Ketoilijan herkullinen jälkiruoka - Keto Cafe Mocha

marrask. 25, 2019 2 comments
*Yhteistyöpostaus Esprit Sellon kanssa

Pakkasia pukkaa, ja reippaan lenkin jälkeen on ihana käpertyä sohvan nurkkaan kera kupillisen kuumaa (tai ruokapöytään tekemään blogitöitä...). 

Tämän reseptin inspiraationa toimi Romaniassa minulle tarjoiltu Cafe mocha, joka oli paksua, supersuklaista, kuin moussea. Minulla ei ollut aavistustakaan miten he sen valmistivat, mutta se oli varmaa, ettei sitä tehty pelkällä kaakaojauheella. Siinä täytyi olla ihan oikeaa suklaata. 

Käytin tässä reseptissä Lindtin 99% cocoa suklaata jossa on matalat hiilarit. Se on supertummaa, ja ihan aavistuksen kitkerää sellaisenaan, mutta kun sen sulatti kerma-mantelimaitoseokseen, maku pehmeni juuri sopivasti.

Aamulla siivoilin kotia valokuvasessiota varten, johon olin valinnut Sellon Espritin yö- ja oloasuvalikoimasta lempparini. Katselin sen jälkeen aamuohjelmat, joihin mulla kuuluu Casualty ja Uusi päivä. Teen paljon iltavuoroja joten olen päässyt näihin ihan kunnolla koukkuun kun voin ne katsoa lähes joka aamu.  Siivouksen jälkeen tekaisin jo kermavaahdon herkkukahviani varten. Lisäsin siihen hippusen kuivattua pomeranssia, hippusen kanelia ja 5-6 tippaa vaniljaesanssia. Laitoin kermavaahdon jääkaappiin ja lähdettiin Sepon kanssa metsälenkille. Olihan mukava kun viimein ilmassa oli taas pikku-pakkasta. Vielä kun se lumi tulisi... Tää pimeys ahdistaa. 

Ja ahdisti se kuvatessakin. On vaikea löytää oikeita asetuksia parantamaan kuvanlaatua kun kotona on vain lämpimiä keltaisia valoja. Ei auttanut parvekkeen oven avaaminenkaan, ei salamat, ei mikään. Sain pistää kuvat parinkin eri kuvanmuokkausohjelman läpi että sain niihin edes hieman vaaleaa valoa.

Tuotteet saatu rekvisiitaksi kuvausta varten. 

Monet sanovat että pyjama on jotenkin tylsä joululahja, mutta mulle se on ihan ehdoton lemppari. Pyjama ja villasukat. Se fiilis kun hipsin jouluyönä uudessa pyjamassa ja villasukissa jääkaapille lusikoimaan katkarapu-lohiviettelystä suoraan lusikalla suuhun 😋... Odotan sitä hetkeä enemmän kuin itse joulupöydässä istumista.

Olen aina rakastanut Espritin pyjamia, ja tänäkin vuonna Esprit Sellossa on aivan upea valikoima niin settejä, yöpaituleita kuin mix&match-vaihtoehtojakin. On pörröistä ja pehmeää, sekä paksumpia flanellityylisiä vilukissoille. Myös miehille on tosi kattava valikoima yö- ja oloasuja.  

Itse rakensin tämän kokonaisuuden mix&match-vaihtoehdoista. 

Tuotteet saatu kuvausrekvisiitaksi

Tää ihana pörröinen takki on mukava laittaa päälle kun kaipaa vähän lisälämpöä ja nuo pampulat on minusta niin suloiset! Samasta materiaalista löytyy myös housut, mutta koska minulla jo on pörröhousut, valitsin nämä harmaat paisley-kuvioiset housut satiinivyöllä ja pitkillä resoreilla. Niiden päälle on helppo kiskaista ne villasukat. Paita on 95% viskoosinen ihanuus joka on paitsi pehmeä ihoa vasten, ei hiosta, mikä on ehdoton plussa. 

Vietän suuren osan vapaa-ajastani yöasuissa (olen kotihiiri ja varsinainen erakko), joten mulle on tärkeää että ne on mukavia päällä, kestää pesua, ja että niillä voi ottaa vaikka yllätysvieraat vastaan jos niikseen sattuu. Tää setti täyttää noista kriteereistä jokaisen. 



Mitä niihin villasukkiin tulee, saan siskoltani aikalailla joka toinen vuosi villasukat joululahjaksi. Arvostan niin, kun joku jaksaa käyttää aikaa ja taitojaan sellaiseen. Itse olen ehkä maailman surkein lahjanostaja, enkä kovin kätevä käsistäni. Jätän aina shoppailut viimetinkaan ja sitten panikoin kun en keksi mitään. Joskus olen tehnyt joulusinappeja tai granolaa pikkupurkkeihin perheelle ja ystäville, mutta tänä vuonna en ehdi/pääse millään käymään Oulussa, ja tulisi melko hintavaksi lähettää useampia purkkeja, joten paniikkia on siis luvassa tänäkin vuonna 😬😬

Mutta sitten reseptiin! 

Keto Cafe Mocha

  • 1½dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
  • 1½dl kuohukermaa
  • (2-3 tippaa steviaa jos haluat makeutta lisää)
  • ½tl vanijaesanssia 
  • 1tl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
  • 80g sokeritonta tummaa suklaata (tai mahd. suuriprosenttista tummaa makeuttamatonta suklaata)
  • ripaus kanelia (optional)
  • pinnalle sokeritonta kermavaahtoa (yesdeliltä saa mm. pursotettavaa, mutta helppo myös tekaista itse. Voit laittaa tipan steviaa halutessasi, mut mä en laittanut)
  • vahvaa kahvia
Kuumenna mantelimaito, kerma, kaneli (ja muutama tippa steviaa jos haluat makeutusta) keskilämmöllä, kunnes pieniä kuplia tulee pintaan. 
Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa palasina, sekä vaniljaesanssi. Sekoita voimakkaasti kunnes suklaa on täysin sulanut ja sinulla on tasainen täydellinen suklaataivas. 


Annostele kahvikuppeihin ½ suklaataivasta ja puolet kahvia. 
Pursota pinnalle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta. 


Olihan muuten herkkua! Toimii myös ilman kahvia tuhtina kaakaona. 

Ihanaa joulun odotusta sinulle, lukijani, ja jos olet huudeilla, tulehan moikkaileen Sellon Esprit-myymälään niin kootaan sinullekin ihana kokonaisuus! 



Kommentit

  1. Aivan ihanat kuvat ja tämä herkku maistuisi tälle kahvifanille. ☕💖☕

    Ihanaa viikonloppua Hanna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Tuskaista näin pimeän aikaan tuo kuvaus. Ja totta puhuen en vieläkään ole ehtinyt ihan kunnolla tutustua tän kameran ominaisuuksiin joten sillä varmasti saisi parempiakin kuvia kun ottais itseä niskasta kiinni :D
      Mukavaa viikon alkua sinulle Tiia <3

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca