Sitruunakanaa yrteillä kurkumakastikkeessa

helmik. 16, 2020 4 comments



Perjantaina Lidlistä pähkinöitä hakiessa, mukaan lähti tarjouksessa olevia broilerin ohutleikkeitä. Tarkoitus oli tehdä kanapastaa bongattuani reseptin ketopastalle (joka näyttää ihan oikealle pastalle) SAARAN LAUTASELLA blogista, mutta suunnitelma muuttui kun huomasin ettei meillä ollutkaan psylliumia 😕. 

Sen pastan kokeilu nyt siis jää myöhemmäksi sillä huomisesta alkaen aloitan eliminointidieetin saadakseni kehon tulehdustilan sammumaan. Edellisessä kirjoituksessa kirjoitinkin verikoetuloksista, ja vietin koko viikonlopun etsien vastauksia kysymyksiini siitä, miksi tuloksille kävi miten kävi. Päätin palata AIP- eli autoimmuuniprotokollaan, jossa ensin eliminoidaan kaikki tulehdusta  mahdollisesti ylläpitävät ruoka-aineet ja rauhoitetaan suolisto. Ruoka-aineita voi sen jälkeen tuoda yksi kerrallaan takaisin, ja testata reagoiko keho niihin. 

Yläpalkista löydät 'TERVEYS'palkin alta lisää postauksia aiheesta

Jääkaapissa oli vielä vajaa tuorejuusto, joka oli siis käytettävä alta pois, mutta esimerkiksi munat jätin pois jo muutama päivä sitten, joten minkään sortin pizza tai leipä ei tullut kysymykseen. 


Lähdin siis vain tolskaamaan ja sain aikaan varsin herkullisen aterian. 

Sitruunakanaa yrteillä
Kana ja marinadi
  • 8kpl broilerin ohutleikkeitä
  • ½tl basilikaa
  • ½tl meiramia
  • ½tl rakuunaa
  • ½tl rosmariinia
  • ½tl kurkumaa
  • ripaus korianteria (kuivattuja lehtiä)
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • reilusti oliiviöljyä
  • 2rkl sitruunamehua
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja sivele se ohutleikkeisiin sudilla. 


Laita ohutleikkeet öljyttyyn uunivuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle. 

Noin puolen tunnin päästä ota vuoka uunista. Sinne on nyt kertynyt broilerista nestettä. Lusikoi neste kasariin/pannuun ja laita vuoka takaisin uuniin.

Kastike

  • keräämäsi kanaliemi (n. 1,5dl) 
  • 100g tuorejuustoa
  • 1tl raastettua piparjuurta
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • ½tl kurkumaa
Kuumenna liemi keskilämmöllä ja lisää tuorejuusto. Kun tuorejuusto on sulanut, lisää muut ainekset ja anna hiljalleen makujen sulautua yhteen. Done. 



Höyrytin kaveriksi parsakaalta ja porkkanaa, mutta maistuisi varmasti ihanalta myös riisin kanssa. Tää kastike oli to die for, en tiedä oliko se se piparjuuri, mut oikeasti ihan taivaallisen hyvää! (Melkein suosittelen aikka tekaisemaan toisenkin 1½dl kanalientä ja tuplaamaan kastikeainekset, sillä oli hilkulla etten nuollut kasaria puhtaaksi 😀). 

Ihanaa viikkoa sinulle! 💓


Kommentit

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca