> Itse tehty kebab herkullisilla lisukkeilla | KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA

*

Itse tehty kebab herkullisilla lisukkeilla

| on
13.7.20




Kaupallisessa yhteistyössä: Tiablochili.fi

Päivitetäänpä Kebab reseptiä. Olen toteuttanut blogissa aiemmin toisenkin KEBAB-reseptin, soveltaen kaikille tuttua Mättömestarin ohjetta, mutta...

  1. Siinä käytettiin täysin tarpeetonta perunajauhoa sekä
  2. Vegetaa joka sisältää natriumglutamaattia (Alkuperäisessä Aromat-maustesuolaa jossa myös) ja...
  3. Valokuvat ovat ihan törkeän huonoja. 
Selatessani joskus noita vanhoja reseptipostauksia, näen muuten aika konkreettisesti sen miten paljon olen tässä hommassa kehittynyt vuosien varrella. Voi olla että poistan tuon vanhan reseptin kokonaan... Siellä kuitenkin käy vielä kuukausittainkin satoja ihmisiä; en tiedä onko se hyvä vai huono asia tosin 😂😂😂



Olen pyrkinyt vähentämään kaikkea ylimääräistä, arominvahventeita ja stabilointiaineita, ja siksi innostuin Tiablo Chilin kastikkeista toden teolla. Niissä ei ole mitään ylimääräistä. Ei edes sokeria. Ja huolimatta siitä, ne ovat supermaukkaita, ja juuri sopivan tulisia. 

Kun käytät laadukkaita raaka-aineita, ei aromeja tarvitse millään lisäaineilla vahventaa, ja kebabista tulee kiinteää myös ilman perunajauhoja, kunhan jaksat vaivata sitä tarpeeksi pitkään. 

Noudatin siis TIABLON ohjetta, mutta tein huomattavasti isomman jötikän lihaa sillä toivomuksella että sitä jäisi ukkelille lounaaksikin... Jätin myös pippurin pois. 

Itse tehty kebab 


  • 1400 g sikanautajauhelihaa
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2½ tl TIABLO chilijauhetta

Laita jauheliha ja mausteet yleiskoneeseen pyörimään, kunnes siihen tulee näkyvä sitko. Pidin sen noin 20 minuuttia pyörimässä. 

Laita uuni kuumenemaan sataan asteeseen. Muotoile jauhelihasta tiivis pötkö ja kääri se tiukasti folioon. 

Itselläni kävi peikkomainen flaksi ja huomasin että folio oli loppu. Ei auttanut kuin kääriä leivinpaperiin, kahteen itseasiassa. Onnistuu näinkin, ja rasvat valuvat paketista pois. 
Itseasiassa tästä tuli kiintein kebab ikinä, eikä silti kuiva. 

Paista vähintään neljä tuntia. Itse pidin lähemmäs viisi tuntia uunissa. 
Anna kebabin jäähtyä kunnolla ennen kuin vuolet siitä herkullisia lastuja käyttäen joko juustohöylää tai terävää hyvää veistä. 


Valmistan yleensä kebab-lihan jo edellisenä päivänä, ja niin tein myös tällä kertaa. 

Paista lastut nopeasti pannulla pienessä määrässä voita, ja laita tarjolle. 

Tein kebabin kaveriksi simppelin kaalisalaatin avomaankurkuilla ja porkkanalla. Suolaa, oliiviöljyä ja omenasiiderietikkaa sekaan ja käsin puristellaan, niin kaalin nesteet tulevat pintaan ja sekoittuvat suolaan ja etikkaan. Nam nam. 



Tiablon kebusoosi


Nappaa resepti Tiablon kebusoosiin TÄÄLTÄ. Lisäsin kastikkeeseen hieman kevätsipulia, koska se oli nahistumassa. Tulisuutta toin sekä Tiablo-wings että Tiablo chilikastikkeilla. 



Vinkki!!

Tämä kastike sai minut haikailemaan pizzaa. 
Sopii siis ihan loistavasti myös pizzakastikkeeksi! 

Hannan valkosipulikastike kebabille


Tämä kastike sai alkunsa ajatuksesta tehdä yksi blogini suosituimmista resepteistä; Amerikkalainen Ranch-kastike mutta en jaksanut jonottaa marketissa yhden ruohosipulipussin kanssa, ja kotona muistin ettei minulla ollut edes kuivattua persiljaa. Täytyi siis pärjätä muilla yrtein. Kastikkeesta tulikin ihan superherkullinen, ja se sopi loistavasti kebabin ja salaatin kera. 
  • 150 g majoneesia
  • 100 g smetanaa
  • 1½ rkl sitruunan mehua
  • 1 tl tilliä
  • 1½ rkl tuoretta persiljaa
  • 1 rkl Italian yrttisekoitusta
  • 1½ rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. 


Tästä 1400 gramman jötikästä riittää neljälle normaaliannokselle. Mä tein meille järjettömät mättölautaset. Napa rutisi, I tell ya!






Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*