Rapsakka KETO Southern fried Chicken Lime-chili-dipillä

helmik. 4, 2019 0 comments

Joskus sitä kaipaa kunnon lohturuokaa, rasvaista dippiä ja rapean leivityksen tuomaa purutuntumaa. Ja tiedättekö-ketoruokavaliolla se on sallittua, ja jopa toivottua! 

Tänään vaaka näytti 60,4kg, ja olen pirun innoissani. Viimeksi se näytti kuuttakymmentä ollessani ehkä 28-30v. Sen jälkeen paino kipusi välillä jopa lähelle seitsemääkymmentä, mutta muutettuani Englannista takaisin Suomeen, sain sen sentään vakiinnutettua 63-65 kiloon, ja jopa 61,4:ään hyvin pieneksi hetkeksi joka kesä tampattuani henki hieverissä Malminkartanon portaita ja hiit-harjoituksia tehdessä. Nyt paino on tippunut ilman hikipisaroita, tosin hikipisarat saavat silti palata kun vaaka pysähtyy kuuteenkymmeneen TASAN. Sitten on lihasharjoittelun aika. Promise!



Mutta sitten reseptiin; Nämä ihanan rapeat 'nuggetit' muutin ketoversioksi leivittämällä ne mantelijauhoihin ja rasvapaiston sijaan tein nää uunissa. Tein samalla vähän enemmän koska ajattelin tehdä näistä vielä kanasalaatin huomiseksi töihin... Arvaappa montako on jäljellä? Mmmm-hm. None. 

Ukkeli sanoi: 'Helevetin huva!' joten voin luvata että ovat herkkua. 

SOUTHERN FRIED CHICKEN
  • 550g broilerin rintafileitä
  • 2 1/2dl mantelijauhoja
  • 1 iso tai kaksi pientä kananmunaa
  • 1/2rkl sipulijauhetta
  • 1/2rkl valkosipulijauhetta
  • 1/2rkl kuivattuja yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia, salviaa, persiljaa & basilikaa) 
  • 1tl suolaa
  • 1/2tl chilihiutaleita
Viipaloi rintafileet viistoon noin 4-5:ksi viipaleeksi (kts. kuva).



Sekoita kaikki kuivat mausteet paitsi mantelijauho keskenään. 
Käytä sitten 3/4 tästä mausteseoksesta kanafileiden maustamiseen. Hiero seos kanafileiden pintaan hyvin. 


Sekoita loput mausteet mantelijauhoihin. Vatkaa muna pienessä kulhossa.
Ota esiin uuniritilä, ja sen alle pelti jonka peität foliolla. Rasvaa ritilä voilla tai öljyllä. Kuumenna uuni n. 200 asteeseen.



Dippaa broilerifileet munassa ja sitten mantelijauhossa. Pyörittele hyvin jauhoissa että ne saavat kunnon peitteen. Aseta fileet sitten ritilälle.

Paista uunissa ensin 15 minuuttia, käännä, ja paista vielä 10-15 minuuttia kunnes kullan ruskeita. 




Kaveriksi tein Coleslaw-salaatin, ilman porkkanaa tosin, koska sen hiilari- ja tärkkelyspitoisuus mietitytti. Tuli nimittäin eilen laitettua kidney-papuja ruokaan joilla on varsin korkea hh-pitoisuus. 



Kuutioin kaalin sekaan siis yhden venäläisen suolakurkun, chiliä ja suolaa, sekä kreikkalaista jogurttia. Olen palauttanut maitotuotteita ruokavalioon pienissä määrin, eikä toistaiseksi ole tullut oireita... 



Kurkkaa muita coleslaw-reseptejäni TÄÄLTÄ.


lime-chili-dippi

Tee sauvasekoittimella valkosipuli-majoneesi  ja sekoita siihen puolikkaan limen mehu ja chiliä. Helppoa, eikö totta?  
--------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Olisi ihan älyttömän ihanaa jos klikkaisit itsesi lukijaksi tuosta oikealta palkista   →→→→⇨⇨⇨⇨➔➔➔

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca