Jouluun kuuluu meillä olennaisena kala ja juustot. Alkupalapöydästämme löytyy 5-6 ruokalajia, joista varmasti puolet on kalaa; graavilohta, silliä tai silakkaa jossain muodossa, ja mätiä nyt ainakin. Juustolautanen tehdään niin sanotusti välipalaksi. Se saa olla pöydässä tarjolla koko päivän ja nappaamme siitä herkkuja ohimennessämme.
Huomasin kotona että sillifileessä oli vähän sokeria (2,9g/100g), mutta it is what it is... Aika pieni määrä kun ajatellaan että eihän tätä tule syötyä sataa grammaa edes koko päivänä.
Heja Sverige siis. Kyllä Ruatsalaiset osaa!
- 1 pkt sillifileetä (n.160g)
- 200g ranskankermaa
- 2 pientä salottisipulia kuutioituna (tai silputtua ruohosipulia)
- ½dl persiljaa silputtuna
- 80g pieneksi raastettua Västerbotten juustoa
- 2rkl majoneesia
- 1 sitruuna
- ripaus suolaa ja pippuria
Sitruunasta raasta puolikkaan kuoret mukaan ja mehu koko sitruunasta.
Lisää sillit kastikkeeseen ja anna maustua vuorokausi. Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti