rapsakka pinta joka puolelle käyttäen jäljelle jäänyttä maustevoita paistorasvana.
Pinnoitetulla pannulla ei saa kunnon rusketusta. Itselläni on näitä tarkoituksia varten pieni, mummin vanha, ja ihan täydellinen valurautapannu.
Ketoilijan Kievin kana: paista fileisiin kullanruskea pinta |
Laita fileet sitten voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa vielä 20-30 minuuttia fileiden koosta riippuen. Itse testasin vielä mittarilla että sisälämpö on varmasti tarpeeksi (minimi 75 astetta).
Ketoilijan Kievin kana: Jouduin paikkailemaan pari koloa, joista kuorrutus irtosi kun siirsin nevuokaan. |
Tarjoile haluamiesi kasvisten kera. Itse paistelin pannussa samassa rasvassa missä fileet, ruusukaaleja.
Nauti ja huokaile syvään!
Kommentit
Lähetä kommentti