¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Joulun vähähiilihydraattinen kalaherkku - Västerbotten silli

| on
22.12.19

Jouluun kuuluu meillä olennaisena kala ja juustot. Alkupalapöydästämme löytyy 5-6 ruokalajia, joista varmasti puolet on kalaa; graavilohta, silliä tai silakkaa jossain muodossa, ja mätiä nyt ainakin. Juustolautanen tehdään niin sanotusti välipalaksi. Se saa olla pöydässä tarjolla koko päivän ja nappaamme siitä herkkuja ohimennessämme. 

Viime vuonna jaoin yhden lempiresepteistäni, valkosipulisilakat, se löytyy TÄÄLTÄ. Se kuitenkin sisältää sokeria, joten tälle vuodelle oli keksittävä jotain muuta kalapuolelle. 


Huomasin kotona että sillifileessä oli vähän sokeria (2,9g/100g), mutta it is what it is... Aika pieni määrä kun ajatellaan että eihän tätä tule syötyä sataa grammaa edes koko päivänä. 

Päädyin ruotsalaiseen suosikkiin, Västerbotten silliin, jossa yhdistyy molemmat rakkauteni; juusto ja kala. Ajatuksena se tuntui ensin oudolta, ja Västerbotten-neitsyenä juuston haju oli ensin vähän luotaantyöntävä, mutta maku jo nyt (kirjoittaessa silli on ollut maustumassa 6 tuntia) on ihan järjettömän hyvä. Kävin ihan asiana sitä äsken maistelemassa 😋. Sitruunan hapokkuus yhdistettynä tuohon voimakkaasen juustoon on yllättävän toimiva. 


Heja Sverige siis. Kyllä Ruatsalaiset osaa! 



Joulun kalaherkku - Västerbotten silli
  • 1 pkt sillifileetä (n.160g)
  • 200g ranskankermaa
  • 2 pientä salottisipulia kuutioituna (tai silputtua ruohosipulia)
  • ½dl persiljaa silputtuna
  • 80g pieneksi raastettua Västerbotten juustoa
  • 2rkl majoneesia
  • 1 sitruuna
  • ripaus suolaa ja pippuria
Huuhtele ja valuta filee ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. 
Sekoita kaikki muut ylläolevat ainekset. 
Sitruunasta raasta puolikkaan kuoret mukaan ja mehu koko sitruunasta. 
Lisää sillit kastikkeeseen ja anna maustua vuorokausi. Nauti!



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*