Mitä tehdä Helsingissä lasten kanssa - Vol II

heinäk. 17, 2019 0 comments
Aiemmassa postauksessa vierailtiin Ateneumissa ja Kiasmassa, missä 8-vuotiaskin viihtyi harvinaisen hyvin. Tänään hyppäämme vesibussiin ja matkaamme saarelle, nimittäin Mustasaareen



Mustasaari on ihan ykköspaikka lasten kanssa aurinkoisena päivänä. Lapsilla ei käy aika pitkäksi, sillä saaressa on uimaranta suihkuineen, leikkipuisto sekä ihania eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. 

Vesi rannassa on myös matalaa joten perheen pienimmätkin voi polskia huoletta, tosin siellä on usein tavattu sinilevää, joten tarkistakaa tilanne ennen kuin menette lupaamaan uintihommia, ettei tule parku. Meillä melkein tuli, muttei sinilevän takia, vaan siksi että luotimme Forecan sääennusteeseen, jonka mukaan olisi puolipilvistä, suht' viileää ja tuulista. Katin kontit. Aurinko porotti, Hietsussakin oli porukkaa kuin pipoa. Meidän uikkarit oli himassa.




Saari sijaitsee Seurasaaren takana ja on seurakuntien omistama, mutta sinne voi mennä kuka tahansa. Lautta Mustasaareen lähtee laiturilta Taivallahdesta noin kerran tunnissa. Menopaluu-reissu on 4€ aikuiselta, ja alle 10-vuotiaat pääsevät maksutta. Matka kestää noin vartin. 

Taivallahteen pääsee helposti keskustasta bussilla nro 24, joka lähtee Lasipalatsin edestä, laiturilta 53. Viisi pysäkkiä, ja olette perillä. Suunnatkaa pysäkiltä tien yli ja loivasti vasemmalle ja seuratkaa rantaviivaa minigolf-radan ohitse niin laituri on siinä. Jos tulet paikalle autolla, osoite on Hiekkarannantie 5. (Parkkipaikoista en valitettavasti osaa neuvoa...)

Saaressa on päärakennuksen ravintolan lisäksi vanhoja rakennuksia, kappeli-jossa pidetään päivähartauksia, aitta, grillikatos, venevaja, saunat sekä tapahtumatelttoja. Kaikkia näitä voi vuokrata myös tapahtumakäyttöön. 

Vessoja oli mukavasti, ei tarvinnut jonotella, ja siistitkin olivat, mikä on mulle itselle tärkeää, menin sitten mihin tahansa. Myös lastenhoitohuoneita oli jopa kaksin kappalein. 

Ravintolassa tarjoillaan lounasta, kahvia, jättimäisiä korvapuusteja (joita tyydyin vain ihastelemaan), ja sieltä voi myös ostaa grillihiiltä ja makkaroita ja lähteä grillikatokseen kokkailemaan. En ollut lukenut läksyjä, joten en tiennyt edes mahdollisuudesta ostaa niitä makkaroita ravintolasta, meillä oli kotona valmistetut eväät mukana, jotka nekin kyllä maistuivat. Saarella on muuten todella mukavasti pöytiä ja tuoleja missä voi rauhassa istuskella ja syödä joko eväitä tai ravintolan antimia.

Alkoholinkäyttö ja yöpyminen saaressa on kielletty, kuten myös lemmikit.




Saaren voi käppäillä läpi pientä polkua, ja väliltä löytyy useita lepopaikkoja, tai voit mennä samoilemaan metsään ja kuuntelemaan vaikkapa palokärjen nakutusta, joita saarella asustelee.

Saaressa on kaneja ja kanoja häkeissä, ja perheen pienet olivat niistä innoissaan. Mitään eläimiä saaressa ei saa ruokkia, mutta niiden omia heiniä voi niille antaa häkin verkon läpi.




Saaressa asustelee myös lampaita, aidatussa metsässä. Sinne saa mennä, mutta portti pitää muistaa sulkea perässään. Lasten kanssa onkin mukava lähteä seikkailemaan metsään etsimään lampaita, jos ne eivät ole näkyvissä. Lampaat ovat suht' kesyjä ja ne antavat rapsutella. Etenkin yksi oikein tunki ihmispaljouteen ja seistä napotti siinä nautiskelemassa kaikesta paijauksesta.






Lampaat olivat superihania, ja henkilökunnan tullessa paikalle syöttämään niille näkkäreitä, hyppelivät ne innoissaan jopa toistensa päälle. Yksi lampaista näytti olevan tiineenä. 
Mustasaaresta pääsee pientä siltaa pitkin Hevossaareen jossa ihastelimme valtavaa siirtolohkaretta ja kävelimme kiviä pitkin niemen nokkaan. Hevossaaressa saattaa bongata supikoiran, mutta me ei siellä nähty kuin metsähiiriä 😁








Oli kyllä kiva reissu, ja voisi sinne mennä ihan ilmankin lapsiseuraa vain rentoutumaan ihaniin maisemiin. Suosittelen!







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca