Smoothie-ideoita terveelliseen arkeen

huhtik. 22, 2020 0 comments
*Kaupallisessa yhteistyössä: RawMix Blenders
Smoothiet on oiva tapa saada kunnon annos eri vitamiineja ja terveydelle tärkeitä ravintoaineita kiduksiinsa suit sait sukkelaan. Entinen päivittäinen smoothie-rutiinini kuivui kokoon ketogeenisen ruokavalion myötä, eihän siihen kuulu juuri mitään hedelmiä ja tovin jälkeen marjasmoothietkin päivittyivät jogurttiin marjojen kanssa. 

Tähän oli myös syy. Nimittäin kunnon blenderin puute. Vuosia pärjäsin ystävältä saadulla Magic bulletilla, ja sen hajottua sain siskoltani Electroluxin "perfect mixin" koska hän koki sen osat liian tiukoiksi käsitellä. 

Laite oli ihan susi. Smoothien tekeminen saattoi kestää lähes 10 minuuttia, sillä se ei vain alkanut pyörittämään mitään rasvakahvia tuhdimpaa, ja jouduin vähän väliä sekoittamaan sitä lusikalla ja lisäämään nestettä jotta se jaksaisi sitä pyörittää. 


Mutta nyt on muorilla hymy huulilla ja blenderi hurraa päivittäin. Sain yhteistyössä Tämän upean Rawmix 2 -blenderin käyttöön. Värinä on upea punainen, mutta vaihtoehtoina löytyy myös tyylikäs musta ja raikas valkoinen. Päädyin punaiseen, sillä yleiskoneenikin on punainen. Ja onhan tää kyllä pähee vehje. 
Rawmix 2 -blenderissä on 2200w moottori joka pyörii jopa 30 000 kierrosta minuutissa, ja sekoittaa silmänräpäyksessä kaikenlaiset hedelmät ja vihannekset. Nyt voin siis heittää smoothien sekaan myös vähän kovempia kasviksia raastamatta tai pilkkomatta niitä pikkiriikkiseksi, kuten vanhan blenderin kanssa. Rawmix 2 -blenderissä on 2 litran BPA-vapaa muovikannu ja huipputerävä kuusihaarainen terä joka blendaa niin pehmeät kuin kovatkin ainekset.  


Parasta tässä on se että saan viimein valmistettua pähkinä- ja siementahnat ja levitteet itse. Vanha blenderi ei saanut edes mantelia rikki 😂Tää jää takuulla meille käyttöön. Tuotteella on 24kk takuu. Tulen päivittelemään tilannetta tarpeen tullen, mutta haluaisin uskoa että tästä on iloa pitkäksi aikaa! 

Ja hei, sain myös luvan antaa teille lukijoille ALEKOODIN jotta voitte hankkia tämän blenderien aatelian myös omaan keittiöönne. 

RawMix-blenderin voit tilata TÄÄLTÄ
Ja alekoodilla KOTIGOURMEETA saat blenderistä 5% alennuksen.

Ketogeenisesta puheen ollen, autoimmuunioireitten nostettua taas päätään ja mietittyäni pitkään tulevaa suuntaani saatuani ne shokeeraavat verikoetulokset 
mistä kirjoitin TÄÄLLÄ , päätin lisätä hiilihydraatteja ruokavaliooni maltillisesti juurikin hedelmien ja juuresten muodossa, ja olen samalla minimoinut maitotuotteet  pääasiassa vain kahvin kanssa nautittavaksi, ja jätin myös punaisen lihan pois pääsiäisen jälkeen, tarkoituksena seurata miten se vaikuttaa psoriasis-ihottumiini. Myös kananmunat olen vähentänyt max kahteen viikossa sillä viimeksi ihon parantuessa jätin myös munat pois. Annan itselleni luvan niihin kahteen, mutta yritän silti olla ilman. 

Olen koonnut alle  muutaman lemppari-smoothiereseptini. 
Resepteissä on paljon kookosmaitoa, minkä VOI korvata esimerkiksi jogurtilla, tai miksei rahkallakin. 

Avokadon voi myös korvata banaanilla, mutta banaania en ole tuonut ruokavaliooni takaisin, ainakaan toistaiseksi. Erilaiset mausteet sopivat myös smoothie-juomiin. Kokeile kanelia, vaniljaa, pomeranssia...mutta älä laita sokeria,  sillä hedelmissä on sitä runsaasti, et tarvitse lisäsokeria! 

Smoothiet vaativat vain mielikuvitusta, lisää esimerkiksi ananasta raikastamaan porkkanasmoothie, tai sekoita eri marjoja mustikkasmoothieen tuomaan vaihtelua. Heraproteiinijauhetta saa myös mauttomana tai esimerkiksi suklaan makuisena. Niillä voi myös tuoda vaihtelua. Katso myös tarkkaan millä heraproteiinijauhe on makeutettu. Niitä saa myös ilman makeutusta, mutta tällä kertaa valitsin stevialla makeutetun version. 

Itse vaihtelen smoothieita päivittäin, ja tässä siis mun lempparisekoituksia...

Tuhti mustikka-saksanpähkinä-smoothie


Tuo vaihtelua vaihtamalla saksanpähkinät vaikkapa manteleihin...

 • 1dl kotimaisia pakastemustikoita
 • 6 saksanpähkinää
 • 1 avokado
 • 2dl kookosmaitoa
 • loraus sitruunan mehua
Laita ainekset aina blenderiin niiden pehmeysjärjestyksessä; pehmeät ja nesteet ensin, ja kovemmat ainekset perässä. Hannan raikas vihersmoothie

 • 2 palaa pakastepinaattia
 • pari revittyä lehtikaalta
 • ½sitruunan mehu
 • n. 3cm pätkä raastettua sellerinvartta
 • 1tl inkivääriä
 • 1 avokado
 • 1dl kookosmaitoa
 • ½dl vettä

Jumppapäivän raikas aamiais-smoothie

 • 1dl mangoa
 • 1 appelsiini
 • ½dl vaniljaheraproteiinia
 • ½ sitruunan mehu
 • 1tl raastettua inkivääriä
 • 1dl kookosmaitoa

Tää on mun ihan lemppari! Raikas vanilja ja mango tuo auringon paisteen sateiseenkin päivään! 

Myös kasviksista saa aikaan herkullisia ja superterveellisiä smoothie-juomia, tarkoitus onkin alkaa nyt testailemaan kasvisversioita, kuten porkkana-smoothieta, mihin vanha blenderini ei pystynyt laisinkaan. 

Smoothieaamiaisten myötä mulla on aamuisin energiaa taas enemmän, ja aineenvaihdunta on nopeutunut. Suosittelen kyllä pientä smoothiekuuria, veikkaan että jäät koukkuun!

Terveyttä ja aurinkoa just sun elämään toivotellen:

Hanna

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca